Tasaiset taitojoukkueet iskevät yhteen naisten cupfinaalissa

SSRA Oulusta ja TPS Turusta iskevät yhteen TEHO Sport Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 12 Tampere Areenalla. Cupfinaali on molemmille vauhdilla maan naissalibandyn huipulle nouseville ryhmille ensimmäinen, ja kaikesta päätellen luvassa on tasaista taitopeliä.

– Meillä on alla hyvä valmistautuminen ja on tehty töitä sillä tavalla kuin cupfinaalin arvoiseen tapahtumaan kuuluu, SSRA:n valmentaja Esa Partanen kertoo.
esa_partanen.jpg– Alkuviikko tiukkaa treeniä, sitten on herkistelty ja opiskeltu TPS:n peliä videolta ja hiottu omia erikoistilanteita. 
Joukkue lähti kohti Tamperetta jo perjantaina klo 15.
– Tämä matkapäivä on lepopäivä harjoituksista ohjelmana bussimatka, telakoituminen hotelliin ja iltapala. Aamulla sitten herätys, lenkki, aamupala ja kohti areenaa. Pelaaminen jo klo 12 vaatii aina omat herättelynsä mutta alkamisaika on molemmille joukkueille sama.

Taitava TPS

Liigan runkosarjassa SSRA kukisti TPS:n 9-6 tehtyään ratkaisevan eron vasta kolmannessa erässä.
– Oli tiukka peli kunnes vähän repesi meille ja saatiin pidettyä johto loppuun saakka. TPS on tehnyt Kaipion Matin johdolla kolme vuotta hyvää työtä, ja onnistuneen projektin tulokset näkyvät nyt. Siellä riittää hyviä pelaajia, ja pari kolme vuotta sitten miteltiin vastakkain A-tyttöjen finaalipaikasta heidän edetessään lopulta mestareiksi asti, Esa Partanen muistaa.
– TPS on taitoryhmä, jossa riittää hyviä pelintekijöitä, teknistä taitoa ja hyviä laukojia. Myös heidän ylivoimapelinsä on vaarallinen, ja meidän on huomenna tärkeää pysyä poissa boksista. Siellä on sekä nuorten että naisten maajoukkueista tuttuja pelaajia kuten Rantasen sisarukset (Laura ja Noora) ja Saariot (Jenna ja Jasmin). Lisäksi TPS:llä riittää vielä leveyttä. Joka kenttä pystyy tekemään peliä eikä siellä ole heikkoa kohtaa, johon voisi iskeä vaikka peluutuksella.

Taitava SSRA

Lauantain finalistit ovat edenneet rinnakkain cupfinaaliin ja kohti liigan huippua, ja kovasti samanlaiset ovat joukkueiden vahvuudetkin.
– Lähdettiin rakentamaan tätä kautta jo huhtikuussa, ja selkeänä linjana oli alusta asti lähteä kehittämään pallollista taitoa ja hyökkäyspeliä niin, että pallonhallinta olisi peleissä mahdollisimman paljon meillä. Ollaan mielestäni ihan taitojoukkue hyvin samaan tapaan kuin Tepsillä. Sellaiset asiat kuin terävät vaihdokset hyökkäyksestä puolustukseen ja puolustuksesta hyökkäykseen, jatkopaineen luonti ja yksilötaito ovat olleet kauden mittaan vahvuuksiamme. Ja myös meillä riittää ratkaisijoita kolmeen kenttään.

Kaikki viittaa tasaiseen cupfinaaliin

Kaikki viittaa siis siihen, että SSRA ja TPS tarjoilevat lauantaina Tampere Areenan yleisölle äärimmäisen tasaisen TEHO Sport Suomen Cupin finaalin.
– Jollei maalivahtipelin tai jonkun muun odottamattoman asian kohdalla repeä niin tasaista tulee, Esa Partanen povaa.
– Ollaan liigan sarjataulukossa peräkkäin ja kaikilla mittareilla maalisuhteita myöten varsin samoissa, kumpikin on tehnyt paljon maaleja. Tasaisuuden lisäksi toivon viihdyttävää peliä, joka myös on ollut meillä yhtenä painopisteenä. Kumpikaan joukkue ei varmasti lähde makailemaan poteroissa, joten paikalla olijoille ja TV2:n katsojille on luvassa hieno tapahtuma.
Kun oikein kauniisti pyytää, Esa Partanen suostuu kaivamaan myös omia pelaajia TV-katsojille pelaajia erityisseurantaan.
– Siskokset meilläkin eli Emmi Niemelä ja Hanna NiemeläVirkkusen Jonna esittää hyvää käsien ja kehon hallintaa, ei harhauta vain käsillä vaan koko keholla. Koiviston Liinu ja Nättilän Katja ovat näitä lyhyemmällä ajalla esiin nousseita pelaajia, ja Uimosen Hanna-Marihan on parhaimmillaan melkoinen salibandytaiteilija.

TEHO Sport Suomen cupin finaalipäivän ennakkoliput löytyvät osoitteesta lippu.fi/salibandy.

TEHO Sport Suomen cupin loppuhuipentuman ohjelma lauantaina Tampere Areenalla

9:00 naisten pikkufinaali: Ä-lasti – SB Vantaa
12:00 naisten finaali: SSRA – TPS
15:15 miesten finaali: Classic – EräViikingit
18:00 miesten pikkufinaali: SB Naantali – Nibacos
20:30 miesten haastajafinaali: TahVe – SBS Botnia

Teksti: Mika Hilska
Kuvat: Esa Takalo ja Juhani Järvenpää 

Jaa artikkeli