Sveitsi-voitto lämmitti, mutta kokonaistilanne mietitytti Nykkyä - ”Ollaan perässä Ruotsia”

Suomen miesten salibandymaajoukkue päätti Sveitsissä pelatun neljän maan EFT-turnauksen voittoon. Päätösottelussa kaatui reilun 1300 katsojan edessä Sveitsi lukemin 4–2

Suomen miesten salibandymaajoukkue päätti Sveitsissä pelatun neljän maan EFT-turnauksen voittoon. Päätösottelussa kaatui reilun 1300 katsojan edessä Sveitsi lukemin 4–2.

– Aika tiukka vääntö oli. Huomattavasti tarkempaa oli meidän puolustaminen kuin eilisessä Ruotsi-ottelussa. Oltiin nöyriä. Kesällä saatiin kuitenkin turpaan näiltä siellä isoissa kisoissa (The World Games -turnauksessa). Nyt oli selvästi opittu asioita. Ei laskettu ihan huippupaikoille Sveitsiä. Maltilla pelattiin pallonkin kanssa, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky näki.

Suomen ehdotonta parhaimmistoa Sveitsi-ottelussa oli duo Joonas PylsyJami Manninen. Pylsy nakutti tehot 2+1 ja Manninen 1+2. Oman tonttinsa komeasti hoiti myös Suomen parhaana palkittu maalivahti Joonas Kaltiainen.

Suomen kokonaissaldoksi turnauksesta jäi voitot Tshekistä ja Sveitsistä sekä selkeä tappio Ruotsille.

– Kokonaisuutena kun ajattelee, niin vähän tehtiin kokeiluja ja ajettiin nuoria poikia sisään. Vähän ollaan perässä Ruotsin poikaa. Toki tässä on lähes 400 päivää keksiä ja virittää, Nykky kommentoi viitaten Prahan 2018 MM-kisoihin.

Nykky totesi, että Suomen joukkue on muutostilassa. Pelaajistoa Prahan MM-kisoihin joulukuulle 2018 kartoitetaan kuumeisesti.

– Jos vertaa meitä länsinaapuriin, niin heillä on ollut ryhmä pitkään yhdessä. Paljon kovia äijiä ja maailmanluokan ukkoja. Meidän pitää myös löytää pelimiehiä ja ruveta jo rakentamaan viisikkokokonaisuuksia. Tällä hetkellä homma vielä levällään, eikä pystytä antamaan sellaista vastusta kuin pitäisi.

Miesten maaottelu, EFT-turnaus, Kirchberg, Sveitsi

Sveitsi–Suomi 2–4

1. erä: 0-1 04.36 Joonas Pylsy (Jami Manninen)
2. erä: 0-2 20.36 Valtteri Kainulainen (Nico Salo), 1-2 29.18 Patrick Mendelin (Manuel Maurer)
3. erä: 1-3 54.27 Joonas Pylsy (Jami Manninen), 1-4 58.22 Jami Manninen (Joonas Pylsy), 2-4 58.57 Luca Graf (Matthias Hofbauer)

Torjunnat: Patrick Eder, Sveitsi 3+6+10=19, Joonas Kaltiainen, Suomi 7+1+8=16

Parhaat pelaajat: Patrick Eder, Sveitsi, Joonas Kaltiainen, Suomi

Yleisömäärä: 1311

Jaa artikkeli