Suomi puhtaalla pelillä lohkovoittoon - välierissä vastaan Sveitsi!

Suomi jatkaa puhtaalla pelillä välieriin U19-tyttöjen salibandyn MM-turnauksessa Kanadan Bellevillessä. Suomen kolmas voitto alkulohkosta tuli Tshekistä maalein 7-3. Lauantain semifinaalissa Suomi saa vastaansa A-lohkon kakkosen Sveitsin. Toinen välieräpari on Ruotsi – Tshekki.

Murskavoitot Latviasta ja Puolasta saivat jatkokseen kunnon taistelun kun edes Veera Kaupin, Ella Sundströmin ja Jenni Saarion taululle laukoma 3-0-johto ei masentanut vastustajaa. Sitkeästi taistellut Tshekki nousi toisessa erässä maalin päähän. Kolmannessa eroa kuitenkin taas syntyi. Jenna Saario kiskaisi kääntölaukauksella lukemiksi 4-2, ja samassa tilanteessa Tshekki otti pelin viivyttämisestä jäähyn, jonka aikana Oona Kauppi iski tärkeän 5-2-osuman.

Suomen maaleista kolme merkittiin tänään Ella Sundströmille ja kaksi joukkueemme parhaana palkitulle Jenna Saariolle.

Jobinpostia Suomelle toi joukkueen avainhyökkääjiin kuuluvan Veera Kaupin loukkaantuminen päätöserän puolivälissä. Kauppi kaatui kaarrejuoksusta tuskissaan maahan tilanteessa, jossa aivan lähellä ei ollut vastustajaa, ja hänet jouduttiin kantamaan kaukalosta ja auttamaan pukusuojaan. Ennen loppusummeria jouduttiin kentältä taluttamaan vielä Anniina Levälampikin.

Salibandya, Belleville, Kanada

U19-tyttöjen MM-turnaus

Alkusarjaa

Suomi – Tshekki 7-3 (2-0, 1-2, 4-1)

1. erä: 0.24 Veera Kauppi (Oona Kauppi) 1-0, 17.58 Ella Sundström (Ellinoora Huotari) 2-0 yv.
2. erä: 23.11 Jenna Saario (Salla Ranta) 3-0, 28.40 Tereza Hanzlikova (Eva Preisslerova) 3-1, 30.46 Preisslerova (Adela Pantelejevova) 3-2.
3. erä: 41.31 Saario (Sofia Leino) 4-2, 42.31 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 5-2 yv, 44.20 Nela Kapcova (Eliska Nova) 5-3, 46.01 Sundström (Fanny Holmberg) 6-3, 46.11 Sundström (Ranta) 7-3.