Suomi löi Puolan 4-0 ja varmisti MM-lopputurnauspaikan

Suomi varmisti lohkovoiton ja lopputurnauspaikan kaataessaan salibandyn naisten MM-karsinnassa Puolan 4-0. Suomen maalin piti Italian Celanossa pelatussa ottelussa puhtaana Laura Loisa.

Sijla Eskelinen vei Suomen johtoon avauserän ainoaksi jääneellä maalilla, kun Puolan Maja Stenka ei hetkeä myöhemmin onnistunut ohittamaan Laura Loisaa rangaistuslaukauksesta. Toisessa erässä Mia Karjalainen, Sanni Nieminen ja Nina Rantala varmistivat osumillaan Suomen voiton kolmannen jäädessä maalittomaksi.

Suomen ykkösnyrkki iski toisessa erässä kolme maalia ja varmisti voiton Suomelle. Joukkueen parhaana palkittu My Kippilä kertoi, että vielä ei ihan täydellistä peliä nähty.
– Voitto tuli, mutta pysytytään vielä parempaan. Vielä enemmän saisi olla malttia pallon kanssa, mutta välillä peli rullasi hienosti ja hyvän kakkoerän ansoista napattiin voitto.
Kippilä antoi myös tunnustusta ennakkoluulottomasti pelannelle vastustajalle.
– Puola haastoi meidät hyvin fyysisellä pelillä ja myös heidän maalivahtinsa pelasi hyvin eli jouduttiin tekemään töitä tosissaan.
Kisapaikan myötä myös matkan tavoite saavutettiin.
– MM-paikkaa tänne tultiin hakemaan ja nyt on hyvä fiilis, kun se on taskussa. Matka on tehnyt hyvää myös joukkuehengelle, kun on päästy viettämään aikaa yhdessä. Ja pelien onnistumiset ovat antaneet varmasti itseluottamusta kaikille, Kippilä kertaa matkan antia.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset, Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen mietti.
– Kaveri tuli alussa aika kovaa ja ensimmäisessä erässä vielä haettiin asetelmia. Toisessa pystyttiin jo kehittämään peliä ja tehtiin asioita, joita oli sovittu. Kolmannessa homma kuitenkin taas vähän lässähti ja oltiin pikkuisen huolimattomia. Hyvä neljä-nolla-voitto kuitenkin ja kisapaikka taskussa, ollaan tyytyväisiä siihen.

Salibandya, Celano, Italia

Naisten MM-karsinta

Suomi – Puola 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)

1. erä: 15.52 Silja Eskelinen (Katri Luomaniemi) 1-0.
2. erä: 20.57 Mia Karjalainen (Nina Rantala) 2-0, 25.18 Sanni Nieminen (Hanna Sipiläinen) 3-0, 38.48 Rantala (My Kippilä) 4-0.
3. erä: Maaliton.

Torjunnat:
Laura Loisa Suomi 11+5+9=25.
Agata Kownacka Puola 12+11+11=34.

Jäähyt: Suomi 2×2 min, Puola 0 min.

Erotuomarit: Lucie Hejnova ja Jitka Romancakova, Tshekki.

Suomen parhaana palkittiin My Kippilä.

Jaa artikkeli