Salibandyn Tuki -säätiön ”Yhdessä – Suomi100” -avustukset päätetty

Salibandyn Tuki –säätiön hallitus päätti vuoden 2017 avustuksista.

Salibandyliiton jäsenseurojen oli mahdollista hakea avustuksia yhdenvertaisten ja tasa-arvoisten harrastusmahdollisuuksien tukemiseen teemalla ”yhdessä – Suomi100”.

Avustettavia seuroja on kaikkiaan 16 kpl. Avustussummat ovat 500€ ja 2000€ ja jaettavien avustusten yhteissumma 27 500 euroa.

Myönnetyt avustukset seuroittain.

Avustettavista hankkeista 12 kpl liittyi vähävaraisten harrastusmahdollisuuksien tukemiseen. Osalla hakijoista oli vähävaraisten tukemiseen jo aiemmin perustettu rahasto tai vastaava. Osa tulee nyt myönnetyn avustuksen turvin perustamaan rahaston vähävaraisten harrastusmahdollisuuksien tukemiseen.

Myönnettyjen avustusten kriteerinä oli jatkuvuus ja pysyvien käytäntöjen luominen. Kyseisen tukimuodon saaneille seuroille tullaan kevään 2018 aikana järjestämään työpaja, jossa hyviä käytäntöjä jaetaan ja ideoidaan toimivia menetelmiä.

Tuettavista hankkeista kaksi liittyi matalan kynnyksen harrastustoiminnan turvaamiseen. Yksi tuettava hanke liittyi tyttösalibandykulttuurin luomiseen ja yksi kansainvälisen ja monikulttuurisen liikuntaympäristön turvaamiseen.

– Hakemukset oli huolella valmisteltu. Ei ollut yllätys, että vähävaraisten tukemiseen liittyvät hankkeet olivat enemmistönä. Monikulttuurisen liikuntakulttuurin luomiseen liittyviä hankkeita olisin toivonut enemmän. Avustusten innoittamana toivon, että seuroihin syntyy uusia pysyviä käytäntöjä, jotta yhä useammalla olisi mahdollista osallistua salibandytoimintaan, Salibandyn Tuki -säätiön asiamies Jari Kinnunen kiittelee.

Avustukset tullaan maksamaan joulukuun aikana hakijoiden ilmoittamille tileille. Avustuksen saaneilla seuroilla on raportointivelvollisuus avustuksen käytön toteutumisesta.

Uutinen Salibandyn Tuki -säätön sivuilla.

Jaa artikkeli