Perttu Puska palaa EräViikinkeihin – vahvistaa sometiimiä jo tänä keväänä

EräViikingit ja hyökkääjä Perttu Puska ovat solmineet 1+1 vuoden pelaajasopimuksen. Puska palaa EräViikinkeihin yhden Josbassa vietetyn kauden jälkeen.

Kuluneella kaudella hyökkääjä viimeisteli 24:ssä Divarin ottelussa 20 maalia sekä 37 tehopistettä. Kaudella 2016-2017 Puska kuului EräViikinkien Suomen Cupin ja SM-hopeaa voittaneeseen miehistöön viimeistellen runkosarjassa 25 ottelussa yhteensä 23 tehopistettä.

EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava kuvailee Puskan olevan monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan useissa eri rooleissa:
– Hän tuo joukkueen jokapäiväiseen tekemiseen asennetta ja nälkää. Kyseessä on periksi antamaton pelaaja, joka pelaa voittaakseen. Pukukoppiin Puska tuo johtajuutta sekä on erittäin pidetty kaveri joukkueessa. Arvostamme EräViikingeissä valtavasti yhteiseen toimintaan sitoutumista ja ”Pera” on tehnyt selväksi, että todella haluaa pelata meillä.

Puska on luonnollisesti innoissaan paluusta EräViikinkeihin:
– Todella hyvillä mielin voi lähteä kohti ensi kautta. On mukava palata tuttuun seuraan, EräViikingeissä on moderni ja laadukas organisaatio, jossa tiedetään mitä tehdään. Helpottaa myös todella paljon, kun tuntee ison osan pelaajista jo etukäteen. Samalla hyvä fiilis olosuhteista, jotka tiedän olevan viimeisen päälle kunnossa. Energia Areena on Suomen salibandyhalleista hienoin, jossa olen saanut pelata, sekä koti- että vierasjoukkueena. Mahdollisuus pelata yhdessä liigan parhaista joukkueista on myös iso kunnia. Halu kehittää itseään on minulle myös yksi isoimpia syitä tulla takaisin, siihen tiedän täällä olevan erinomaiset mahdollisuudet. Halu menestyä joukkueena toimi myös isona motivaattorina palata EräViikinkeihin.

Hyökkääjällä on hyviä muistoja edellisestä kaudestaan EräViikingeissä:
– Tietysti Suomen Cupin voitto sekä Superfinaali ovat asioita, joita muistelee ja arvostaa omalla uralla tapahtuneista jutuista eniten. Silti itselle on jäänyt mieleen se matka, mikä tehtiin siitä päivästä, kun joukkue kasattiin aina siihen päivään, kun Superfinaalia ennen olimme pukukopissa. Joukkue hitsaantui kauniisti yhteen ja joukkuehenki oli aivan upea.

EräViikinkien kauden ratkaisupelit ovat käsillä ja tavoite on pitkällä keväässä. Töitä on kuitenkin tehty paljon taustalla jo ensi kauttakin ajatellen monella eri saralla. Naava kertoo joukkueen rakentamisen olevan hyvässä vauhdissa:

– Meillä on hyvä runko kasassa ja Akatemiassa on paljon potentiaalisia pelaajia kilpailemaan peliajasta Salibandyliigassa, joista moni on meidän omia kasvatteja. Olemme kartoittaneet myös seuran ulkopuolelta meidän palettiin sopivia palasia, joista ensimmäisenä pääsimme julkistamaan Perttu Puskan sopimuksen. Haluamme ehdottomasti rakentaa urheilullista jatkuvuutta, koska seuran pelillinen identiteettimme on vasta rakentumassa. Tavoitteena on myös saada myös hieman kuluvaa kautta laajempi rinki liigajoukkueeseen.

Naava on myös tyytyväinen joukkueen tähänastisista esityksistä, vaikka lopullisesti joukkue mitataan lopullisesti vasta kevään pudotuspeleissä:

– On ollut hienoa huomata useamman oman seuramme nuoren pelaajan nousevan Liigassakin pelaavaan rooliin. Se on meille ehdottoman tärkeä asia, olemme siihen myös luottaneet ja antaneet mahdollisuuksia. Samalla on ollut upeaa, että kokeneemmat, johtavat pelaajamme ovat ottaneet heille kuuluvaa vastuuta ja pystyvät kantamaan joukkuetta. Lähtökohdat kauteen eivät olleet parhaat mahdolliset, mutta joukkueen työmoraali on ollut korkea ja olemme pelaamassa Suomen mestaruudesta, kuten EräViikinkien kaltaisen seuran edustusjoukkueen joka vuosi pitääkin.

Myös Puska on seurannut mielenkiinnolla käynnissä olevia pudotuspelejä:
– Westend Indiansin piilevä potentiaali on realisoitunut tällä kaudella ja he ovat nostaneet omaan tasoaan. Käynnissä on erittäin mielenkiintoinen puolivälieräsarja. Myös Nokian KrP on ottanut hurjan askeleen eteenpäin ja pelaa huikeaa kautta. Myös he muodostavat äärimmäisen mielenkiintoisen puolivälieräparin SPV:n kanssa. Mielenkiinnolla odotan, ketkä etenevät välieriin.

Lopuksi Puska haluaakin lähettää terveisensä salibandyn ystäville:
– Salibandy on vaiherikas laji, jossa kentällä tapahtuu paljon ja nopeasti. Pelaajat alkavat olla jo niin taitavia, että kun yhdistää sen vauhdin ja taidon, niin jokaisessa pelissä näkee upeita suorituksia. Energia Areena on viihtyisä ympäristö, jossa katsoja pääsee mukaan aivan pelin ytimeen. Nähdään keväällä katsomoissa.

Miesten Salibandyliigan pudotuspelit ovat täydessä käynnissä, kun EräViikingit taistelee välieräpaikasta Westend Indiansia vastaan. Perttu Puska tullaan näkemään EräViikinkien sosiaalisen median kanavissa vierailevana tähtenä jo tänä keväänä. Seuraa EräViikinkejä Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja Snapchatissa.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat jo tänään torstaina 22.3. Energia Areenalla 3. puolivälieräottelussa klo 18:30. Liput otteluun ennakkoon lippuagentti.fi.

Teksti: EräViikinkien tiedote
Kuva: EräViikingit

Jaa artikkeli