Only in floorball? Lajipäättäjä johtaa pudotuspelien pistepörssiä

Missä suuressa urheilulajissa liittohallituksen jäsen pelaa itse liigan finaaleissa ja johtaa pudotuspelien pistepörssiä? Only in floorball? Salibandyliiton hallituksessa ahkeroiva Mikko Kohonen aloittaa huomenna Jyväskylässä ja Yle TV2:n kameroiden edessä taistelun Suomen mestaruudesta.

Salibandyssa uskalletaan tehdä asioita toisin, ja niin uskaltaa myös Seinäjoen Peliveljien tähtihyökkääjä Mikko Kohonen. SPV:n numerolla 17 on lajipiireissä iso luottamus, ja juuri siksi hänet on haluttu mukaan myös päättämään lajin asioista.

– Tunnen paljon ihmisiä salibandyn kentältä, ja kun niin moni pyyteli, lupasin, että jos luotetaan niin mieluusti kannan kyllä vastuuni, viime syksynä Salibandyliiton hallitukseen äänestetty Mikko Kohonen kertoo lähdöstään mukaan.
– Olen itse käynyt itse läpi lajin koko kavalkadin: pelaajana junioreista liigaan ja divariin ja maajoukkueeseen, töitä seurapuolella ja kokemusta liigan kehitystyöryhmästä. Kokemus kaikilta puolilta auttaa, ja pystyn hyvin tuomaan asioita kentältä hallituksen pöydälle. Viimeksi muun muassa Salibandyliigan yhden Superfinaalin suunnitteluun, että saadaan siitä varmasti loistava tapahtuma.

Sekä pelaamisessa harjoituksineen että hallitustyössä voisi luulla jo yksinään olevan riittävästi kiireitä yhdelle miehelle, mutta tässä asiassa totuus on oletuksia aurinkoisempi.
– Yrittäjänä pystyn rakentamaan oman kalenterini pitkälti salibandyn ehdoilla, ja tähän mennessä vain yksi kokous on osunut päällekkäin SSV-välierämme kanssa.
Kaikki eivät välttämättä tiedä, että Kohonen on myös kaikkea muuta kuin keltanokka kabineteissa ja neuvottelupöytien ääressä.
– Olen ollut ja olen monessa mukana: yrittäjänä, SPV:n ja muiden yhteisöjen osakkaana, monessa hallituksessa ja muutenkin päässyt kokeilemaan myös näitä aikuisten töitä, Salibandyliigan kaikkien aikojen paras maalintekijä Mikko Kohonen hymyilee.

Mikko Kohosesta säteilevä into salibandyyn tarttuu väistämättä myös keskustelukumppaniin eikä sunnuntain finaaliavaukseen valmistautuva tähti ohita tilaisuutta muistuttaa, mistä hallitustyössäkin on lopulta kysymys.
– Meillä on käsittämättömän hieno ja kasvava laji. On mahtava kunnia olla Salibandyliitossa mukana viemässä hommaa aina vain eteenpäin.   

Sunnuntaina: Miksi Mikko Kohosen ei oikeastaan kuuluisi pelata näissä finaaleissa lainkaan…

Salibandyliigan loppuotteluiden ohjelma:

Su 29.3. klo 16:00 Happee – SPV
La 4.4. klo 16:45 SPV – Happee
Su 5.4. klo 15:30 Happee – SPV
La 11.4. klo 15:30 SPV – Happee (tarvittaessa)
Su 12.4. klo 14:05 Happee – SPV (tarvittaessa)

Jaa artikkeli