Mika Kohonen pelaa lauantain juhlaottelussakin voitosta

Salibandylegenda Mika Kohonen juhlii lauantaina Jyväsklän jäähallin kaukalossa oman seuransa Happeen 30-vuotista taivalta mutta pelaa samalla sataprosenttisesti kolmesta liigapisteestä.

Ensimmäiset Salibandyliigan ottelunsa 1995 Happeessa pelannut Mika Kohonen juoksee kentälle, kun Happee kohtaa lauantaina klo 17 Jyväskylän jäähallissa 30-vuotisjuhlaottelussaan SPV:n.

– Siitä tulee iso urheilutapahtuma meille keskisuomalaisille, jotka rakastamme urheilua yli kaiken, Mika Kohonen maistelee.
– Happeella on takana jo pitkä taival, ja seuralla on myös iso alumnitoiminta, jonka myötä paikalle on tulossa entisiä happeelaisia isoin määrin. Hieno juhla niin pelaajille ja valmentajille kuin vapaaehtoisille ja junioreille ja koko seuralle. Laji kuin laji, niin urheilu on keskisuomalaisille yhteinen juttu, ja siksi Jyväskylä onkin Suomen liikuntapääkaupunki.

48770129298_17e4b4dfce_o.jpgPelimies pelaa kuitenkin aina voitosta, ja Mika Kohonen muistuttaakin heti alkuun, että lauantailla on kaksi kärkeä.
– Kaksi asiaa osuu sinä iltana yhteen, kun lauantaina silti pelataan ennen kaikkea kolmesta sarjapisteestä. Lähden aina kentälle kilpailemaan, pelattiin sitten vaikka parkkipaikalla ja omaa äitiä vastaan, nyt sentään on vastassa vain pikkuveli.

Yleisölle on siis luvassa huippusalibandya eikä mikään näytösottelu.

Spekulointi Mika Kohosen uran jatkumisesta on melkein yhtä vanha aihe kuin koko lajin historia, joten kysymystä tämän hetken iskukyvystä ei voi välttää.
– Mies on ihan kunnossa, Mika Kohonen myhäilee.
– Polvi nyt tietysti on ja muuta pientä vaivaa, mutta eihän tässä ilman enää osaisi pelatakaan. Alla on hyvä kesä, kolme ja puoli kuukautta kesäharjoittelua ja nyt jo yli kuukausi joukkueen mukana eli paljon pitempään kuin viime vuonna., enimmän osan kesää Ruotsissa perheensä luona harjoitellut ”Mihu” ynnää.
– Taas mietittiin asiaa joka kantilta lopettamisvaihtoehtoa myöten ja juteltiin useiden ruotsalaisseurojen kanssa mutta kun bensaa riittää tankissa edelleen ja perhe antaa tukensa, oli helppo todeta, että oikea paikka on jatkaa pelejä ja nimenomaan täällä kotona Happeessa.

Happee aloitti kautensa viime viikonloppuna kahden pisteen urakalla, kun sitkeä Welhot taipui Kuopion jäähalliottelussa vasta rangaistuslaukauksilla.
– Joukkue on hyvässä kunnossa ja hyvä kesä takana mutta samalla taas muuttunut viime kaudesta rajusti kun useampi runkopelaaja lähti muualle tai lopetti. Matka on siis alussa ja sitä jatketaan päättäväisesti, Mika Kohonen valottaa.
– Ensimmäinen peli ei ollut vielä sitä mitä haettiin, kaveri toki taisteli hienosti ja pomputkin tuntuivat monessa kohtaa kääntyvän heille eli voittoa haettiin mutta ei vielä saatu mitä haluttiin. Se ottelu kuitenkin käsiteltiin ja jätettiin taakse, ja jo sunnuntaina katseet kääntyivät kohti lauantaita ja SPV:n kohtaamista, Kohonen kertoo ja lähtee seuraavaksi kauppakeskukseen mainostamaan lauantain juhlaottelua.

Jyväskylän Palloilun Superlauantai 28.9. alkaa klo 13.30 futsalderbyllä KaDy – Riemu ja huipentuu klo 17 Salibandyliigan huippuotteluun Happee – SPV.

48770460906_181163ed57_o.jpg

Teksti: Mika Hilska
Kuvat: Happee ja Esa Jokinen

Jaa artikkeli