Liikuntavammat lisääntyvät - Uudistettu terveurheilija.fi taistelee vammoja vastaan

Terve urheilija -verkkosivuilta löydät luotettavaa tietoa urheilijan ja liikkujan vammojen ehkäisystä sekä terveydestä ja ravitsemuksesta.

Suomessa sattuu vuosittain noin 430 000 liikuntavammaa. Suuri osa näistä vammoista voitaisiin ehkäistä.

Uudistetuille Terve urheilija -sivuille on koottu tutkittuun tietoon perustuvat infopaketit yleisimmistä urheiluvammoista ja niiden ennaltaehkäisystä kehonosittain. Sivuilta löytyy omat osionsa esimerkiksi selän, polven sekä nilkan vammoille.

Terve urheilija -sivustolle pääset tästä.

– Lisäksi sivustolta löytyy runsaasti tietoa sairauksien ennaltaehkäisyyn tähtäävästä terveydenhuollosta, laadukkaasta hoidosta ja urheilijan ravitsemuksesta, kertoo sivujen uudistuksesta vastannut tutkimus- ja kehittämispäällikkö Mari Leppänen Tampereen Urheilulääkäriasemalta.

Terve urheilijaTerve urheilija -sivujen uutisissa julkaistaan kansantajuisesti uusimpia tutkimustuloksia vammojen ehkäisystä meiltä ja maailmalta. Lisäksi sivustolle tuotetaan laadukkaita materiaaleja urheilijoiden valmennuksen ja terveydenhuollon tueksi.

– Kaikille vapaasti saatavilla olevista aineistoista löytyy esimerkiksi harjoitusohjelmia ja -videoita sekä terveydenhuollon ja ravitsemuksen ohjeita ja tukimateriaaleja, Leppänen listaa.

Tutkittu tieto valmennuksen tueksi

Terve urheilija -sivuston sisällöt perustuvat tutkimustietoon ja ovat alan tutkijoiden, lääkäreiden, fysioterapeuttien sekä ravitsemusasiantuntijoiden tuottamia. Terve urheilija -ohjelman verkkosivuista ja koulutustoiminnasta vastaa UKK-instituutissa toimiva Tampereen Urheilulääkäriasema.

Terve urheilija -ohjelmaa voi seurata myös Twitterissä ja Facebookissa. Ohjelman tuottamat videot löytyvät Terve urheilijan YouTube-kanavalta.

Kuva: Mika Hilska

Jaa artikkeli