Kolme kolmannen erän keikausta - SalBa on Salibandyliigan selviytyjä

Salibandyliigan selviytyjä Rauman SalBa haki Hämeenlinnasta isot vieraspisteet kaataessaan loppukirillään LASB:n 6-3. Voitto nosti SalBan pisteen päähän suoran säilyjän paikasta, johon LASB:lla puolestaan on matkaa neljä pistettä.

Vielä 12 minuuttia ennen ottelun loppua LASB johti neljän pisteen ottelua 3-1, mutta sen jälkeen ilta oli raumalaisten. Tomi Lahti pujotteli rangaistuslaukauksesta kavennuksen, ja heti seuraavassa vaihdossa Tatu Ruohonen linkosi kaukaa pelin tasoihin. Pelimiehet punnitaan ottelun viimeisellä kympillä, ja tänään tuomio oli selvä, kun Jani Lehtoniemi ja kahdesti iskenyt Antti Vuorinen varmistivat pisteet vieraille.

Koovee piti paikkansa karsintaviivan yläpuolella kaataessaan kotonaan Steelersin 8-5. Vieraat johtivat vielä pelin puolivälissä 3-0 ja kolmannessa erässä 5-3, mutta sitten iski Koovee viidesti peräkkäin. Samuli Salomaa laukoi kolmannessa erässä Kooveelle hattutempun, ja Jasse Kuusiston illan tehot olivat 1+2.

Ottelu keikahti kolmannessa erässä myös Jyväskylässä, jossa Happee nousi neljänneksi kaataessaan kotonaan Westend Indiansin 5-4. Valtteri Kainulainen laukoi kolmannessa erässä Indiansin 3-1-johtoon mutta otti heti seuraavassa vaihdossaan viiden minuutin jäähyn, jonka aikana Peter Kotilainen ja Petri Kauko nostivat Happeen tasoihin. Kun Indiansilta komennettiin jäähylle vielä Otto Lehkosuokin, vei Veli-Matti Hynynen viidellä kolmea vastaan isännät johtoon. Ottelun loput maalit nähtiin viimeisellä vitosella, kun Kaapo Savinainen kasvatti Happeen johtoa ja Valtteri Kainulainen kavensi. Tappio liukasti Indiansin jalansijoja play off -viivan yläpuolella kun eroa viivan alla vaanivaan OLS:aan on vain piste.

Salibandyliiga jatkuu lauantaina otteluilla Steelers – LASB, Oilers – OLS ja M-Team – EräViikingit.

Arkistokuva SalBasta: Juhani Järvenpää