Kevään sensaatio Sipoosta - ÅIF taisteli itsensä Salibandyliigaan

ÅIF löi tänään kotonaan Karhut 6-2 ja nappasi liigapaikan porilaisilta voitoin 3-1. Näin kevään nousijat olivat Divarin seitsemäs ja kahdeksas.

ÅIF Sipoosta pelaa ensi kaudella Salibandyliigassa. Divarin kakkonen ÅIF vei karsintasarjan liigassa toiseksi viimeiseksi jäänyttä Karhuja vastaan voitoin 3-1 lyötyään porilaiset tänään kotonaan 6-2. ÅIF ei ole ennen pelannut lajin ylimmällä sarjatasolla.

Tänään joukkueet olivat vielä kahden erän jälkeen tasalukemissa 2-2, mutta päätösjaksolla ÅIF repäisi eron. Antti Huovinen iski heti erän alkuun johto-osuman, ja erän puolivälissä Miro Herlin ja Tapio Liukolampi muuttivat vain kahdeksan sekunnin välein lukemiksi 5-2. Sipoon Areenalle ahtautuneet 433 katsojaa saivat huutaa jo vapautuneesti, kun Markus Mitikka nosti kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua vielä kuudennen pallon porilaisverkkoon.

Sipoolaisten ykkösviisikko teki tänään joukkueensa maaleista viisi. Markus Mitikka sekä Miro Herlin osuivat kumpikin kahdesti, ja Atte Huovinen syötti kolme osumaa.

Liiganousijoiksi seuloituivat todelliset yllättäjät, sillä Divarin runkosarjassa ÅIF oli vasta kahdeksas ja nousunsa jo aiemmin varmistanut Tiikerit Vantaalta seitsemäs. Pudotuspeleissä ÅIF pudotti puolivälierissä NST:n voitoin 2-0 ja Rangersin voitoin 2-1 ennen kuin taipui loppuotteluissa Tiikereille otteluin 0-3.

Tälllainen oli tunnelma Sipoon Areenalla nousun sinetöityessä:

Kuva: Iiro Karesniemi

Jaa artikkeli