Bravuurikantti sisään ja terveiset katsomoon tyttöystävälle - Asser Jääskeläinen taistelee Champions Cupissa kivuista huolimatta

Classic voitti Chodovin miesten Champions Cupin välierässä 7-3. Tamperelaisten kolmannesta maalista vastasi bravuuriksi uran aikana muodostuneella pitkällä kantilla väriläiskä Asser Jääskeläinen.

Classic voitti Chodovin miesten Champions Cupin välierässä 7-3. Tamperelaisten kolmannesta maalista vastasi bravuuriksi uran aikana muodostuneella pitkällä kantilla väriläiskä Asser Jääskeläinen.

Maalin jälkeen lähtivät terveiset myös katsomon puolelle.

– Tyttöystävä oli siellä. Tuuletuksesta taisi tulla sakkoa, maaliaan ”tehtaan takuuksi” luonnehtinut Jääskeläinen nauroi.

Onnistuneen kantin jälkeen pelissä nähtiin koko joukkueen toimesta myös vähemmän onnistuneita, jotka jäivät peittoihin. Joukkueen kärsivällisyys oli koetuksella, kun Chodov tiivisti puolustustaan ensimmäisen erän jälkeen.

– Siellä oli niin paljon tilaa koko ajan, ettei malttanut olla vetämättä. Toisessa erässä muutenkin kaikki vain puskivat ja puskivat, vaikka meillä ei olisi ollut mikään kiire mihinkään. Kai siinä iski joku luulotauti.

Jääskeläinen kiitteli joukkueen valmistautumista ja kolmannen erän tylyyttä, mutta parannettavaa jäi sunnuntaille.

– Ensimmäinen erä oli ihan ok, ja olimme valmistautuneet hyvin. Toisella erätauolla Nykky (päävalmentaja Petteri) tuli sanomaan, että ajatus oli karannut perusasioista. Siinä muistuteltiin, että meillä on mahdollisuus päästä Champions Cupin finaaliin ja lähdettiin pelaamaan päätöserää taas järkevästi. Ei siinä sitten vastustajalla juuri paikkoja enää ollutkaan.

28-vuotias puolustaja on kärsinyt kesän ja syksyn aikana polvivaivoista, ja lauantain välierä oli vasta toinen ottelu kevään Superfinaalin jälkeen. Burana on tullut tutuksi.

– En ole oikein pystynyt harjoittelemaan, ja tännekin raahasin itseni vähän puoliväkisin. Kuten Aleksander Barkov on sanonut, jos joukkue voittaa, olet tehnyt asioita oikein, Jääskeläinen kuvaili omaa pelaamistaan tuttuun tapaan virnuillen.

Sunnuntain finaalissa vastaan asettuu joko Falun tai SPV. Yleensä tässä kohtaa urheilijoiden kuuluu sanoa, ettei vastustajalla ole väliä, mutta nyt nähtiin poikkeus.

– Falun ehdottomasti, ja huomenna niistetään voitto niistä. Tämä oli tänään, ja se on aivan uusi peli sitten.

Teksti: Henri Pitkänen
Kuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli