Tommi Aron ura päättyi hopeaan - "On ollut hieno matka"

EräViikinkien takalinjoilla luutineen Tommi Aron ura salibandykentillä päättyi pettymykseen. Helsinkiläismiehistö taipui Salibandyliigan maalirikkaassa superfinaalissa tappioon väkevästä päätösperiodin paineesta huolimatta.

Viime joulukuussa MM-kultaa voittaneen ja finaalin parhaaksi pelaajaksi valitun puolustaja Aron mukaan ratkaisut tapahtuivat ainakin osaksi toisen kaksikymppisen aikana, jolloin Classic venytti maaliverkkoja viidesti.

– Ei se ihan toisessa erässä lopullisesti ratkennut. Saatiin vielä kiriä aikaiseksi, mutta se jäi vähän torsoksi, yhden maalisyötön saalistanut Aro tuumi.

Toisella tauolla EräViikingit oli neljän maalin takaa-ajoasemassa. Helsinkiläiset latasivat tukalasta tilanteesta huolimatta viimeiseen erään kaiken 9512 katsojan edessä. Päätösperiodin aikana EräViikingit loi painetta Classicin puolustuspäähän, mutta todelliset maalipaikat jäivät helsinkiläisten kannalta harmittavan vähäisiksi.

– Sanoin äsken, ettei peli ratkennut toisessa erässä, mutta kyllä se tavallaan ratkesi. Kaveri pääsi karkuun, ei me missään nimessä oltu luovutettu. Kuten nähtiin, viimeinen erä oli meidän. Ei saatu palloa riittävän montaa kertaa reppuun.

Uransa viimeisen koitoksen pelannut Aro kehui Classicia kyynel silmäkulmassa.

– Yleensä sanotaan, että mestaruudet ratkaistaan puolustamalla, mutta tänään se ratkesi hyökkäämällä. Kaveri oli parempi.

Puolustajan viimeinen kausi oli pettymyksestä huolimatta loistava. Pitkän sesongin aikana Aro pääsi juhlimaan siis myös MM-kultaa joulukuun alussa Latviassa.

– Nyt ei oikein tunnu miltään. Olen nauttinut joka päivä ihan ensimmäisestä kesätreenistä tähän päivään, ja nautitaan vielä joukkueen kanssa yhdessä pieni hetki. On ollut hieno matka, ei vielä tajua.

Teksti: Miska Miettinen
Kuva: Juhani Järvenpää 

Jaa artikkeli