Tässä on naisten maajoukkueen uusi valmennus kokonaisuudessaan !

Suomen salibandynaisten uuden päävalmentaja Lasse Kurrosen pesti uutisoitiin kuukausi sitten. Nyt ovat selvillä hänen apuvalmentajansa ja taustatoimijat, jotka Salibandyliiton hallitus nimesi kokouksessaan tiistaina.

Edellisestä valmennustiimistä mukana jatkaa Markus Huhtimo, joka toimii myös Viikinkien liigamiesten valmentajana. Uutena remmiin astuu meritoitunut Irina Peltola Tampereelta. Hänet tunnetaan monivuotisena mestarivalmentajana Classicin naisten edustusjoukkueesta. Hänen johdollaan Classic juhli Suomen mestaruutta peräti seitsemän kertaa.

Markus Huhtimo

Peltola on ollut kaksi viime kautta sivussa liigavalmennuksesta ja keskittynyt Classicin junioritoiminnan kehittämiseen, mutta maajoukkueen myötä hän tekee paluun huippusalibandyn pariin.

– Odottavilla mielin tässä ollaan. Paljon on tullut nähtyä ja tehtyä, mutta maajoukkuevalmennuksessa en ole ollut mukana ja juuri se tekee tästä mielenkiintoisen.

Tässä vaiheessa hän ei vielä voi tarkentaa vastuualueettaan salibandynaisten valmennuksessa. Uuden tiimin on määrä tavata pääsiäisen jälkeen suunnittelemaan alkavaa MM-kisaprojektia tarkemmin. Seuraavan kerran maailmanmestaruudesta pelataan Slovakiassa joulukuussa 2017.

– Sen voin sanoa, että töitä on varmasti paljon edessä, mutta koska en ole päivittäisessä huippuvalmennuksessa mukana, niin tähän projektiin pystyy sitoutumaan.

Viime joulukuussa Suomen naiset hävisivät MM-kotikisojen finaalissa Tampereella Ruotsille 4-5 rangaistuslaukauskisan jälkeen.

Joukkueenjohtajana aloittaa naissalibandyn todellinen monitoiminainen Kaarina Salomaa. Jouni Hämäläinen ja Heidi Härkönen vastaavat huollosta.

Kaikkien sopimukset ovat mallia 2+2-vuotta.

Kuvat: Salibandyliitto ja Classic.

Jaa artikkeli