Suomi MM-välierään Peter Kotilaisen johdolla - Tanska nurin 7-0

Suomen salibandymiesten matka Latvian MM-kisoissa jatkuu aikataulussa. Tänään pelatussa puolivälierässä Tanskasta ei ollut suurtakaan uhkaa, vaan Suomi otti 7-0-voiton ja jatkaa turnauksessa tappioitta. Huomisessa välierässä vastus on monta pykälää kovempi, kun vastaan juoksee Tshekki.

Suomen voimahahmo puolivälierässä oli kovalla itseluottamuksella pelaava Peter Kotilainen. Turnauksen pistepörssin ykköstilasta taisteleva nuorukainen teki Tanskaa vastaan hattutempun. Turnauksen ja uransa ensimmäisen MM-ottelunsa pelannut Jarno Ihme piti puolestaan maalinsa koskemattomana ja palkittiin Suomen parhaana.

Ensimmäisissä MM-kisoissaan pelaava Kotilainen on tehnyt kansainvälisen läpimurtonsa. Maaleja on syntynyt jokaisessa neljässä MM-ottelussa, Viroa ja Tanskaa vastaan peräti hattutempun edestä. Saksa-ottelussa hän kunnostautui myös syöttäjänä (1+4).  Eikä nuorukainen ole kainostellut kertoa tavoitteistaan median edessä, vaan on saanut jo lempinimen Pörssi-Kotilainen.

Tanska-ottelusta tuli sellainen kuin etukäteen uumoiltiin. Taitavampi Suomi piti palloa suvereenisti ja yritti löytää välejä Tanskan viisikkopuolustuksesta. Suomi iski maaleja myös vastaiskuista.

– Hallittu ja tasapainoinen esitys. Pikkuisen jouduttiin uhraamaan energiaa, mutta toivottavasti se ei paina jaloissa lauantaina ja sunnuntaina, tiivisti päävalmentaja Petri Kettunen YLE Urheilun haastattelussa.

– Ottelu meni suunnilleen etukäteissuunnitelman mukaan. Ensimmäinen kymppi oli tarkoitus iskeä terävästi, mutta syöttöjen laatu ei ollut parasta mahdollista, mutta eiköhän nyt saatu karstat pois Kettunen jatkoi.

Suomi lähti karkumatkalle Kotilaisen pommittaessa vasemmasta laidasta vastustamattomasti verkkoon kolmen minuutin jälkeen. Toinen osuma nähtiin toisessa erässä, kun Eemeli Salin teki keskialueen pallonriiston ja sijoitti pallon matalana  takakulmaan. Kolmas ja neljäs merkittiin Kotilaiselle. Viidennen ohjasi maalin edestä Miko Kailiala.

Kolmanteen erään Suomi lähti turvallisessa 5-0-johdossa. Siinä sinivalkoiset keskittyivät voiton turvaamiseen. Sami Johansson ja Jami Manninen sinetöivät Suomen seitsemän maalin voiton.

Välierässä vastaan tuleva Tshekki on Suomelle hyvin tuttu vastustaja. Edellisen kerran maat kohtasivat marraskuussa Ruotsissa pelatussa EuroFloorball Tour -turnauksessa, jolloin Suomi oli parempi 10-3. Tuon voiton varaan ei Petri Kettusen mukaan ole varaa tuudittautua.

– Tshekki on ollut täällä paljon parempi ja jämäkämpi. Perustekeminen ei enää riitä, mutta omalla tasolla kun pelataan, niin pärjätään.

Maalivahti Jarno Ihme on samoilla linjoilla.
– Tshekki pelaa kovaa ja suoraviivaisesti kohti maalia ja joukkueessa Ruotsin Superliigassa pelaavia kavereita.

Kuva: Ville Vuorinen / MM2016.

Miesten MM-kisat 3.-11.12.2016 Riika, Latvia
9.12. Puolivälierä: Suomi – Tanska 7-0 (1-0, 4-0, 2-0)

1. erä
1-0 3.00 Peter Kotilainen (Tatu Väänänen)

2. erä
2-0 27.38 Eemeli Salin
3-0 35.43 Peter Kotilainen (Tero Tiitu) yv.
4-0 36.50 Peter Kotilainen
5-0 38.39 Miko Kailiala (Joonas Pylsy)

3. erä
6-0 46.00 Sami Johansson (Eemeli Salin)
7-0 57.58 Jami Manninen (Krister Savonen)

Suomen parhaana palkittiin maalivahti Jarno Ihme.

Yleisöä: 3422.

Suomen välieräottelu Sveitsiä vastaan pelataan lauantaina 10.12. klo 16:30. Ensimmäisessä välierässä Ruotsi kohtaa Sveitsin klo 12:45.