MM-finaalilla parhaimmillaan 1,3 miljoonaa katselijaa - Yle näyttää jatkossakin salibandyn MM-kisat

Suomalaiset elivät kotimaassakin mukana, kun Suomit aisteli sunnuntaina Prahan O2 Areenalla Salibandyn MM-kultaa.

Suomen maailmanmestaruustaistelua salibandyssa seurattiin tarkoin myös kotisohvilla televisioiden ääressä. Voitokas MM-finaali tavoitti jopa 1,3 miljoona TV-katsojaa. Tavoittavuus tarkoittaa sitä, että katsoja on viettänyt ohjelman parissa vähintään yhden minuutin jossain kohtaa lähetystä.

MM-finaalilähetyksen katsojamäärän huippulukema oli ottelun ratkaisuhetkillä 683 000 ja keskiarvokin komeasti 543 000 katsojaa.

Välierän Suomi–Tshekki vastaavat lukemat olivat nekin mainiot 302 000 ja 282 000.

Finnpanelin viikon katsojatilasto

MM-kisojen aikana kuultiin myös iloinen uutinen: MM-turnaukset näkyvät jatkossakin Ylen kanavilla. Yle ja Kansainvälinen salibandyliitto (IFF) solmivat miesten ja naisten MM-kisojen lähetysoikeuksista sopimuksen, joka ulottuu aina vuoden 2022 miesten MM-kisoihin saakka.

– On hienoa varmistaa maailman parhaimman salibandyn näkyminen kaikille vapaasti nähtävillä kanavilla. Suomalaisittain perinteisesti menestyksekkään lajin seuraaminen on meille ilo ja kunnia, Yle Urheilun strategiasta ja oikeuksista vastaava päällikkö Robert Portman kommentoi Ylen sivuilla.

Kansainvälisen salibandyliiton suomalainen pääsihteeri John Liljelund kiittelee, että yhteistyö Ylen kanssa on sujunut mainiosti.
– Olemme tehneet hyvää ja tuloksellista yhteistyötä Ylen kanssa. Kansainvälisen huippusalibandyn näkyminen Ylen kanavilla on meille tärkeä asia erityisesti, koska miesten MM-kisat pelataan vuonna 2020 Helsingissä, Liljelund totesi.

Ylen sivuille

yle_iso.jpg

 

Jaa artikkeli