Happee juhli kotikentällään: TEHO Sport Suomen Cupin mestarit!

Happee on salibandyn miesten Suomen Cupin mestari. Happee löi päivän loppuottelussa kotiluolassaan Jyväskylän Monitoimitalolla edellisvuoden cupmestarin Viikingit 7-5. Cupmestaruus on Happeelle toinen.

Ja mestaruuden arvon aisti täyteen ahdetussa Monnarissa. Päälle päätteeksi kaupungin oma poika ”Poju” esitti Poika saunoo -hittinsä mestarijoukkueelle.

– Loistava peli, loistava yleisö ja loistavat erotuomarit, kiitteli Happee-luotsi Seppo Pulkkinen.

Entä itse peli ?
– Hyvä vääntö. Kaksi hiton hyvää joukkuetta ja tunnetaso kummallakin korkealla. Puolustuspelimme oli hyvällä tasolla ja meillä oli sopiva jännite tähän otteluun. Tehtävä yksi kautta kaksi on hoidettu, toteaa Pulkkinen viitaten 16.4. häämöttävään Superfinaaliin.

Kaiken nähnyt ja voittanut Viikinki-kapteeni Mikael Järvi suhtautui tyynesti tappioon.

– Tätähän se on urheilu parhaimmillaan ja pahimmillaan. Ei käytetty hetkiämme ja päästettiin Happee mukaan.

– Meidän kentällä oli ihan hyvää tekemistä ja jalkaakin riitti. Enempäänkin oli paikkoja, mutta jonkun pitää nousta esiin. Nyt pitää kaivaa vaan tsemppi esiin ja ladata täydet kehiin kauden huipennuksessa.

Valmentajavelho Mika Ahonen jäi harmittelemaan seitsemää päästettyä maalia.

– Oli siellä hyviäkin hetkiä erien aluissa, mutta lapsuksia tuli liikaa ja on siellä sellainen porukka vastassa, joka osaa rankaista virheistä.

Loppuottelun avauserä oli kahden nuoren miehen maalikisaa kun Peter Kotilainen iski Happeen kahdesti johtoon ja Viikinkien Roni Laasonen tasoitti yhtä monta kertaa. Viikinkien etsikkoaika osui toisen erän alkuun, jossa Tero Tiitu ja Harri Forsten taituroivat vieraat kahden maalin etumatkalle. Happee ei kuitenkaan häkeltynyt: Liigan maalikuningas Veli-Matti Hynynen kavensi, Peter Kotilainen nosti ottelun kolmannella maalillaan tasoituksen ja isäntien kapteeni Petri Kauko lakaisi hiukan onnekkaasti Happeen johtoon maalivahti Santtu Strandbergin kautta.

Kolmas erä näytti Happeelle pahalta kun Viikinkien Tapio Kinnunen pommitti pelin tasoihin ja vielä keskisuomalaisten parhaat pistemiehet Veli-Matti Hynynen ja Peter Kotilainen joutuivat jättämään kentän loukkaantuneina. Silloin astuivat kuitenkin esiin vähemmän tunnetut nimet. Toni Kuosmanen iski isännät uudelleen johtoon, ja viimeisellä kympillä ottelun penkillä aloittanut Lauri Liikanen purjehti puolustuksen sisään kiskaisemaan komeasti isäntien seitsemännen osuman. Viikingit prässäsi voimalla loppuun asti mutta kavennus ei onnistunut edes maalivahti penkille vetämällä. Ratkaisupaikoissa helsinkiläisten laukaukset läsähtivät peittäviin puolustajiin tai viuhuivat hallin päätyseinille. Kahden hyvän maalivahdin taiston vei tänään Happeen tolppien välissä 31 laukausta peittänyt Tuomas Turunen.

Happee – Viikingit 7-5 (2-2, 3-2, 2-1)

1. erä: 4.32 Peter Kotilainen (Petri Kauko) 1-0 yv, 8.48 Roni Laasonen (Timo Toivonen) 1-1, 12.58 Kotilainen 2-1, 18.56 Laasonen (Harri Forsten) 2-2.
2. erä: 20.25 Tero Tiitu (Miko Kailiala) 2-3, 21.06 Forsten (Mikael Järvi) 2-4, 24.16 Veli-Matti Hynynen (Kauko) 3-4, 30.04 Kotilainen (Asko Huisman) 4-4 sr, 36.08 Kauko (Hynynen) 5-4.
3. erä: 41.39 Tapio Kinnunen (Toivonen) 5-5, 42.41 Toni Kuosmanen (Joonas Kaasalainen) 6-5, 50.34 Lauri Liikanen (Juuso Heikkinen) 7-5.