Hallitustiedote: kauden menestynein salibandyseura ja Hall of Fame

Salibandyliiton hallitus päättää jatkossa palkita mm. kauden menestyneimmän salibandyseuran. Myös Hall of Fame -toimikunta on perustettu.

Hallitus on päättänyt täydentää kauden parhaiden palkitsemiskategorioita menestyneimmän salibandyseuran valinnalla perinteisten mies-, naispelaaja, tyttöjuniori, valmentaja ja erotuomarit jatkoksi. Kilpailutoimintasektori valmistelee valinnan kriteerit hallituksen vahvistettavaksi seuraavaan kokoukseen.

Salibandyn Hall of Fame perusteilla

Salibandy 30 vuotta -logoSalibandyn 30-vuotisjuhlalogo vahvistettiin ja juhlatoimikunnan kokousmuistio todettiin. Toimikunta on suunnitellut useita tapoja juhlistaa merkkivuotta, joista Marko Sompa raportoi hallitukselle.

Yksi suunnitelmista on salibandyn Hall of Famen perustaminen, jonka edistämiseksi päätettiin kutsua seuraavat henkilöt Hall of Fame –toimikunnan jäseniksi: Jari Kinnunen (pj), Kurt Westerlund, Risto Nieminen, Jaakko Hintikka, Antti Ruokonen, Klaus Koskela, Paula Jouhten, Jukka Tervo ja Mika Hilska (siht.)

Valiokuntien määrää supistetaan,
tueksi työryhmiä

Valiokuntien määrää päätettiin vähentää. Valiokuntien tehtävien painopisteeksi halutaan enemmän kehitystoiminnan koordinointia. Kurinpito- ja kilpailuvaliokunnilla on myös paljon kilpailusääntöihin perustuvia tehtäviä, mutta tavoitteena on operationaalisten tehtävien siirtäminen toimihenkilöille.

Kehitystoiminnan tueksi kootaan lisäksi kunkin aihepiirin ympärille sopivia työryhmiä, jotka toimivat tehtävänsä kannalta riittävän ajan. Jokaiselle valiokunnalle tehdään kirjallinen johtosääntö, jossa määritellään tehtävä ja päätösvalta aikaisempaa tarkemmin. Johtosääntöjen tekeminen on osa laajempaa eettisten ja hyvän hallintotavan -periaatteiden työstöä, joka aloitetaan sääntövaliokunnan ja johtoryhmän yhteistyönä.

Hallitus päätti nimittää seuraavat viisi valiokuntaa: kilpailuvaliokunta, erotuomarivaliokunta, kansainvälinen valiokunta, kurinpitovaliokunta ja sääntövaliokunta.

Erotuomarivaliokunnan puheenjohtajaksi nimettiin Jouni Kääriäinen ja sääntövaliokunnan puheenjohtajaksi vahvistettiin Valtteri Mikkola. Kansainvälisen valiokunnan puheenjohtajaksi on aiemmin nimetty Ismo Haaponiemi. Kilpailu- ja sääntövaliokuntien puheenjohtajat vahvistetaan seuraavassa kokouksessa, kuten myös kaikkien (paitsi kansainvälisen valiokunnan) valiokuntien jäsenet. Kansainvälisen valiokunnan kokoonpano on jo vahvistettu. Muiden valiokuntien jäsenyydestä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä joko puheenjohtajiin tai toimihenkilöihin.

Valtuuston kokous lähestyy,
tilinpäätös allekirjoitettu

Kokouksessaan hallitus kuuli ja näki raportin vuoden 2014 taloudesta ja toiminnasta, ja allekirjoitti tilinpäätöksen esiteltäväksi valtuustolle sekä tilintarkastajille. Valtuuston kokouskutsu ja esityslista vahvistettiin. Kokous pidetään lauantaina 18.4.2015 Musiikkitalossa Helsingissä, alkaen klo 10. Samana päivänä klo 13 pidetään Seuraparlamentti, jossa pureudutaan Salibandyn tulevaisuuteen ja valmisteilla olevaan strategiaan.

Salibandyn Tuki –säätiö

Säätiön hallitus päättää omasta kokoonpanostaan, mutta säätiön toimintasääntöjen mukaan Salibandyliiton hallituksella tulee olla edustaja. Tällä hetkellä sääntö ei toteudu, joten hallitus päätti esittää Ismo Haaponiemeä Salibandyn Tuki -säätiön hallitukseen.

Muut käsitellyt asiat:
• Ismo Haaponiemi nimitettiin Suomen Salibandyliitto ry:n edustajaksi SSBL Salibandy Oy:n yhtiökokoukseen
• hyväksyttiin yksi uusi jäsenseura ja erotettiin eroilmoituksen perusteella yksi jäsenseura
• myönnettiin kolme Seuratoiminnan kultaista ansiomerkkiä hakemusten mukaisesti
• todettiin kilpailuvaliokunnan kokouspöytäkirja 3/2015 (27.1.2015)
• hyväksyttiin B-poikien SM-sarjan ja I div. sarjajärjestelmä kilpailuvaliokunnan esityksen mukaisesti. Esityksen pohjana oli joukkueilta ja seuroilta kerätty palaute, jossa 72 % vastaajista kannatti valtakunnallisen B‐poikien I div. pelaamista esityksen mukaisesti kaudella 2015‐16 ja tämän lisäksi vielä 20 % kannatti tätä tietyin ehdoin.
• todettiin kurinpitoryhmän pöytäkirja 3/2015 (25.2.2015)
• todettiin juhlatoimikunnan kokousmuistio 11.3.2015
• todettiin muutokset liiton henkilöstössä sekä työsuojelutoimikunnan järjestäytyminen

Salibandyliiton hallitus oli koolla torstaina 19.3.2015 Myllypurossa Helsingissä. Paikalla olivat Ismo Haaponiemi (pj), Arja Kilpeläinen, Valtteri Mikkola, Kimmo Nurminen, Ari Rauhala ja Marko Sompa. Poissa olivat Tuulikki Kangasluoma ja Mikko Kohonen. Lisäksi paikalla oli ry:n ja oy:n toimihenkilöitä, Claes Grapes, Jari Kinnunen, Mervi Kilpikoski ja Jari-Pekka Lehtonen.

Hallituksen seuraavat kokoukset ovat keskiviikkona 15.4. klo 14 ja torstaina 21.5. klo 14 Myllypurossa Helsingissä.

Hallituksen kokouksista julkaistaan lyhyt tiedote, joka on luonteeltaan muistio käsitellyistä asioista ja pohjautuu hallituksen kokouksen pöytäkirjaan. Salibandyliiton hallituksen pöytäkirjat ovat päätöspöytäkirjoja, joihin keskustelujen sisältöjä ei kirjata. Yksityiskohtaisemmat tiedotteet julkaistaan erikseen.

Jaa artikkeli