Cupfinaalista tamperelaisjuhlaa - jo seitsemäs mestaruus!

Tampereen Classic on seitsemännen kerran salibandyn naisten Suomen Cupin mestari. Tänään keskipäivällä Jyväskylässä pelatussa loppuottelussa Classic kukisti Lappeenrannan NST:n 3-1.

– Olimme se joukkue, joka halusi tänään voittoa enemmän, tiivisti Classicin päävalmentaja Vellu Koivunen.
– NST teki tästä kuitenkin hienon ottelun.

NST:n osalle jäi harmittelu huonosta viimeistelystä.

– Pari maali jos olisi saatu, niin olisi tullut toisenlainen kamppailu. Herättiin peliin oikeastaan vasta Classicin kolmannen maalin jälkeen, sanaili NST:n Tiia Ukkonen.

NST painoi päälle aktiivisesti alusta asti, mutta tuloksetta.

– Se oli ihan tietoista, koska Classic ottaa mieluusti vauhdin pelistä pois. Ja jos sen päästää johtoon, niin vaikeaa tulee. Ei päästy sota-alueelle kuin vasta lopussa, säesti NST:n päävalmentaja Lasse Kurronen.

Kolme ylivoimaakaan ei tänään lappeenrantalaisia auttanut.

Maalit olivat kahden kurinalaisesti pelanneen joukkueen finaalissa tiukassa, ja lopulta Classicin hiukan laadukkaampi hyökkäyspeli tiristi ratkaisun. Avausmaalin taituroi ensi erässä Nina Rantala, joka nappasi oman laukauksensa paluupallon ja kiepautti sen sisään tolpan ja rohkeasti vastaan tulleen NST-vahti Jonna Mäkelän välistä.

Toinen erä näytti jäävän maalittomaksi kunnes Classic osui sen lopussa ylivoimalla. Joukkueen konkari Katriina Saarinen oivalsi hyökkäysalueella nopean vapaalyönnin paikan, ja tarkka poikkisyöttö petasi Alisa Pölläselle paikan kovaan lämäriin etukulmaan.

Classicin Kristiina Kauppila ja Nina Rantala kokivat toisessa erässä kovia Kauppilan saatua kontaktitilanteessa kovan tällin niskaansa ja Rantalan leukapieleensä. Kumpikin toipui kuitenkin onneksi takaisin pelille, ja juuri Rantala rakensi päätöserän alkuun tamperelaisten kolmannen osuman. Hän riisti NST:n maalin takana pallon vastustajan puolustajalta ja tarjoili sen takatolpalle, josta Eliisa Alanko ohjasi lukemiksi 3-0 NST-puolustuksen vasta hakiessa vartioitaviaan.

Ottelun viimeisen kymmenminuuttisen hahmoksi nousi Classicn maalivahti Kreeta Lakkala, joka venyi kerran toisensa jälkeen pallon eteen NST:n hakiessa kavennusta. Aivan nollapeliin ei Lakkala lopulta yltänyt: 24 sekuntia ennen loppua Marianne Hannonen ohjasi maalin edestä Tiia Ukkosen laukauksen sisään ja NST:lle lohdutusosuman.

NST – Classic 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

1. erä: 10.02 Nina Rantala (Minna Kallio) 0-1.
2. erä: 38.50 Alisa Pöllänen (Katriina Saarinen) 0-2.
3. erä: 42.11 Eliisa Alanko (Rantala) 0-3, 59.36 Marianne Hannonen (Tiia Ukkonen) 1-3 im.

Jonna Mäkelä NST 7+6+3=16, Kreeta Lakkala 4+5+7=16.

Jäähyt: NST 3×2 min, Classic 3×2 min.

Erotuomarit: Teemu Rannikko ja Petri Suhonen.