Suomen 5-0 kutistui 5-3:een - voitto silti

Suomen salibandynaiset jatkavat voittojen tiellä Tampereen EFT-turnaksessa. Tänään jalkoihin jäi Sveitsi luvuin 5-3. Turnauksen voitto ratkeaa huomenna Ruotsia vastaan, joka on myös puhtaan pelin joukkue.

Kaksijakoisessa ottelussa Suomi repäisi ensin 5-0-johdon, jonka Sveitsi kutisti 5-3:een kolmannessa erässä. Suomen ykköspyssy oli Elina Kujala (kuvassa) kahdella maalilla. Muut merkittiin Veera Kaupille, My Kippilälle ja viime hetkellä loukkaantuneen Salla Suomelan tilalle otetulle Kristiina Kauppilalle.

– Vastustaja nosti karvausta huomattavasti kolmannessa erässä ja ylipelasi, mutta alkoi saada maalipaikkoja. Ja oli meilläkin vielä omat tilaisuutemme, päävalmentaja Marko Paju kertasi.

– Korkeaa karvausta vastaan on toki harjoiteltu, siinä on reagointikyky koetuksella ja nyt tuli pieniä ajatuskatkoja.  

Eilen maalivahti Laura Loisa piti salibandyssa harvinaisen nollan ja tänäänkin näytti pitkään, että torjuntavastuussa ollut konkari Jonna Mäkelä jatkaa samalla linjalla, kunnes Seraine Ulber rikkoi miltei 108 minuuttia kestäneen Suomen maalin koskemattomuuden.

– Kyllähän meillä on erittäin hyvä maalivahtitilanne. Viime kauden Ruotsin finaalissa kummassakin päässä oli suomalaistorjuja ja tämän kaksikon takanakin on vielä hyviä vahteja, Paju myhäilee.

Huomenna EFT-turnauksen päätösottelussa on vastassa Ruotsi, joka on murjonut Tshekin ja Sveitsin tieltään maalierolla 21-7. Voidaankin puhua todellisesta testistä Suomen osalta lähestyviä MM-kotikisoja ajatellen.

– Kaikki tämän turnauksen pelit ovat testejä. Sata lasissa on mentävä ja laiskotteluun ei ole varaa. Ruotsi on pelannut eri tyyleillä. Siihen meidän on varauduttava ja mentävä myös intuition kautta. Tänään vielä käydään läpi naapurin pelejä, Paju valottaa.

Ottelu Ruotsia vastaan alkaa sunnuntaina klo 16:30.

Kuva: Topi Naskali.

EuroFloorball Tour 6.-8.11.Tampere Areena
Naiset (Suomi, Ruotsi, Sveitsi, Tshekki)
7.11. Suomi – Sveitsi 5-3 (2-0, 3-0, 0-3)

1. erä: 4.51 Elina Kujala (Silja Eskelinen) 1-0, 13.09 Veera Kauppi 2-0.
2. erä: 30.25 Elina Kujala (Laura Mertsalmi) 3-0 yv, 32.56 My Kippilä 4-0, 37.28 Kristiina Kauppila (Ella Alanko) 5-0.
3. erä: 47.58 Seraina Ulber (Tanja Stella) 5-1, 53.33 Sonja Putzi (Katrin Zwinggi) 5-2, 58.42 Corin Ruttimann (Flurina Marti) 5-3.

Torjunnat: Jonna Mäkelä, Suomi: 7 + 4 + 5 = 16 ja Monika Schmid, Sveitsi: 9 + 7 + 2 = 18

Jäähyt: Suomi 4 min, Sveitsi 6 min

Erotuomarit: Therese Edin ja Frida Nilsson, Ruotsi.

Yleisöä: 423.

Suomen parhaana palkittiin Elina Kujala.

Jaa artikkeli