Siltasen vire ei riittänyt voittoon asti - “Kausi on ollut nousujohteinen”

SB-Pron maalivahti Tiltu Siltanen piti nurmijärveläisiä pitkään pystyssä naisten Salibandyliigan superfinaalissa. Nousujohteinen sesonki päättyi loppuottelussa pettymykseen, kun Classic vei Helsingissä kullat peräti 5587-päisen yleisön edessä numeroin 5-2.

Runkosarjassa kakkoseksi sijoittunut SB-Pro haastoi Classicin superfinaalissa tiivin viisikkopuolustuksen sekä maalivahti Tiltu Siltasen iskukyvyn ansiosta. Classic marssi lopulta mestaruuteen otettuaan toisessa erässä pallollisessa pelissä hallinnan sekä.

SB-Pron pitkään toiminut tiivis puolustaminen ei lopulta riittänyt kultaan saakka.

– Tavoite oli totta kai voittaa, eikä tyytyä pysymään mukana. Sen takia tämä onkin iso pettymys, meillä on hyvä potentiaali tässä, vaikka Classic onkin kovin vastus, mitä löytyy. Kiva on aina pelata kovia pelejä, Siltanen pyöritteli finaalin tauottua.

Finaalissa koko pudotuspelien ainoan tappionsa kokeneen SB-Pron kausi oli nousujohteinen. Loppuottelussa paukut eivät riittäneet, vaikka alakerran tekeminen toimikin totuttuun tapaan.

– Meidän koko kausi on ollut nousujohteinen. Puolustus toimii, niin on aika helppoa olla viimeisenä touhuamassa maalilla. Kun puolustus on hyvää, niin on helppoa torjua loput, Siltanen kehaisi omiaan.

Pettymyksestä huolimatta hopea on upea suoritus. Nurmijärveläiset ottivat värikkään kauden päätteeksi jo kahdeksannen peräkkäisen mitalin.

– Kauimpaa pelaajat taitavat tulla Hyvinkäältä, eli (Mirja ja Laura) Hietamäet. Meillä on jengiä aika sieltä täältä, mutta meillä on yhtenäinen porukka. Loppuun asti pelaaminen, vahvat pelaajat ja joukkuehenki ovatkin vahvuuksia.

– Pikkuhalleista syntyy isoja pelaajia, eikös se niin mene, päättyneellä sesongilla vielä Vantaan Campo Sportissa, mutta ensi kaudella kotona Nurmijärvellä kotiotteluita emännöivän SB-Pron maalivahti päätti hopea kaulassa.

Teksti: Miska Miettinen

 

Jaa artikkeli