Suomen 1407-päiselle kotiyleisölle ei palkintoa – Ruotsi jyräsi U19-naiset

Suomen U19-naisten toinen ottelu Lahden MM-turnauksessa päättyi selvään tappioon, kun Ruotsi oli 1 407 katsojan edessä vahvempi lukemin 9-3. Ikäluokan hallitseva maailmanmestari näytti päivän tasoeron heti avauserässä, jonka se vei 4-1.

Ruotsin kova tempo ja tiukka prässi saivat Suomen viisikot sekaisin alusta asti, ja jo ensimmäisellä kympillä verkko hyvin taistelleen Julia Saarisen takana heilui kolmesti. Ellen Lundin ja Hanna Lööw saivat laukoa maalinsa parhaan sektorin sydämestä, ja kolmannen sijoitti läpi Suomen puolustuksen juossut Isabell Holm. Milla Granlund nostatti kotiyleisön toiveita sijoittamalla rangaistuslaukauksesta varmasti kavennuksen, mutta Ruotsi kuittasi jo 19 sekuntia myöhemmin.

Toisessa erässä Suomi ei onnistunut edes kahden minuutin ylivoimalla, kun taas Ruotsi näytti kohta taas viimeistelyn mallia. Sen viides maali syntyi laidassa voitetun kaksinkamppailun jälkeen, kuudes vastaiskusta Suomen pallonmenetyksen jälkeen ja seitsemäs ylivoimalla pakottaen Suomen jo aikalisään. Päätösjaksolla vihellettiin Ruotsille peräti neljä kahden minuutin jäähyä, mutta ylivoimamaali jäi Suomelta tekemättä. Istuntojen jälkeisillä sekunneilla onnistui, kun ensin kavensi Milla Granlund ja vielä Suomen pelatessa ilman maalivahtia Miisa Turunen. Ero tulostaululla ei kuitenkaan kaventunut, kun Ruotsi iski avopaikoista kaksi palloa ohi Suomen maalille kolmanteen erään vaihdetun Sara Vantosin.

– Ei ollut todellakaan sitä mitä haettiin, päävalmentaja Simo Leppänen mietti.
– Täytyy nostaa hattua kaverille, olivat melko kovia tänään ja nyt pelaajamme tietävät, mitä maailmanmestaruuden voittaminen vaatii. Parin vuoden aikana on jokunen kerta Ruotsia vastaan pelattu, ja tämä oli meiltä niistä ylivoimaisesti heikoin peli. Mutta otetaan tämä tähän kohtaan ja painetaan viikonloppuna päätyyn asti.

Suomi oli tänään alusta asti alakynnessä.
– He tekivät asioita hyvin mikä teki meidän tekemisestämme takkuista, ottivat karvin pikkuisen eri tavalla kuin mitä oli arvioitu ja nyt tiedetään, mitä se tulee olemaan.

Perjantaina klo 19 Suomi päättää alkusarjan kohtaamalla Norjan, ja paikka välierissä edellyttää voittoa.
– Tänään viimeinen erä 2-2 kun ruvettiin olemaan rohkeita ja kaveri joutui boksiin. Tuolla tavalla pitää pelata, ja kuten sanoin molemmilla aikalisillä, kukaan ei pysty näitä pelejä yksi ratkomaan eli viisikkopeli pitää saada paremmaksi, päävalmentaja tiivisti.

Salibandya, Lahti

U19-naisten MM-turnaus, alkusarjaa

Ruotsi–Suomi 9-3 (4-1, 3-0, 2-2)

1. erä: 1.41 Ellen Lundin (Moa Kareståhl) 1-0, 6.44 Hanna Lööw (Mona Dybner) 2-0, 8.41 Isabell Holm (Ellen Lundin) 3-0, 15.08 Milla Granlund 3-1 rl, 15.27 Julia Nilsson (Kareståhl) 4-1.
2. erä: 26.07 Thea Ernberg 5-1, 30.42 Vera Roos (Klara Roos) 6-1, 31.56 Kareståhl (Ellen Lundin) 7-1 yv.
3. erä: 43.04 Vera Roos (Klara Roos) 8-1, 52.52 Granlund (Miisa Turunen) 8-2, 53.35 Lundin (Mira Markström) 9-2, 57.52 Turunen (Granlund) 9-3 im.