EräViikingit tyrmäsi kolmannessa erässä: Yhdeksän - nolla!

Salibandyliigan helsinkiläinen fuusioseura EräViikingit otti sarjataulukossa vetovuoron kaataessaan tänään kotonaan edellisen ykkösen Nokian KrP:n peräti 15-5. Sunnuntain muissa liigaotteluissa SalBa kukisti Kooveen jatkoajalla 6-5 ja OLS vieraissa TPS:n 5-3.

Nokian KrP näytti tekevän iltapäivän kärkiottelusta jännittävän kun se nousi EräViikinkien vieraana toisen erän lopulla tilanteesta 6-2 maalin päähän. Päätösjaksosta tuli kuitenkin täystyrmäys: EräViikingit latoi vieraiden verkkoon yhdeksän palloa lisää. Helsinkiläiset herkuttelivat myös pistetilastoissa kun Mika Moilanen ahnehti 3+1, Miko Kailiala 2+2, Roni Laasonen 3+0, Tuomas Iiskola sekä Tero Tiitu 1+2 ja Janne Salonen 0+3.
– Viimeinen erä oli kyllä aika tavalla meidän näytöstä. Pistettiin äijät liikkumaan ja paikoista sisään, Mika Moilanen itsekin ihmetteli joukkueen sivuilla.

Raumalla SalBa ehti kolmannessa erässä kahdesti johtoon, mutta ensin tasoitti Samu Saari ja puoli minuuttia ennen loppua ilman maalivahtia Samuli Salomaa. Jatkoajan toisella minuutilla vieraiden Ossi Koskinen passitettiin estämisestä jäähylle, ja ajassa 63.35 Niko Kaerla laukoi Antti Keskitalon syötöstä molemmat pisteet SalBalle. Raumalaisten illan ilonaiheita oli myös Antti Vuorisen ensimmäinen liigamaali.

Turussa oltiin vielä toisella tauolla tasanumeroissa 3-3. Niko Kvist ja Petri Niemelä nostivat päätösjakson aluksi OLS:n kahden maalin johtoon, ja siitä eteenpäin ottelun loppu olikin oululaisten puolustustaistelua. OLS:lle tuomittiin näet sen mentyä johtoon vielä yhteensä 13 jäähyminuuttia.

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona Espoon Otahallissa ottelulla Westend Indians – Koovee.

Sanat: Mika Hilska
Kuva: Juhani Järvenpää