3v3 salibandy Suvi Hämäläinen

3v3 salibandyn MM-kisojen avauspäivä paketissa – näin Suomen joukkueet pärjäsivät

Historialliset 3v3 salibandyn MM-kisat pelataan U19-naisten MM-kisojen yhteydessä Lahdessa. Mukana on kaikkiaan 46 joukkuetta. Suomi on kisoissa mukana kolmella miesten ja kahdella naisten joukkueella. Tässä artikkelissa tiivistetään avauspäivän anti suomalaislasein ja kerrotaan turnauksen jatkoaskeleet.

Tausta: Tietopaketti: 3v3 salibandyn MM-kisat Lahdessa

Miehet

Finland Blue

Puolustusvoimien Urheilukoulussa palvelevista pelaajista koostuvan joukkueen tie tyssäsi puolivälieriin. Alkusarjassa Blue voitti Espanjan, Italian ja Islannin. Ensimmäisessä jatko-ottelussa vielä kaatui Unkari 7–4, mutta puolivälierissä Latvian (Team 2) joukkue oli parempi 10–8. Puolivälierässä Bluen tehokkaimpia olivat kaksi maalia mieheen ampuneet Joona Hokkanen ja Aapo Kilpeläinen.

Finland White

Finland White eli Triplan SM-turnauksen huhtikuun alussa voittanut SB Vosut voitti alkusarjassa Saksan, Burkina Fason ja Ukrainan. Viron joukkuetta vastaan irtosi 9-9-tasapeli. Whiten tie työssä ensimmäisessä jatko-ottelussa Latviaan (Team 1), joka oli parempi lukemin 9–5.

Finland Lahti

Finland Lahti eli LASB:n liigamiehistö ansaitsi paikkansa MM-kisoihin SM-viikon 3v3-turnauksessa elokuussa 2023. LASB voitti 3v3 Suomen mestaruuden 2023. Lahti jatkaa ainoana miesten suomalaisjoukkueena MM-pelejään myös sunnuntaina. Lahti voitti alkusarjassa Latvian (Team 1), Saksan ja USA:n. Ensimmäisessä jatko-ottelussa Lahti kaatoi Espanjan 11-1. Puolivälierässä puolestaan kaatui 3v3-pelikulttuuristaan tunnettu Sveitsi lukemin 12–7. Tatu Havula ja Tino Nivala taitelivat hattutempun kumpainenkin puolivälierään ja Tiitus Salokangas osui kahdesti. Lahden pelit jatkuvat sunnuntaina välieräottelulla Ruotsia vastaan klo 10.00.

Video: Katso tunnelmia avauspäivältä (Instagram)

Naiset

Finland Blue

Naisten Finland Blue koostuu vuosina 2000-2003 syntyneistä pelaajista, jotka ovat jo olleet naisten maajoukkueringissä tai lähellä sitä. Lasse Korhosen valmentama joukkue voitti alkusarjassa Saksan, Slovakian ja Ukrainan. Puolivälierässä Blue voitti Tshekin selvästi lukemin 20-8. Puolivälierässä Olivia Honkonen ja Sofia Mittentag osuivat neljästi. Blue kohtaa sunnuntaina välierässä klo 9.30 alkaen Sveitsin.

Finland White

Finland White eli Triplan SM-turnauksen huhtikuun alussa voittanut SB Vosut pääsi naisten MM-turnauksessa aina puolivälieriin asti, jossa Sveitsi oli parempi rangaistuslaukauksilla. Alkusarjassa White pelasi tasan Ruotsin kanssa ja voitti Islannin, Puolan ja Latvian. Whiten tunnetuimpia pelaajia olivat Ruotsin liigassa pelaavat maalivahdit Tiltu Siltanen ja Emmi Pölönen sekä mm. PSS:ssä SM-kultaa voittanut Julia Turunen.

Näin turnauksessa jatketaan

Sunnuntaina 3v3 salibandyn MM-turnauksessa ratkotaan sekä A- ja B-sarjan mestaruudet. A-sarjan voittajat kruunataan pelimuodon maailmanmestareiksi.

Ohjelma:

9.30 Naisten välierät
Finland Blue–Sveitsi
Ruotsi-Saksa

10.00 Miesten välierät
Latvia (Team 1)-Latvia (Team 2)
Finland Lahti–Ruotsi

11.30 Naisten finaali
12.00 Miestenfinaali

Turnauksen pääkentän ottelut ovat sunnuntaina katsottavissa SalibandyTV:stä ja IFF:n applikaatiosta. Turnauksen ohjelma, tuloseuranta ja joukkueiden kokoonpanot löytyvät IFF:n applikaatiosta.

Jaa artikkeli