Suomela vahvistaa naisten maajoukkuetta revanssitaistossa Ruotsia vastaan

Suomen naisten maajoukkueella oli eilen matkustuspäivä, kun joukkue lensi Arlandan kautta Helsinkiin. Perjantain maaottelu oli kaksijakoinen, kun kahden erän jälkeen Ruotsi johti 5-1, mutta viimeisen erän kirillä Suomi kiri lopputilanteeksi 5-4.

Voittoon asti kiri ei kuitenkaan Uumajassa riittänyt, mutta nyt lähdetään hakemaan revanssia kotikentällä. Ottelu alkaa klo 13.

– Perjantaina oltiin kaksi erää aika telineissä ja Ruotsin karvauksen kanssa oli haasteita, kun ei saatu palloa riittävän nopeasti liikkeelle. Kolmanteen erään rakennettiin kuitenkin hyvä tasonnosto, kun varsinkin pelirohkeus kasvoi. Siitä lähdetään parantamaan tänään. Erityisesti odotan, että ollaan alusta asti pallon kanssa rohkeita ja pallottomana aktiivisempia kuin Uumajassa, päävalmentaja Lasse Kurronen kertoo odotuksista ottelun alla.

Sentteri Suomela ykköskentän moottoriksi

Joukkueen kokoonpano sai Helsingissä vahvistusta, kun Classicin Salla Suomela liittyi joukkueeseen. Keskushyökkääjänä pelaava 21-vuotias Suomela vahvistaa Suomen hyökkäyspäätä, sillä edellisen pelin ykköskentän sentterinä pelannut Hanna Sipiläinen on pois kokoonpanosta sairastumisen takia. Myös Kristiina Kauppila on sivussa kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi.

Suomela liittyi joukkueeseen mukaan pikahälytyksellä, kun jo muutama tunti kutsun jälkeen hän tapasi joukkueen lentokentällä.

– Kattelin siinä telkkaria, kun soitto tuli ja hetki meni tajuta et mistä on kyse. Heti olin kuitenkin valmiina lähtemään reissuun. Nyt kun loukkaantumiset ovat takanapäin, niin hienoa päästä taas maajoukkueen mukaan. Kovatasoinen peli on varmasti edessä. Ruotsia vastaan pelataan aina tiukkoja vääntöjä, joten hereillä täytyy olla alkuminuuteista saakka, Suomela ennakoi tulevaa.

”Kiva päästä painimaan ruotsalaisia vastaan”

Perjantain ottelussa Suomen onnistujiin kuulunut ja kapteenistossakin joukkuetta johtava My Kippilä kertoo, että tänään joukkue aikoo olla alusta asti hereillä. 

– Perjantain peli oli kesätauon jälkeen ensimmäinen kova peli ja mukana oli paljon uusia pelaajia, mikä aiheutti vähän extrajännitystä pelin alkuun. Nyt kun jännitykset on jännitelty, niin tänään ei tarvitse enää hermoilla, vaan ollaan alusta asti hereillä. Saatiin hyvä pelifiilis vikaan erään ja siitä jatketaan tänään. Tulee varmasti tosi fyysinen ja kovavauhtinen peli niin kuin Uumajassakin, mutta kiva päästä painimaan ruotsalaisia vastaan, Kippilä virnistää.

– Halli on kuulemma tulossa täyteen, joten mahtavaa päästä pelaamaan kunnon kotiyleisön edessä. Toivottavasti saadaan paljon meteliä halliin ja yleisöstä kuudes kenttäpelaaja, Kippilä heittää haastetta katsomolle.

Naisten maaottelusta tulee suora lähetys alustoina Elisa Viihde/Fanseat1.

Tulosseuranta täällä.

Suomen kentälliset:
Nina Rantala – Salla Suomela – Sanni Nieminen
Mia Karjalainen – Laura Manninen

Sara Piispa – Elina Kujala – Karoliina Kujala
Minna Kallio – My Kippilä

Sofia Leino – Jenna Saario – Julia Turunen
Inka Lampinen – Laura Mertsalmi

Maalissa Laura Loisa.

Vaihdossa aloittavat Trine Sällström, Hanna Sipiläinen ja Tiltu Siltanen (MV).

Jaa artikkeli