Maajoukkue lensi Uumajaan mutta osa varusteista Osloon

Naisten salibandymaajoukkueen alkusyksyn kohokohta on käsillä, kun viikonvaihteessa Suomi kohtaa kahdesti Ruotsin. Ensin perjantaina joukkueet iskevät yhteen länsinaapurin puolella Uumajassa klo 20:10 Suomen aikaa ja sitten sunnuntaina edessä on esiintyminen kotiyleisön edessä Energia Areenalla Vantaalla klo 13:00. Menomatkaa Uumajaan väritti osan varusteista eksyminen väärään valtioon.

Naisten maajoukkueeseen tuli kaksi viime hetkien muutosta, kun poissa ovat Eliisa Alanko loukkaantumisen vuoksi ja Jaana Lirkki sairastumisen vuoksi. Tilalle kutsuttiin 17-vuotias M-Teamin Trine Sällström, joka tekee tapahtumassa ensiesiintymisensä naisten maajoukkuepaidassa.
– Jaana jäi sairastumisen takia pois ja lyhyellä varoitusajalla ei samana päivänä lähdetty enää ketään kutsumaan mukaan. Meillä on koossa taitava joukkue, jossa on monta uutta pelaajaa ja he saavat nyt kunnolla vastuuta ja näytönpaikkoja, päävalmentaja Lasse Kurronen toteaa.

Joukkue Uumajaan, varusteita Osloon

Maajoukkue kokoontui keskiviikkoaamuna Arena Center Myllypuroon, jossa joukkue veti fyysiset testit Veli-Matti Hemmon johdolla. Lounaan jälkeen matka jatkui lentokentälle ja joukkue matkasi miesten maajoukkueen kanssa yhteislennolla Arlandan kautta Uumajaan. Matkustus meni muuten mukavasti, mutta Uumajassa todettiin, että Sanni Niemisen ja Laura Loisan toolbägit olivat lähteneet omille reiteilleen.
– Ei muuten hirveesti naurattanut, kun eilen illalla seurantaohjelma ilmoitti et bägit on Oslossa ja menossa Stavangeriin. Onneksi kuitenkin aamupäivällä bägit saapuivat hotellille ja päästiin treeneihin omilla varusteilla, totesi Sanni Nieminen nyt jo hymyssä suin.

Yhdessä maailman parhaaksi joukkueeksi

Keskiviikkoiltana joukkue kokoontui ryhmätehtäviin, joissa rakennettiin yhdessä joukkueen kaukalon ulkopuolista toimintaympäristöä.
– Iltapalaverissa pureuduttiin joukkueen sisäisiin pelin ulkopuolisiin asioihin. Oli hienoa nähdä, miten hyvin porukka heittäytyi ryhmätöihin ja saatiin rakennettua omat toimintatavat, jotka ovat nyt selkeitä kaikille ja jokainen joukkueessa on niihin sitoutunut, päävalmentaja Kurronen kertoi.
– Tavoitteena on olla maailman paras joukkue ja pelaajat itse määrittivät millaisessa arvomaailmassa ja toimintaympäristössä se on mahdollista. Oli tärkeää, että pelaajat pääsivät yhdessä päättämään millaisessa ympäristössä he haluavat toimia, Kurronen veti yhteen illan antia.

Painopiste pallollisessa pelissä

Torstaina ohjelmassa on kaksi lajitreeniä ja illalla mennään vielä yhdessä katsomaan miesten pelin loppu huomiselle peliareenalle.
– Tänään päästään pelillisten asioiden kimppuun ja tämän uuden projektin aikana oikeastaan ensimmäistä kertaa suurin painopiste on pallollisessa pelissä. Mielenkiinnolla valmennuksen kanssa odotamme miten keskustellut ja videolta läpikäydyt suuntaviivat saadaan pelin sisälle ja toteutettua, Lasse Kurronen totesi ensimmäisten treenien alla.

Teksti: Kaarina Salomaa
Kuva joukkueesta lähtöpaikalla Myllypurossa: Juhani Henriksson

Jaa artikkeli