Kuukausi nuorten MM-kotikisoihin - tässä kaikki toukokuun kisoista

U19-naisten MM-kisat pelataan 8.-12. toukokuuta Lahdessa. Tähän artikkeliin on koottu tiedot turnauksesta.

U19-naisten MM-kilpailut järjestetään Lahden Urheilu- ja Messukeskuksessa. Lahden MM-kisat ovat kolmas kerta, kun ikäluokkamaajoukkueet pelaavat maailmanmestaruudesta Suomessa. Tänä vuonna tulee 20 vuotta kuluneeksi siitä, kun U19-naisten MM-kisatraditio alkoi. Ensimmäinen maailmanmestari ratkaistiin 2004 Tampereella. Vuonna 2009 U19-miehet kisasivat Turussa ja Raisiossa. Liput Lahden 2024 MM-kotikisoihin täältä.

MM-turnaus ja lohkojako

MM-lopputurnauksen osallistuu kaikkiaan 16 maata ja ottelut pelataan neljässä lohkossa. Lohkoarvonta pidettiin lokakuussa 2023 Vantaalla Nordic Challenge -salibandytapahtumassa. Lohkoissa pelataan MM-turnauksen alkusarjaottelut.

Ryhmä A: Sveitsi, Tshekki, Latvia ja Slovakia

Ryhmä B: Ruotsi, Suomi, Norja ja Puola

Ryhmä C: Saksa, Uusi-Seelanti, Singapore ja Australia

Ryhmä D: Tanska, Unkari, Italia ja Kanada

Otteluohjelma ja liput

Maailmanmestaruuskisoja pääsee seuraamaan päivä-, turnaus- tai VIP-lipuilla. Samalla lipulla pääsee seuraamaan koko päivän sekä A-, että B-areenoiden pelejä, jotka molemmat löytyvät samasta paikasta Lahden Urheilu- ja Messukeskuksesta. MM-pelien ohessa tapahtuma tarjoaa iloista kansainvälistä tunnelmaa sekä tekemistä, uusia tarinoita ja aktiviteetteja koko perheelle.

Ohjelma_Hinnasto_U19_MM-kisat

Suomen ottelut ja joukkue

Suomi pelaa alkusarjalohko B:ssä ja vastassa ovat Ruotsi, Norja ja Puola. Suomi ottelee kaikki alkusarjataistonsa Areena A:lla Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa.

Suomen alkusarjaotteluiden aikataulu:

  • Ke 8.5. klo 19:00 Puola – Suomi
  • To 9.5. klo 16:00 Ruotsi – Suomi
  • Pe 10.5. klo 19:00 Suomi – Norja

Välierät:

Kaikki välieräottelut pelataan lauantaina. Playoff -ottelut areena A:lla klo 10:00 ja klo 19:00. Muut sijoitukset otellaan areena B:llä klo 10:30-19:30.

  • La 11.5. klo 13:00 1. lohko A – 2. lohko B
  • La 11.5. klo 16:00 1. lohko B – 2. lohko A*

Mitalipelit:

Mitalipelit pelataan areena A:lla. Päivän aikana ratkotaan myös muita sijoituksia klo 10 ja klo 10:30 (areena B).

  • Su 12.5. klo 13:00 Pronssiottelu
  • Su 12.5. klo 16:00 Finaaliottelu

*Suomen otteluaika – TV-lähetykset saattavat vaikuttaa ohjelmaan.

Suomen joukkue Lahdessa 8. – 12. toukokuuta pelattavaan U19-naisten MM-turnaukseen on nimetty. Joukkueen ykköstähtenä tuikkii F-liigan pistepörssin ylivoimaisesti voittanut hyökkääjä Miisa Turunen, joka on tällä kaudella ehtinyt maalintekoon myös jo naisten MM-finaalissa. Lue lisää täältä.

Suomen U19-naiset Lahden MM-turnaukseen valittu – ykköstähtenä liigan pistekuningatar Miisa Turunen

Päiväohjelma

Huippuotteluiden lisäksi ohjelmassa on myös paljon muuta aktiviteettia ja päiväkohtaisesti vaihtuvia ohjelmia koululaispäivästä perhepäivään ja seurapäivästä 3v3 MM-turnaukseen. Päiväkohtainen ohjelma löytyy täältä.

Päiväohjelma_U19_MMkisat

Kisakaupunki ja areenat

120 000 asukkaan Lahti on yksi Suomen suurimpia kaupunkeja. Talviurheilukaupunkina mainetta niittänyt Lahti tunnetaan kansainvälisesti myös ympäristö- ja muotoiluosaamisesta sekä korkeatasoisista kulttuuripalveluista. Lahti on ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina nimitetty Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodelle 2021. Lue lisää kisakaupungista täältä.

Lahden Urheilu- ja Messukeskus tarjoaa kaikki U19 MM-ottelut saman katon alta eli niin areena A kuin B löytyvät samoista tiloista. Lahden Urheilu- ja Messukeskus sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Lahden keskeinen sijainti mahdollistaa saapumisen niin valtion rautateitä pitkin, muulla julkisella liikenteellä tai autoillen. Nopein junamatka Helsingistä Lahteen kestää vain 49 minuuttia ja Helsinki-Vantaan kansainväliselle lentokentälle pääsee Lahdesta tunnissa.

Historian ensimmäiset 3v3 MM-kisat

Salibandyn 3v3 MM-kilpailut järjestetään ensi kertaa Lahdessa U19-naisten MM-kisojen yhteydessä 11.-12. toukokuuta 2024. Salibandyn 3v3 MM-kisat kokoavat osallistujat naisten sarjassa, yhteensä 11 eri maasta, ja miesten sarjassa, 21 eri maasta, taistelemaan historian ensimmäisestä maailmanmestaruudesta.

Urheiluvarustekeräys – tuo vanhat tai käyttämättömät varusteesi keräykseen

Yhteistyössä MLL:n Lahden yhdistyksen, Salibandyn Tukisäätiön, Lahden kaupungin ja salibandyn U19 MM-kisojen kanssa järjestettävä urheiluvarustekeräys mahdollistaa harrastamisen lapsille ja nuorille. DS Smith Suomi on lahjoittanut keräyslaatikot. Keräyskampanja-aika alkaa huomenna 27.3. ja jatkuu aina MM-kisojen finaalipäivään 12.5. saakka.

Vapaaehtoiset

Vapaaehtoiseksi Lahden U19 MM-kotikisoihin? Korvaamaton osa toukokuun alle 19-vuotiaiden naisten salibandyn MM-kisoja ovat loistavat vapaaehtoiset, joita ilman kisojen toteuttaminen ei olisi mahdollista. Haku on avattu uudestaan ja suurin tarve on etenkin järjestyksenvalvontaan, ensiapuun, Team Guideille sekä kisapuolen toimijoille.

Lähetykset ja kisasisällöt

Kansainvälinen Salibandyliitto lähettää kaikki MM-ottelut omalla lähetysalustallaan IFF Media App. MM-kisojen viralliset sisällöt löytyvät nettisivuilta ja sosisaalisen median kanavilta: Instagram, Facebook, X, TikTok (IFF) ja Nettisivut

Jaa artikkeli