3v3 MM-kisat

Historian ensimmäinen 3v3 MM-turnaus toukokuussa Lahdessa - “Uniikki tilanne järjestää kahdet MM-kilpailut samaan aikaan ja saman katon alla”

Salibandyn 3v3 MM-kilpailut järjestetään ensi kertaa Lahdessa U19-naisten MM-kisojen yhteydessä 11.-12. toukokuuta 2024. Salibandyn 3v3 MM-kisat kokoavat osallistujat naisten sarjassa, yhteensä 11 eri maasta, ja miesten sarjassa, 21 eri maasta, taistelemaan historian ensimmäisestä maailmanmestaruudesta. 

Salibandyn 3v3-pelimuoto on kautta aikain tunnettu harrastepeleissä ja joukkueiden harjoituksissa, mutta nyt siinä kilpaillaan sekä alueellisesti, suomenmestaruuksista että maailmanmestaruuksista. Salibandyn 3v3 pelataan maalivahdein ja normaalikokoisiin maaleihin. Peliformaattina 3v3 on nopeatempoinen sekä ketterämpi niin peliajan puitteissa kuin joukkueen koossa.

-Tässä pelimuodossa on valtavasti potentiaalia. Salibandyn 3v3-pelimuoto nähdään tavallisen 5v5-pelimuodon rinnalla ja se mahdollistaa onnistuneet ottelut pienemmällä pelaajamäärällä sekä pienemmissä halleissa. On upeaa, että 3v3 taistellaan nyt myös maailmanmestaruuskisoissa, kommentoi Salibandyliiton harrastamisen ja pelaamisen kehityspäällikkö Tiina Koivisto ja vinkkaa:

-Suomen edustajat MM-kisoihin ratkaistaan SM-finaaliturnauksessa 6. huhtikuuta Mall of Triplassa. Tapahtuma on avoin kaikille ja ilmoittautua ehtii aina keskiviikkoon saakka.

Kahdet MM-kisat toukokuussa Lahdessa

Salibandyn 3v3 MM-kisojen järjestäjänä toimii kansainvälinen Salibandyliitto IFF yhdessä Suomen Salibandyliiton kanssa. MM-ottelut pelataan kahdessa eri sarjassa: naisissa ja miehissä. Osallistumisoikeuden ovat saaneet kaikki jäsenmaat ja tällä hetkellä ilmoittautuneita on mukana yhteensä 32 joukkuetta ympäri maailmaa. 3v3 MM-kisat järjestetään U19 MM-kisojen yhteydessä. Luvassa on siis kansainvälistä kisatunnelmaa ja aktiviteettia peleistä seminaareihin ja perhepäivästä valtakunnalliseen seuraseminaariin. Maailmanmestaruudet ratkotaan samana päivänä eli 12.5. sunnuntaina.

-Tämä on ehdottomasti uniikki tilanne, että pystymme pelaamaan kahdet MM-kilpailut saman katon alla. Viikon aikana ratkeaa kaksi maailmanmestaruutta sekä nuorten, että 3v3-joukkueiden välillä, kommentoi tapahtumapäällikkö Hanne Nyrönen ja jatkaa:

-Molemmat kisat järjestetään tiiviissä yhteistyössä kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n kanssa. On hienoa, että myös 3v3 MM-kilpailut tuo lisää kansainvälistä salibandykansaa Lahteen toukokuun alussa.

Suomen edustajat

Suomen edustajat ratkaistaan 3v3 SM-finaaliotteluissa Mall of Triplassa huhtikuun alussa. Salibandyn 3v3 SM-finaali pelataan Mall of Triplassa 6. huhtikuuta ja naisten sekä miesten sarjojen voittajille on tarjolla edustuspaikat Lahden 3v3 MM-kilpailuihin. Ilmoittautuminen 3v3 SM-finaaliin on avoin kaikille. Ilmoittautumisaika päättyy keskiviikkona 27. maaliskuuta.

Lue lisää 3v3 MM-kisoista täältä.

Säännöt

3v3 pelataan 22 x 11 m pelikentällä ja joukkue saa sisältää yhteensä 10 pelaajaa (kahdeksan kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia) plus kaksi taustajäsentä. Peliaika on 2 x 10 minuuttia ja otteluissa noudatetaan kansainvälisen Salibandyliiton IFF sääntöjä  IFF 3v3 WFC 2024 Rules of the Game.

Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).
Hanne Nyrönen
Tapahtumapäällikkö
Tapahtumien kokonaisvastuu, suunnittelu ja toteutus, U19-naisten MM-kisat 2024 Lahti.

Jaa artikkeli