Urheiluvarustekeräys Lahti MLL

Pienet pelikengät, kaappiin jäänyt urheiluvaruste tai halu tehdä hyvää? - U19 MM-kisojen ja MLL Lahden yhdistyksen urheiluvarustekeräys alkaa huomenna

Yhteistyössä MLL:n Lahden yhdistyksen, Salibandyn Tukisäätiön, Lahden kaupungin ja salibandyn U19 MM-kisojen kanssa järjestettävä urheiluvarustekeräys mahdollistaa harrastamisen lapsille ja nuorille. DS Smith Suomi on lahjoittanut keräyslaatikot. Keräyskampanja-aika alkaa huomenna 27.3. ja jatkuu aina MM-kisojen finaalipäivään 12.5. saakka.

Urheiluvarustekeräys järjestetään keskitetysti Lahden alueella. Keräyspisteitä on neljä eri puolilla kaupunkia ja ne löytyvät Lahden palvelutorilta (kauppakeskus Trio), Kauppakeskus Karismasta, Lahden Urheilu- ja Messukeskuksesta ja MLL:n Lahden yhdistyksen kierrätysmyymälästä, Mukava Second Hand Shopista (Vuorikatu 11). Kampanja-aika on 27.3.-12.5.2024.Keräykseen otetaan vastaan hyväkuntoisia urheilu- tai harrastusvälineitä, lahjakortteja sekä urheiluvaatteita. Keräyksen urheiluvarusteet lahjoitetaan niitä tarvitseville lapsille ja nuorille Lahden alueella koordinoidusti MLL Lahden yhdistyksen toimesta. Keräyskampanja tukee erityisesti heikoimmassa asemassa olevia lapsia, nuoria ja perheitä.

-Harrastaminen, pelaaminen ja liikkuminen kuuluu kaikille. Tätä kulmaa haluamme tuoda myös toukokuun U19 MM-kisoissa esille. Keräyksen lisäksi MLL:n kanssa yhteistyössä järjestetään kaikille perheille maksuton aktiviteettipäivä, jonka tavoite on tarjota hauskaa tekemistä ja liikkumisen iloa ihan jokaiselle, vinkkaa tapahtumapäällikkö Hanne Nyrönen.

MLL Lahden yhdistys on ollut lahtelaisten lasten, nuorten ja perheiden asialla jo yli 100 vuotta. Yhdistys on edistänyt hyvinvointia ja yhdenvertaisia mahdollisuuksia muun muassa kaikille avoimien, matalan kynnyksen kohtaamispaikkojen, Perhekahviloiden ylläpidolla, lasten vaatteiden ja tarvikkeiden kierrätysmyymälällä sekä ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnalla. Yhdistys tukee myös eriarvoisessa asemassa olevia lapsiperheitä yhdessä muiden alueen lapsiperhetoimjoiden kanssa.

-Nyt on loistava ja ekologinen tilaisuus kevätsiivouksen yhteydessä lahjoittaa kaappiin tai varastoon jääneet pienet ja hyväkuntoiset urheiluvarusteet varustekeräykseen. Lahjoitusten avulla pystymme lisäämään lahtelaisten lasten mahdollisuuksia kokea liikunnan ja harrastamisen iloa, perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta, kertoo MLL Lahden yhdistyksen toiminnanjohtaja Marjukka Salomaa ja jatkaa:

-Helatorstaina Lahden Urheilu- ja Messukeskuksen piha-alueella järjestettävä maksuton aktiviteettipäivä tarjoaa kaikille lapsille ja perheille mahdollisuuden osallistua, kokea liikunnan riemua sekä aistia MM-kisafiilistä. MLL:n pisteellä otettaan vastaan myös varustelahjoituksia.

Mukana kampanjassa on myös DS Smith Suomi, joka on lahjoittanut keräyslaatikot. DS Smith Suomi haluaa tukea yhteiskuntamme kiertotalouteen siirtymistä ja yrityksen toimitusjohtaja Ari Viinikkala kertoo yhteistyöstä:

-Koemme tärkeäksi, että materiaali kiertää ja tuotteiden elinkaaria pidennetään silloin kun mahdollista. Lähdimme mielellämme mukaan tukemaan Salibandyliittoa ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistystä varusteiden kierrätyshankkeessa lahjoittamalle tarkoitukseen valmistetut keräyslaatikot, sillä keräyksen avulla annetaan varusteille uusi elämä ja mahdollistetaan harrastaminen matalammalla kynnyksellä.

Kampanja-aika alkaa huomenna 27.3. ja jatkuu aina toukokuun puoliväliin 12.5.2024. Urheiluvarustekeräys järjestetään Lahden alueella neljässä eri keräyspisteessä: Lahden palvelutorilta (kauppakeskus Trio), Kauppakeskus Karismasta, Lahden Urheilu- ja Messukeskuksesta ja MLL:n Lahden yhdistyksen kierrätysmyymälästä, Mukava Second Hand Shopista (Vuorikatu 11). 

Lisätietoja:

MLL Lahden yhdistys, toiminnanjohtaja, Marjukka Salomaa, 050 464 2426, marjukka.salomaa@mll.fi

Hanne Nyrönen
Tapahtumapäällikkö
Tapahtumien kokonaisvastuu, suunnittelu ja toteutus, U19-naisten MM-kisat 2024 Lahti.

Jaa artikkeli