Nimitys: Jarkko Rinne aloittaa naisten U19-maajoukkueen päävalmentajana – Simo Leppänen jatkaa tiimissä

Jarkko Rinne on valittu U19-naisten maajoukkueen vastuuvalmentajaksi 1.7. alkaen. Sopimuksen kesto on 2+2-vuotta. Myös lajivalmentajia nimettiin.

Rinteellä, 45, on vankka kokemus tyttö- ja naissalibandyn parissa viimeisen 15 vuoden ajalta eri valmennusrooleissa. Vuosina 2010–2022 hän toimi tyttöjunioreiden parissa ja näinä vuosina kävi läpi tyttöjunioripolun F-junioreista vanhimpaan ikäluokkaan.

Viimeiset kaksi kautta Rinne toimi Classicin naisten F-liigajoukkueen päävalmentajana. Tuloksena molemmilta kausilta on SM-hopeaa.

Minkälaisin miettein otat tehtävän vastaan?
– Tosi innostuneena. Monta vuotta olen toiminut valmentajana tyttöjen parissa ja omia valmennettavia päässyt salibandymaajoukkueisiin. Nyt on kiva katsoa, miltä salibandymaailma näyttää maajoukkueen puolelta ja mitä annettavaa minulla on.

Miten luonnehdit itseäsi valmentajana?
– Kyllä minä pelaajalähtöinen olen. Haluan auttaa ja olla tukena pelaajien arjessa. Toki nyt heti tulee mieleen, että yhteydenpito seurojen suuntaan tulee olemaan isossa roolissa. Siellä se työ ja tulokset pitkälti tehdään. Seura- ja maajoukkuevalmennuksen yhteistyöllä pystytään vaikuttamaan vahvasti pelaajan kehitykseen ja motivaatioon tehdä hommia.

Ensimmäinen kosketus MM-kisaikäluokkaan tapahtuu elokuussa, kun 2007–2008 syntyneiden parhaimmisto on koolla T18 MAAJOUKKUETIE-tapahtumassa 4.–6.8. Eerikkilässä. Kuukausi tämän jälkeen edessä ovat Ruotsi-ottelut Uppsalassa.

– ”Seiskat” ja ”kasit” ovat kohtuullisen tuttuja ikäluokkia itselle, mutta paljon siellä on sellaisiakin, joita en vielä tunne. Kokonaistason selvittämisen kautta se työ alkaa. MAAJOUKKUETIE-tapahtuma on hyvä startti ja kaudella sitten luvassa paljon pelien seuraamista ja seuravalmentajien kanssa keskusteluja. Työhaalarit saa niin sanotusti laittaa päälle, Rinne naurahtaa.

– Rinne ei jatka ensi kaudella naisten F-liigajoukkueen päävalmentajana, joten hänellä on aikaa enemmän keskittyä U19-maajoukkueikäluokan pelaajien seurantaan ja tukitoimiin, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Petri Kettunen taustoittaa Rinteen tehtäväkuvaa.

Lisäksi Rinne tulee toimimaan naisten maajoukkueen pelaajatarkkailijana Suomessa ja hän tekee tiivistä yhteistyötä pelaajien seurannan suhteen naisten maajoukkueen valmennuksen ja päävalmentaja Andreas Harneskin kanssa.

Myös muu valmennus ja taustoilla toimivat valittiin. Uusi päävalmentaja on päässyt vaikuttamaan tiimiinsä kuuluvien henkilöiden valintaan.

Simo Leppänen, joka toimi U19-naisten päävalmentajana vielä Lahden MM-kisoissa toukokuun alussa, jatkaa valmentajana. Maalivahtivalmentajaksi nimettiin Ville Lindgren. Hän on myös tyttöjen U17-maajoukkueen maalivahtivalmentaja. Leppäsen sopimuksen kesto on kaksi vuotta ja Lindgrenin 2+2-vuotta.

– Simo oli halukas jatkamaan, mutta sellaisessa roolissa, joka hänen siviilityössään tapahtuneiden muutosten vuoksi ei kuormita ajankäytöllisesti niin paljon kuin aiemmin. Hän tuo uuteen tiimin sopivasti jatkuvuutta aiemmasta projektista ja yhteistyö päävalmentaja Jarkko Rinteen kanssa on varmasti toimivaa, Kettunen luottaa.

Maajoukkuetta täydennetään myöhemmin vielä yhdellä valmentajalla, joukkueenjohtajalla sekä huoltoon kuuluvalla henkilöllä.

Kuva: Ainesmedia

Jaa artikkeli