Edustusoikeustietoa

Y-pelaajien edustusoikeuksissa on seuraavia muutoksia:

 • T21 sarjaan on mahdollisuus ilmoittaa Y-pelaajia
  – joukkue saa käyttää neljästä nimetystä Y-pelaajista samassa ottelussa enintään yhtä maalivahtia ja kahta kenttäpelaajaa.
 • Y-pelaajaksi ilmoitettu maalivahti voi pelata vuotta nuorempien sarjan lisäksi omassa ikäluokassaan sekä ikäistään vanhemmissa ikäluokissa.
 • Y-pelaajia ei saa käyttää:
  • P18-, P16-, P15-, T18- ja T16 sarjoissa Y-pelaajaksi ei saa ilmoittaa R-pelaajaa
  • P18-, P16-, P15-, T18- ja T16- valtakunnallisissa sarjoissa
 • F-liigassa pelannutta pelaajaa ei saa nimetä Y-pelaajaksi eikä Y-pelaaja saa pelata F-liigassa.

R-pelaajien edustusoikeuksissa on seuraavia muutoksia:

 • Juniorijoukkueeseen saa nimetä kuusi R-pelaajaa, jotka kaikki voidaan merkitä yhden ottelun kokoonpanoon.
 • Juniori-ikäinen pelaaja voi pelata R-pelaajana omassa ikäluokassa toisessa seurassa, kun toinen joukkueista pelaa valtakunnallista sarjaa ja toinen alueellista kilpasarjaa.
 • Kun rinnakkaisedustus tehdään toiseen ikäluokkaan, pelaajan joukkueiden tulee pelata joko valtakunnallisessa sarjassa tai kilpasarjassa.
 • R-pelaaja saa pelioikeuden alueellisen sarjan joukkueessa aikaisintaan kolmantena päivänä siitä, kun hän on pelannut valtakunnallista sarjaa. R-pelaaja saa pelioikeuden valtakunnallisen sarjan joukkueessa seuraavana päivänä siitä, kun hän on pelannut valtakunnallista sarjaa. R-pelaaja saa pelata ainoastaan toisen sarjan joukkueessa 1.2. jälkeen. R-pelaaja kiinnittyy siihen joukkueeseen, jossa hän pelaa ensimmäisen ottelun 1.2. jälkeen.

Tarkemmat tiedot: Kilpailusäännöt (48§).

Poikkeuslupahakemus kirjataan Palvelusivustolla, ja siihen liittyvä kirjaamismaksu 30€ suoritetaan kirjaamisen yhteydessä Paytrail-maksuna. Kaikki ilmoitukset liikkuvat sähköpostien välityksellä ja Palvelusivustolla voidaan seurata hakemuksien tilaa. Toimintatapaan ei ole tullut muutoksia viime kauteen verrattuna.

Kotimaan pelaajasiirrot kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Salibandyn Palvelusivustolla. Seurat hoitavat siirtoprosessin keskenään käyttämällä Palvelusivuston seuratunnusta (muotoa A12345678). Tunnus on toimitettu kaikille jäsenseuroille. Uusille seuroille tunnus toimitetaan jäsenhakemusprosessin aikana.

Välivuoden pitänyt pelaaja?
Jatkamme käytäntöä, jossa myös välivuoden / välivuosia pitäneestä pelaajasta tulee tehdä pelaajasiirto salibandyn Palvelusivustolla. Tällaisen pelaajan siirrossa ei kuitenkaan ole kirjaamismaksua eikä karenssia.

Kansallinen (kotimaan) pelaajasiirtoaika alkaa 1.6. Vapaa siirtoaika, ilman vanhan seuran suostumusta, päättyy 30.6. Siirtoaika päättyy kokonaisuudessaan 15.1.2022.

Kansainvälinen pelaajasiirtoaika alkaa jo 1.5.2021. Kansainvälisistä siirroista vastaa IFF. Kv-siirrot tehdään IFF:n sääntöjen mukaan, eikä niitä siis kirjata Salibandyliiton järjestelmässä. Tarkemmin kv-siirroista on kerrottu täällä.

Lisää tietoa edustusoikeuksista löydät täältä.

Pelipassit: Kauden 2021-22 pelipassi-info on julkaistu pelipassien omalla sivulla. Pelipassien myynti alkaa 1.8.

Kysyttävää edustusoikeuksista?

Edustusoikeusasioissa palvelee Salibandyliiton asiakaspalvelu p. 0400-529017 ma-pe klo 9.30-16.30. Sähköpostitse tapahtuvat yhteydenotot osoitteella asiakaspalvelu@salibandy.fi Vastausaika on ruuhka-aikaan n. 2 vuorokautta, joten sähköpostilla tulee tehdä vain kiireettömät yhteydenotot.

Kausi-info on Salibandyliiton julkaisema tietopaketti tulevaan pelikauteen. Kaudelle 2021-22 infopaketti julkaistaan www-versiona ja ladattavana pdf-versiona.