Edustusoikeustietoa

Tärkeimpiä muutoksia

Alla on listattu Kilpailusääntöjen edustusoikeuksia koskevia muutoksia kaudelle 2024-25.

48 § Junioripelaajien edustusoikeus 

  • Y-ilmoitus voidaan päättää seuran ilmoituksella (aiemmin ainoastaan pelaajasiirrolla oli mahdollisuus päättä Y-ilmoitus) 
  • R-edustus: junioripelaajan edustaessa toisen seuran saman ikäluokan joukkuetta, pelaajan R-edustus on voimassa kauden loppuun saakka (aiemmin 1.2. saakka) 

Yleistä tietoa edustusoikeuksista

Suurin muutos edelliseen kauteen on, että kaudella 2024-25 kaikki edustusoikeuskirjaukset tehdään Palvelusivustolla. Näin ollen viimeisetkin irtolomakkeet poistuvat käytöstä.

Sarjapaikansiirrot kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Ei muutoksia edellisen kauden toimintatapaan. Kirjaaminen alkaa toukokuussa.

Farmisopimukset kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Myös pelaajien lisääminen tapahtuu Palvelusivustolla. Toimintatapaan on tullut muutos edelliseen kauteen verrattuna: Kaikki toimenpiteet tehdään Palvelusivustolla. Ohjeet julkaistaan myöhemmin farmisopimuksen omalla sivulla. Kirjaaminen alkaa toukokuussa.

Yhteisjoukkuesopimukset kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Ei muutoksia viime kauteen. Kirjaaminen alkaa toukokuussa.

Poikkeuslupahakemus  kirjataan ja maksetaan Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Ei muutoksia viime kauteen. Kirjaaminen alkaa toukokuussa.

R-edustukset kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Ei muutoksia viime kauteen. Kirjaaminen alkaa aikaisintaan elokuussa.

Y-ilmoitukset (yli-ikäisyys) kirjataan Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Ei muutoksia toimintatapaan. Kirjaaminen alkaa kun suurin osa juniorijoukkueista on ilmoittautunut sarjaan.

Pienten junioreiden kaksoisedustukset kirjataan ja hyväksytään Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Ei muutoksia toimintatapaan. Kirjaaminen alkaa kun suurin osa juniorijoukkueista on ilmoittautunut sarjaan.

Kotimaan pelaajasiirrot kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Palvelusivustolla. Seurat pääkäyttäjät hoitavat siirtoprosessin keskenään. Ei muutoksia toimintatapaan. Pääkäyttäjien tunnukset on aktivoitu kaikille jäsenseuroille. Uusille seuroille tunnus aktivoidaan jäsenhakemusprosessin aikana. 

Välivuoden pitänyt pelaaja?
Jatkamme käytäntöä, jossa myös välivuoden / välivuosia pitäneestä pelaajasta tulee tehdä pelaajasiirto salibandyn Palvelusivustolla. Tällaisen pelaajan siirrossa ei kuitenkaan ole kirjaamismaksua eikä karenssia. Toimintatavasta ohjeistetaan tarkemmin pelaajasiirtojen sivulla.

Pelaajasiirrot:

Kansallinen (kotimaan) pelaajasiirtoaika alkaa 1.6. Vapaa siirtoaika, ilman vanhan seuran suostumusta, päättyy 30.6. Siirtoaika päättyy kokonaisuudessaan 15.1.2025 tietyin poikkeuksin, joista on kerrottu pelaajasiirtojen omalla sivulla. 

Kansainvälinen pelaajasiirtoaika (kirjaaminen) alkaa 1.5.2024. Kansainvälisistä siirroista vastaa IFF. Kv-siirrot tehdään IFF:n sääntöjen mukaan, eikä niitä siis kirjata Salibandyliiton järjestelmässä. Tarkemmin kv-siirroista on kerrottu täällä. 

Lisää tietoa edustusoikeuksista löydät täältä. 

Pelipassit: Kauden 2024-25 pelipasseista koostetaan infopaketti pelipassien omalle sivulle heinäkuun aikana. Kauden 2024-25 pelipassien myynti alkaa 1.8. 

Kysyttävää edustusoikeuksista?

Edustusoikeusasioissa palvelee Salibandyliiton asiakaspalvelu p. 0400-529017 tai asiakaspalvelu@salibandy.fi

Kausi-info on Salibandyliiton julkaisema tietopaketti tulevaan pelikauteen. Kaudelle 2024-25 infopaketti julkaistaan www-versiona ja ladattavana pdf-versiona.