Edustusoikeustietoa

Tärkeimpiä muutoksia

Alla on listattu Kilpailusääntöjen edustusoikeuksia koskevia muutoksia kaudelle 2023-24:

48§ muokattu R-edustukseen liittyviä sanamuotoja paremmin ymmärrettäviksi. R-edustuspelaajan, pelaajan, joka pelaa omassa seurassaan kahdessa saman ikäluokan juniorijoukkueessa tai kahdessa eri aikuisjoukkueessa on jatkossa mahdollisuus 1.2. jälkeen kertaalleen siirtyä alemman tason joukkueesta ylemmän sarjatason joukkueeseen. Tämän jälkeen pelaaja lukittuu loppukaudeksi ylemmän sarjatason joukkueeseen.

54§ päivitetty (pelaajasiirtojen) kasvattajakorvausluokat vastaamaan nykyisiä sarjatasoja.

55§ alempi pelaajasiirron kirjaamismaksu 1.1.2024 lähtien sellaisille pelaajille, jotka eivät ole kyseisellä kaudella pelanneet.

56§ päivitetty farmisopimuksen vaatimukset vastaamaan nykyisiä sarjatasoja.

57§ farmisopimukseen nimetty pelaaja saa kertaalleen siirtyä alemmalta sarjatasolta ylemmälle sarjatasolle 1.2. jälkeen. Tämän jälkeen pelaaja lukittuu loppukaudeksi ylemmän sarjatason joukkueeseen.

Yleistä tietoa edustusoikeuksista

Sarjapaikansiirrot kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Toimintatapaan on tullut muutos edelliseen kauteen verrattuna: Kaikki toimenpiteet tehdään Palvelusivustolla. Ohjeet julkaistaan myöhemmin sarjapaikansiirron omalla sivulla. Kirjaaminen alkaa aikaisintaan silloin, kun aikuisten korkeampien tasojen sarjaanilmoittamisaika päättyy (toukokuun lopulla).

Farmisopimukset kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Myös pelaajien lisääminen tapahtuu Palvelusivustolla. Toimintatapaan on tullut muutos edelliseen kauteen verrattuna: Kaikki toimenpiteet tehdään Palvelusivustolla. Ohjeet julkaistaan myöhemmin farmisopimuksen omalla sivulla. Kirjaaminen alkaa aikaisintaan silloin, kun aikuisten korkeampien tasojen sarjaanilmoittamisaika päättyy (toukokuun lopulla).

Yhteisjoukkuesopimukset kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Myös pelaajien lisääminen tapahtuu Palvelusivustolla. Toimintatapaan on tullut muutos edelliseen kauteen verrattuna: Kaikki toimenpiteet tehdään Palvelusivustolla. Ohjeet julkaistaan myöhemmin yhteisjoukkueiden omalla sivulla.
HUOM: Valtakunnallisten juniorisarjojen osalta olemme joutuneet turvautumaan manuaaliseen käsittelyyn, koska Palvelusivuston lomake ei ole vielä valmis. Näin ollen kirjaaminen tapahtuu Webropol lomakkeella. Lisätietoa yhteisjoukkuesopimusten omalla sivulla.

Poikkeuslupahakemus  kirjataan ja maksetaan Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Ei muutoksia toimintatapaan. Kirjaaminen alkaa touko/kesäkuussa.

R-edustukset kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Ei muutoksia toimintatapaan. Kirjaaminen alkaa R-edustusten alkamispäivän mukaisesti elokuussa.

Y-ilmoitukset (yli-ikäisyys) kirjataan Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Ei muutoksia toimintatapaan. Kirjaaminen alkaa kun suurin osa juniorijoukkueista on ilmoittautunut sarjaan.

Pienten junioreiden kaksoisedustukset kirjataan ja hyväksytään Palvelusivustolla seurojen pääkäyttäjien toimesta. Ei muutoksia toimintatapaan. Kirjaaminen alkaa kun suurin osa juniorijoukkueista on ilmoittautunut sarjaan.

Kotimaan pelaajasiirrot kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Palvelusivustolla. Seurat pääkäyttäjät hoitavat siirtoprosessin keskenään. Ei muutoksia toimintatapaan. Pääkäyttäjien tunnukset on aktivoitu kaikille jäsenseuroille. Uusille seuroille tunnus aktivoidaan jäsenhakemusprosessin aikana. 

Välivuoden pitänyt pelaaja?
Jatkamme käytäntöä, jossa myös välivuoden / välivuosia pitäneestä pelaajasta tulee tehdä pelaajasiirto salibandyn Palvelusivustolla. Tällaisen pelaajan siirrossa ei kuitenkaan ole kirjaamismaksua eikä karenssia. 

Kansallinen (kotimaan) pelaajasiirtoaika alkaa 1.6. Vapaa siirtoaika, ilman vanhan seuran suostumusta, päättyy 30.6. Siirtoaika päättyy kokonaisuudessaan 12.1.2024. 

Kansainvälinen pelaajasiirtoaika alkaa jo 1.5.2023. Kansainvälisistä siirroista vastaa IFF. Kv-siirrot tehdään IFF:n sääntöjen mukaan, eikä niitä siis kirjata Salibandyliiton järjestelmässä. Tarkemmin kv-siirroista on kerrottu täällä. 

Lisää tietoa edustusoikeuksista löydät täältä. 

Pelipassit: Kauden 2023-24 pelipasseista koostetaan infopaketti pelipassien omalle sivulle heinäkuun aikana. Kauden 2023-24 pelipassien myynti alkaa 1.8. 

Kysyttävää edustusoikeuksista?

Edustusoikeusasioissa palvelee Salibandyliiton asiakaspalvelu p. 0400-529017 tai asiakaspalvelu@salibandy.fi

Kausi-info on Salibandyliiton julkaisema tietopaketti tulevaan pelikauteen. Kaudelle 2023-24 infopaketti julkaistaan www-versiona ja ladattavana pdf-versiona.