Edustusoikeustietoa

Vuonna 2008 ja aiemmin syntyneiden junioripelaajien edustusoikeus 

Y-pelaajien edustusoikeuksissa on seuraavia muutoksia: 

 • Kaksi vuotta vanhempaa tyttöä ei voida nimetä Y-pelaajaksi poikien joukkueeseen. 
 • 1.2. jälkeen pelaaja saa pelata vain yhdessä oman seuran aikuisten joukkueessa. Pelaaja kiinnittyy siihen joukkueeseen, jossa hän pelaa ensimmäisen ottelun 1.2. jälkeen. 
 • Junioreiden valtakunnallisissa sarjoissa pelaajasta saa tehdä vain yhden seuran sisäisen siirron kauden aikana 
 • Kun Y-pelaaja siirtyy pelaajasiirron kautta, päättyy tämän pelaajan Y-pelaaja oikeus samalla ilman erillistä ilmoitusta. 
 • Vuoden yli-ikäiset maalivahdit voivat pelata oman ikäluokan joukkueissa, ikäistään vanhemmissa ja yli-ikäisinä vuotta nuoremmissa koko kauden ajan (myös samana päivänä toisessa joukkueessa/ikäluokassa). Omassa ikäluokassaan ja vanhemmissa junioreissa he voivat pelata sekä kenttäpelaajina että maalivahteina. Vuoden yli-ikäisistä maalivahdeista ei tarvitse tehdä Y-ilmoitusta. Vuotta yli-ikäistä maalivahtia ei saa käyttää P16-19 ja T16-18 valtakunnallisissa sarjoissa 
 • F-liigassa kuluvalla kaudella pelannutta pelaajaa ei saa nimetä Y-pelaajaksi eikä Y-pelaaja saa pelata F-liigassa.

R-pelaajien edustusoikeuksissa on seuraavia muutoksia: 

 • R-pelaajaa ei saa lisätä yhteisjoukkueeseen.   
 • Pelaaja voi saada rinnakkaisedustusoikeuden jonkin alla mainitun vaihtoehdon mukaisesti.

1) Juniori-ikäinen pelaaja edustamaan toisen seuran aikuisjoukkuetta, joka on eri sarjatasolla, kuin oman seuran aikuisjoukkue.  

 • Rinnakkaisedustusoikeuden ollessa voimassa, pelaaja voi edustaa sen aikuisten joukkueen lisäksi, johon rinnakkaisedustus on myönnetty, 1.2. saakka yhtä oman seuransa aikuisten joukkuetta, joka pelaa eri sarjatasolla R-pelaaja kiinnittyy siihen joukkueeseen, jossa hän pelaa ensimmäisen ottelun 1.2. jälkeen. 

2) Juniori-ikäinen pelaaja edustamaan toisen seuran saman ikäluokan joukkuetta, kun toinen joukkueista pelaa valtakunnallista sarjaa ja toinen alueellista kilpasarjaa, jos omalla seuralla ei ole joukkuetta samassa sarjassa.  

 • R-pelaaja saa pelioikeuden alueellisen sarjan joukkueessa aikaisintaan kolmantena päivänä siitä, kun hän on pelannut valtakunnallista sarjaa. R-pelaaja saa pelioikeuden valtakunnallisen sarjan joukkueessa seuraavana päivänä siitä, kun hän on pelannut alueellista sarjaa. Tämän kohdan mukainen R-pelaaja saa pelata ainoastaan toisen sarjan joukkueessa 1.2. jälkeen. R-pelaaja kiinnittyy siihen joukkueeseen, jossa hän pelaa ensimmäisen ottelun 1.2. jälkeen.Yhteen juniorijoukkueeseen voidaan nimetä enintään kuusi rinnakkaisedustuspelaajaa, jotka kaikki voidaan merkitä yhden ottelun ottelukokoonpanoon. 

3) Juniori-ikäinen pelaaja edustamaan toisen seuran yhden tai useamman eri ikäluokan joukkuetta, jos omalla seuralla ei ole joukkuetta siinä ikäluokassa. Kaikkien pelaajan edustamien juniorijoukkueiden tulee pelata joko valtakunnallisessa sarjassa tai kilpasarjassa. 

 • Pelaaja saa pelata rinnakkaisedustuksella vain yhdessä joukkueessa kussakin ikäluokassa. Yhteen juniorijoukkueeseen voidaan nimetä enintään kuusi rinnakkaisedustuspelaajaa, jotka kaikki voidaan merkitä yhden ottelun ottelukokoonpanoon. 

Tarkemmat tiedot: Kilpailusäännöt (48§). 

Poikkeuslupahakemus kirjataan Palvelusivustolla, ja siihen liittyvä kirjaamismaksu 30€ suoritetaan kirjaamisen yhteydessä Paytrail-maksuna. Kaikki ilmoitukset liikkuvat sähköpostien välityksellä ja Palvelusivustolla voidaan seurata hakemuksien tilaa. Toimintatapaan ei ole tullut muutoksia viime kauteen verrattuna. 

Kotimaan pelaajasiirrot kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Salibandyn Palvelusivustolla. Seurat hoitavat siirtoprosessin keskenään käyttämällä Palvelusivuston seuratunnusta (muotoa A12345678). Tunnus on toimitettu kaikille jäsenseuroille. Uusille seuroille tunnus toimitetaan jäsenhakemusprosessin aikana. 

Välivuoden pitänyt pelaaja?
Jatkamme käytäntöä, jossa myös välivuoden / välivuosia pitäneestä pelaajasta tulee tehdä pelaajasiirto salibandyn Palvelusivustolla. Tällaisen pelaajan siirrossa ei kuitenkaan ole kirjaamismaksua eikä karenssia. 

Kansallinen (kotimaan) pelaajasiirtoaika alkaa 1.6. Vapaa siirtoaika, ilman vanhan seuran suostumusta, päättyy 30.6. Siirtoaika päättyy kokonaisuudessaan 15.1.2023. 

Kansainvälinen pelaajasiirtoaika alkaa jo 1.5.2022. Kansainvälisistä siirroista vastaa IFF. Kv-siirrot tehdään IFF:n sääntöjen mukaan, eikä niitä siis kirjata Salibandyliiton järjestelmässä. Tarkemmin kv-siirroista on kerrottu täällä. 

Lisää tietoa edustusoikeuksista löydät täältä. 

Pelipassit: Kauden 2022-23 pelipasseista on julkaistu uutinen. Lisää infoa pelipasseista koostetaan pelipassien omalle sivulle heinäkuun aikana. Kauden 2022-23 pelipassien myynti alkaa 1.8. 

Kysyttävää edustusoikeuksista?

Edustusoikeusasioissa palvelee Salibandyliiton asiakaspalvelu p. 0400-529017 tai asiakaspalvelu@salibandy.fi

Kausi-info on Salibandyliiton julkaisema tietopaketti tulevaan pelikauteen. Kaudelle 2022-23 infopaketti julkaistaan www-versiona ja ladattavana pdf-versiona.