Yhteisjoukkuesopimukset

Yhteisjoukkue mahdollistaa pelaajakehitystä ja pienentää drop out -kehitystä, kun A – C -junioreiden peluuttaminen on mahdollista kahden eri seuran joukkueista muodostetussa yhteisjoukkueessa.

A-poikien SM-sarjaan ja A-poikien 1. div. loppusarjaan ei ole mahdollista osallistua yhteisjoukkueella.

Kaudella 2020-21 yhteisjoukkue on mahdollista ilmoittaa sarjaan myös D-F -junioreiden sarjoissa. D-E- ja F-junioreissa on erilliset Yhteisjoukkuemääräykset.

Yhteisjoukkue toimii toisen yhteisjoukkuetta koskevan Yhteisjoukkuesopimuksen solmineen seuran alaisuudessa. Tällä seuralla on vastuu joukkueen toiminnasta. Yhteisjoukkueessa ei saa pelata rinnakkaisedustuspelaajia.

Yhteisjoukkueen toiminta käsittää yhden sarjakauden, eikä sitä voida perustaa vain erilliseen yksittäiseen kilpailuun tai sen karsintaan osallistumiseksi.

Sopimuksen tehneiden yhteistoimintaseurojen kotipaikkojen ja toiminta-alueiden tulee keskenään sellaiset, että kaikkien sopimuksen piiriin kuuluvien pelaajien osallistuminen säännölliseen harjoittelu- ja kilpailutoimintaan on mahdollista.

Jokaisesta muodostettavasta Yhteisjoukkueesta on solmittava erillinen sopimus. Samassa ikäluokassa pelaavia yhteisjoukkueita koskevia sopimuksia voi seuralla olla korkeintaan kaksi (2) kappaletta.

Yhteistoimintaseuraan rekisteröidyllä pelaajalla on seuraavassa esitetyin edellytyksin oikeus pelata oman yhteistoimintaseuransa joukkueissa, yhteistoimintaseuransa solmimien Yhteisjoukkuesopimuksen piiriin kuuluvissa joukkueissa yhdessä joukkueessa/ikäluokka ja yhteistoimintaseuransa farmisopimusjoukkueessa ilman pelaajasiirtoa ja kirjaamismaksua (D-F -junioreiden osalta, lukekaa suoraan D-F -junioreiden yhteisjoukkuemääräyksiä).

  • Yhteistoimintaseuransa sopimien Yhteisjoukkuesopimusten perusteella sopimuksen piiriin kuuluva juniori-ikäinen pelaaja voi pelata eri Yhteisjoukkueissa, kuten hän olisi kilpailusääntöjen 20§ ja 47-48§ mukaisesti oikeutettu pelaamaan yhteistoimintaseuransa nuorten joukkueissa, Ks. junioreiden edustusoikeus 48§
  • Yhteisjoukkueessa pelanneella pelaajalla on oikeus pelata ainoastaan sellaisessa yhteistoimintaseuransa nuorten joukkueessa, joka pelaa eri ikäluokassa tai eri sarjatasolla (valtakunnallinen sarja – alueellinen sarja) kuin ne yhteisjoukkueet, joissa pelaajalla on pelioikeus yhteisjoukkuesopimusten perusteella.
  • Yhteisjoukkueessa pelanneella pelaajalla on oikeus pelata emoseuransa aikuisten joukkueessa kilpailusääntöjen 48§ mukaisesti.

Yhteisjoukkueen pelaajat tulee nimetä joukkueeseen liiton pelaajalista -lomakkeella viimeistään 10 vrk ennen pelaajan pelaamista yhteisjoukkueessa. Pelaajalista tulee toimittaa liitteenä sähköisen lomakkeen kautta liitolle.


Hyväksytyt yhteisjoukkueet kaudella 2020-21:

Alla on listattu Kilpailuvaliokunnan hyväksymät yhteisjoukkueet pelikaudelle 2020-21. Yhteisjoukkueiden pelaajalistat ovat nähtävissä salibandy.fi tulospalvelusta avaamalla joukkueen minkä tahansa ottelun pdf-pelaajalistan (ottelun seurantasivulta). Pelaajat kiinnitetään yhteisjoukkueisiin liiton toimesta.

A-C juniorit (päivitetty 12.8.):

Pirkkalan Pirkat/Häme Stars – A-tytöt SM-karsinta
SaiPa/Hatsina – A-tyttöjen 1. div.
Panthers/Steelers – A-tytöt
TPS/HuKu – A-tytöt
Masku/Wirmo – A-pojat
Wirmo/Masku – B-poikien SM-karsinta
PIsku/SC Weikot – B-poikien aluesarja
SCU/Steelers – B-pojat aluesarja
Masku/Wirmo – B-pojat
SalPa/Karhut – C-tyttöjen SM-karsinta
LoSB/VSS – C-tyttöjen SM-karsinta
SCU/Häme Stars – C-tyttöjen SM-karsinta
LoSB/VSS 2 – C-tytöt
PSS/Light Iron – C-tytöt
LASB/SB Heinola – C1-poikien SM-karsinta
O2JKL/MuurY – C1-poikien SM-karsinta
SBS Masku/Wirmo – C1-poikien SM-karsinta
SC Weikot/PIsku – C1-poikien SM-karsinta
Hatsina/KaPa -51 – C1-pojat
Ilves/Classic – C1-pojat
Steelers/SCU – C2-poikien SM-karsinta
Hatsina/KaPa-51 – C2-poikien SM-karsinta
LeBa/Josba – C2-poikien SM-karsinta
O2JKL/MuurY – C2-poikien SM-karsinta
Steelers/SCU 2 – C2-poikien aluesarja
Josba/LeBa – C2-pojat

D-E juniorit (päivitetty 12.8.):

SCU/RSS – D2-pojat