Y-edustukset

Y-ilmoituksia voi nyt kirjata Palvelusivustolla. Huomioi kuitenkin, että kyseisen joukkueen on ensin ilmoittauduttava kauden 2023-24 sarjaan. Kaikissa Y-ilmoituksissa on 20€ suuruinen kirjaamismaksu.

Seura voi P15-19 ja T16-18 sarjoissa tehdä kirjallisen ilmoituksen liittoon korkeintaan vuoden yli-ikäisen pelaajan [Ypelaaja] käyttämisestä tietyssä juniorijoukkueessaan [Y-ilmoitus]. Joukkueeseen voidaan ilmoittaa saman pelikauden aikana enintään neljä yli-ikäistä pelaajaa. Kirjaamismaksu on 20 €/ilmoitus.

Joukkue saa käyttää samassa ottelussa Y-pelaajista enintään kahta kenttäpelaajaa. Y-pelaajaksi ilmoitettu pelaaja saa pelata seurassaan ainoastaan ilmoitetussa juniorijoukkueessa saman pelikauden aikana. Kun Y-pelaaja siirtyy pelaajasiirron kautta, päättyy tämän pelaajan Y-pelaaja oikeus samalla ilman erillistä ilmoitusta.

Y-pelaaja saa lisäksi pelata yhdessä seuransa miesten 2.–6. divisioonajoukkueessa tai naisten 1.–4. divisioonajoukkueessa. T21 sarjassa joukkueeseen saa nimetä kuusi Y-pelaajaa ja joukkue saa käyttää näitä kaikki samassa ottelussa.

Vuoden yli-ikäiset maalivahdit voivat pelata oman ikäluokan joukkueissa, ikäistään vanhemmissa ja yli-ikäisinä vuotta nuoremmissa koko kauden ajan (myös samana päivänä toisessa joukkueessa/ikäluokassa). Omassa ikäluokassaan ja vanhemmissa junioreissa he voivat pelata sekä kenttäpelaajina että maalivahteina. Vuoden yli-ikäisistä maalivahdeista ei tarvitse tehdä Y-ilmoitusta. Vuotta yli-ikäistä maalivahtia ei saa käyttää P16-19 ja T16-18 valtakunnallisissa sarjoissa.

Rajoitukset, ei saa käyttää Y-pelaajaa:
– P15-19 ja T16-18-sarjoissa Y-pelaajaksi seura ei saa ilmoittaa R-pelaajaa
– P16-19 ja T16-18 valtakunnallisissa sarjoissa
– F-liigassa kuluvalla kaudella pelannutta pelaajaa ei saa nimetä Y-pelaajaksi eikä Y-pelaaja saa pelata F-liigassa.

Y-ilmoitus on toimitettava liittoon 21.9. mennessä. Y-ilmoitus tulee olla toimitettu liittoon ennen kuin pelaaja pelaa ensimmäisen ottelunsa Y-pelaajana. Pelaajaa, joka ei ole pelannut kuluvalla kaudella, koskeva Y-ilmoitus voidaan tehdä missä aiheessa kautta tahansa.

Y-ilmoitus on kausikohtainen ja se tulee tehdä liiton osoittamalla lomakkeella (Palvelusivusto).

Kun Y-pelaaja siirtyy pelaajasiirron kautta, päättyy tämän pelaajan Y-pelaaja oikeus samalla ilman erillistä ilmoitusta.

P9-P14 ja T10-T14 -junioreiden Y-edustus noudattaa PeliMaailman ja/tai KisaMaailman sääntöjä ja takarajoja. Y-ilmoitukseen käytettävä lomake on sama kuin vanhemmilla junioreilla (ellei Peli/KisaMaailman säännöissä toisin ole määrätty).

Lomake kirjataan ja palautetaan sähköisesti Palvelusivustolla (seuran pääkäyttäjätunnuksella tai hänen valtuuttamansa taustahenkilön tunnuksella). Mikäli Y-ilmoitus tarvitsee tehdä ”vieraaseen” seuraan, esim. kaksoisedustus, niin tällöin ilmoitus tulee tehdä omalle sarjavastaavalle sähköpostilla. Liitto lisää tällaisen pelaajan tiedot Y-ilmoitusten listalle.

Y-edustukseen liittyviä linkkejä:

Erityistukea tarvitseville lapsille tai nuorille on mahdollista hakea edustusoikeutta, pelaamista tai ottelua koskevia poikkeuslupia.


Kaikkiin tiedusteluihin vastaa Salibandyliiton asiakaspalvelu:
p. 0400-529017 tai asiakaspalvelu@salibandy.fi