Y-edustukset

Y-ilmoitukset kirjataan Palvelusivustolla. Huomioi kuitenkin, että kyseisen joukkueen on ensin ilmoittauduttava kauden 2024-25 sarjaan. 

Seura voi P15-19 ja T16-18 sarjoissa tehdä kirjallisen ilmoituksen liittoon korkeintaan vuoden yli-ikäisen pelaajan [Y-pelaaja] käyttämisestä tietyssä juniorijoukkueessaan [Y-ilmoitus]. Joukkueeseen voidaan ilmoittaa saman pelikauden aikana enintään neljä yli-ikäistä pelaajaa.

Kirjaamismaksu on 20€ / ilmoitus.

Joukkue saa käyttää samassa ottelussa Y-pelaajista enintään kahta kenttäpelaajaa. Y-pelaajaksi ilmoitettu pelaaja saa pelata seurassaan ainoastaan ilmoitetussa juniorijoukkueessa saman pelikauden aikana. Vuonna 2010 tai aiemmin syntynyt Y-pelaaja saa lisäksi pelata yhdessä seuransa miesten 2.–6. divisioonajoukkueessa tai naisten 1.–4. divisioonajoukkueessa.

T21 sarjassa joukkueeseen saa nimetä kuusi Y-pelaajaa ja joukkue saa käyttää näitä kaikki samassa ottelussa.

Vuoden yli-ikäiset maalivahdit voivat pelata oman ikäluokan joukkueissa, ikäistään vanhemmissa ja yli-ikäisinä vuotta nuoremmissa koko kauden ajan (myös samana päivänä toisessa joukkueessa/ikäluokassa). Omassa ikäluokassaan ja vanhemmissa junioreissa he voivat pelata sekä kenttäpelaajina että maalivahteina. Vuoden yli-ikäisistä maalivahdeista ei tarvitse tehdä Y-ilmoitusta. Vuotta yli-ikäistä maalivahtia ei saa käyttää P16-19 ja T16-18 valtakunnallisissa sarjoissa.

Rajoitukset, ei saa käyttää Y-pelaajaa:

  • P15-19 ja T16-18-sarjoissa Y-pelaajaksi seura ei saa ilmoittaa R-pelaajaa
  • P16-19 ja T16-18 valtakunnallisissa sarjoissa
  • F-liigassa kuluvalla kaudella pelannutta pelaajaa ei saa nimetä Y-pelaajaksi
  • Y-pelaaja ei saa pelata F-liigassa

Y-ilmoitus on toimitettava liittoon Palvelusivustolla, kirjaamismaksu suoritettuna, 21.9. mennessä. Y-ilmoitus tulee olla toimitettu liittoon ennen kuin pelaaja pelaa ensimmäisen ottelunsa Y-pelaajana. Pelaajaa, joka ei ole pelannut kuluvalla kaudella, koskeva Y-ilmoitus voidaan tehdä missä aiheessa kautta tahansa. Y-ilmoitus tulee tehdä liiton osoittamalla lomakkeella Palvelusivustolla.

Y-ilmoitus voidaan ilmoittaa päättyneeksi 1.2. saakka. Päättämisilmoitus tehdään liiton lomakkeella Palvelusivustolla. Ilmoituslomakkeeseen kirjataan sekä pelaajan että sen seuran ja joukkueen tiedot, johon pelaaja oli ilmoitettu Y-pelaajaksi. Kirjaamismaksu on 20€ / päättämisilmoitus.

Y-pelaaja oikeuden päättäminen astuu voimaan heti ilmoituksen toimittamisesta ja kirjaamismaksun maksamisesta. Liitto ilmoittaa Y-edustuksien päättämisistä internet sivuillaan. Kun Y-pelaaja siirtyy pelaajasiirron kautta, päättyy tämän pelaajan Y-pelaajaoikeus samalla ilman erillistä ilmoitusta. 

P9-P14 ja T10-T14 -junioreiden Y-edustus noudattaa PeliMaailman ja/tai KisaMaailman sääntöjä ja takarajoja. Y-ilmoitukseen käytettävä lomake on sama kuin vanhemmilla junioreilla (ellei Peli/KisaMaailman säännöissä toisin ole määrätty).

Y-edustukseen liittyviä linkkejä:

Erityistukea tarvitseville lapsille tai nuorille on mahdollista hakea edustusoikeutta, pelaamista tai ottelua koskevia poikkeuslupia.


Kaikkiin tiedusteluihin vastaa Salibandyliiton asiakaspalvelu:
p. 0400-529017 tai asiakaspalvelu@salibandy.fi