Y-edustukset

Y-edustuksia voi kirjata Palvelusivustolla kun kyseinen joukkue on ensin ilmoittautunut kauden 2021-22 sarjaan. Y-edustuksiin liittyvät tiedustelut: p. 0400-529017 tai asiakaspalvelu@salibandy.fi

Seura voi P18-P15 tai T21-T16 juniori-ikäluokissa tehdä kirjallisen ilmoituksen liittoon korkeintaan vuoden yli-ikäisen pelaajan [Y-pelaaja] käyttämisestä tietyssä juniorijoukkueessaan [Y-ilmoitus]. Ilmoitus kirjataan Palvelusivustolla käyttäen seuran tunnusta.

Joukkueeseen voidaan ilmoittaa saman pelikauden aikana enintään neljä yli-ikäistä pelaajaa. Joukkue saa käyttää samassa ottelussa Y-pelaajista enintään yhtä maalivahtia ja kahta kenttäpelaajaa. T21 sarjassa joukkueeseen saa nimetä neljä Y-pelaajaa ja joukkue saa käyttää näitä kaikki samassa ottelussa.

Y-pelaajaksi ilmoitettu pelaaja saa pelata seurassaan ainoastaan ilmoitetussa juniorijoukkueessa saman pelikauden aikana. Y-pelaaja saa lisäksi pelata yhdessä seuransa miesten 3.-6. divisioonajoukkueessa tai naisten 1.-4. divisioonajoukkueessa.

Maalivahdit voivat pelata oman ikäluokan joukkueissa, ikäistään vanhemmissa ja yli-ikäisinä vuotta nuoremmissa koko kauden ajan (myös samana päivänä toisessa joukkueessa/ikäluokassa).

Vuoden yli-ikäisiä maalivahteja ei lasketa Y-pelaajiksi, joten he eivät vie joukkueen Y-pelaajakiintiöstä paikkaa. Tämän myötä Y-ilmoitusta ei heistä tarvitse tehdä.

P18-P15 ja T18-T16 -sarjoissa Y-pelaajaksi seura ei saa ilmoittaa R-pelaajaa. P18-P15 ja T18-T16 valtakunnallisissa sarjoissa ei saa käyttää Y-pelaajia.

F-liigassa pelannutta pelaajaa ei saa nimetä Y-pelaajaksi eikä Y-pelaaja saa pelata F-liigassa.

Y-ilmoitus on toimitettava liittoon 21.9. mennessä. Y-ilmoitus tulee olla toimitettu liittoon ennen kuin pelaaja pelaa ensimmäisen ottelunsa Y-pelaajana. Pelaajaa, joka ei ole pelannut kuluvalla kaudella, koskeva Y-ilmoitus voidaan tehdä missä vaiheessa kautta tahansa.

Y-ilmoitus on kausikohtainen ja se tulee tehdä liiton osoittamalla lomakkeella, mikä kaudella 2021-22 on sähköinen Palvelusivuston lomake.

Kun Y-pelaaja siirtyy pelaajasiirron kautta, päättyy tämän pelaajan Y-pelaaja oikeus samalla ilman erillistä ilmoitusta.

P14-P9 ja T14-T10 -junioreiden Y-edustus noudattaa PeliMaailman ja/tai KisaMaailman sääntöjä ja takarajoja. Y-ilmoitukseen käytettävä lomake on sama kuin P18-P15 ja T21-T16 -junioreilla (ellei Peli/KisaMaailman säännöissä toisin ole määrätty).

Lomake kirjataan ja palautetaan sähköisesti Palvelusivustolla (seuran käyttäjätunnuksella). Mikäli Y-ilmoitus tarvitsee tehdä ”vieraaseen” seuraan, esim. kaksoisedustus, niin tällöin ilmoitus tulee tehdä omalle sarjavastaavalle sähköpostilla. Liitto lisää tällaisen pelaajan tiedot Y-ilmoitusten listalle.

Y-edustukseen liittyviä linkkejä:

Erityistukea tarvitseville lapsille tai nuorille on mahdollista hakea edustusoikeutta, pelaamista tai ottelua koskevia poikkeuslupia.


Kaikki tiedustelut Salibandyliiton palvelunumerosta:
p. 0400-529017 (ma-pe 9.30-16.30) tai asiakaspalvelu@salibandy.fi Meille voi myös lähettää yksityisviestin Facebookissa. Sähköisten yhteydenottojen vastausaika n. 1 vrk.