Yleistä

Tätä sivua päivitetään kaudelle 2023-24.

Kilpailusäännöt 

Uudet sarjakautta 2023-24 koskevat kilpailusäännöt tulevat voimaan 1.5.2023 ja löytyvättäältä. Kauden 2022-23 kilpailusäännöt ovat voimassa myös niissä kauden 2022-23 sarjoissa ja otteluissa, jotka pelataan päätökseen toukokuussa 2023. Sääntövaliokunnan tekemästä tiivistelmästä käy ilmi tärkeimmät muutokset. Tiivistelmän löydät tästä kausi-infosta. Tutustukaa myös kilpailusääntöihin huolella! 

Sarjatoimintaan ilmoittautuminen 

Seura ilmoittaa joukkueensa liiton sarjatoimintaan uudessa sähköisessä TorneoPal-järjestelmässä (uusi Palvelusivusto). Lisätietoa täällä. Tutustu myös TorneoPalin infosivuun. Kaikkiin sarjoihin ilmoittaudutaan sähköisesti, myös harrastesarjoihin! Ilmoittautumiset hoitaa seuran pääkäyttäjä. Pääkäyttäjien tunnukset on aktivoitu huhtikuussa 2023.

Myöhästyneet sarjaan ilmoittautumiset 

Sarjaan ilmoittautumisen takarajan jälkeen seuralle määrätään kilpailusääntöjen §30 mukainen osallistumismaksun korotus. Kaudella 2023–24 osallistumismaksun korotus on 100 euroa / aikuisjoukkue ja 50 euroa / juniorijoukkue. Mahdollinen korotus laskutetaan ilmoittautumisjärjestelmässä lisäämällä korotusmaksu loppusummaan. Uusille seuroille ei ole korotettua osallistumismaksua. 

Erääntyneet laskut 

Mikäli seuralla tai sen joukkueella on erääntyneitä avoimia laskuja = mitä tahansa Salibandyliiton lähettämiä maksamattomia laskuja, seuran pääsy sarjaan ilmoittamisjärjestelmään evätään kunnes velvoitteet on hoidettu kuntoon. Kaikki erääntyneet laskut on maksettava ennen sarjaan ilmoittamista mikäli joukkue aikoo säilyttää sarjapaikkansa. Maksuasioissa yhteys liiton asiakaspalveluun p. 0400-529017. 

Joukkueen sarjamaksut sähköisestä ilmoittautumisjärjestelmästä 

Seura saa joukkueidensa sarjamaksut sähköisestä ilmoittautumisjärjestelmästä. Huomaa, että jokainen lasku sisältää 1-3 erää. Talleta lasku(t) huolellisesti ja muista kaikki erät ajallaan. Seura ja joukkue voivat seurata laskujen tilanteita Palvelusivustolla. Maksamattomista laskuista myös muistutetaan kertaalleen ennen kuin ne siirretään Intrum Justitiaan. Huom: Intrumille siirretyt laskut voivat aiheuttaa seuralle huomattavia lisäkuluja! Eri sarjojen osallistumismaksut löydät tästä kausi-infosta. 

Joukkueen nimi ja lyhenne 

Samassa sarjassa pelaavat seuran joukkueet erotetaan toisistaan roomalaisin numeroin, esim. Testi Team I ja Testi Team II. Joukkueen poikkeavan nimen käytöstä tulee maksaa Kilpailusääntöjen mukainen 85 euron kirjaamismaksu. Tämä tapahtuu ilmoittamalla sarjavastaavalle poikkeavan nimen käytöstä. Sarjavastaavan hyväksynnän jälkeen liitto muokkaa joukkuenimen halutuksi ja toimittaa kilpailusääntöjen mukaisen laskun poikkeavan joukkuenimen käytöstä. Poikkeavalla nimellä tarkoitetaan seuranimestä eroavaa joukkuenimeä. Esim. jos seuran rekisteröity nimi on Testi Team ja sen joukkue haluaa käyttää sarjatoiminnassa nimeä Pelihirmut, on kyseessä poikkeava nimi. 

Seurat eivät ilmoittautumisjärjestelmässä itse voi muokata joukkuenimiä. Joukkuenimet pohjautuvat edellisellä kaudella käytettyihin nimiin, myös juniorisarjoissa. Mikäli seura haluaa muuttaa olemassa olevan joukkueen nimeä/lyhennettä tai lisänimeä, tulee siitä olla yhteydessä sarjavastaavaan. Sarjavastaava tekee nimenmuutoksen järjestelmään. 

Mikäli seuralla on useampia juniorijoukkueita samassa ikäluokassa, voidaan roomalaisen numeron käyttö korvata lisänimellä seuran nimilyhenteen kanssa (Esim. AC HaKi Vintiöt). Tällöin ei peritä poikkeavan nimen käyttömaksua. 

Alue- ja sarjavastaavat lisäävät kaikki uudet aikuis- ja juniorijoukkueet ilmoittamisjärjestelmään. Mikäli siis jokin joukkue puuttuu tai pitää lisätä uutena, yhteys omaan aluevastaavaan. 

Tarkemmat joukkuemääräykset on kerrottu Kilpailusäännöissä §28. 

Vapautuvat sarjapaikat 

Mahdollisesti vapautuvat sarjapaikat täytetään pääsarjojen osalta Liittohallituksen toimesta ja junioreiden valtakunnallisten sarjojen sekä naisten 1. div., miesten Suomisarjan ja 2. div. osalta kilpailuvaliokunnan toimesta. Alueellisten alempien sarjojen vapautuvat sarjapaikat täytetään aluekohtaisesti. Liitto tarjoaa vapautuvia sarjapaikkoja joukkueille edellisen kauden menestyksen ja alueellisten kriteereitten perusteella. Ylempää sarjapaikkaa ei voi hakea! 

Sarjapaikan siirtohakemukset 

Sarjoissa tai sarjatasoilla (miesten 3.-6. div. ja naisten 2.-4. div.), missä on periytyvät sarjapaikat, voi hakea sarjapaikan siirtoa sarjaan ilmoittautumisen määräaikaan mennessä. Tarkat siirtomääräykset ja kirjaamismaksun suuruus määritellään Kilpailusäännöissä §29. 

Siirtohakemus tehdään käyttämällä sähköistä sarjapaikansiirtolomaketta. Ennen hakemuksen palauttamista sarjapaikan luovuttavan joukkueen on ilmoittauduttava omalle sarjapaikalleen! Sarjapaikan siirtoa voidaan hakea vain perustellusta syystä, josta on tehtävä kirjallinen selvitys. Pelaajien allekirjoituksista on kerrottu tarkemmin sarjapaikansiirron omalla infosivulla.

Joukkuesiirto 

Jos seuran juniorijoukkue, joka ei pelaa periytyvien sarjapaikkojen sarjassa, siirtyy kokonaisuudessaan toiseen seuraan, voidaan pelaajat siirtää Joukkuesiirrolla. Joukkuesiirto tulee tehdä sarjaan ilmoittautumisen määräaikaan mennessä.  

Joukkuesiirto tapahtuu luovuttavan ja vastaanottavan seuran kesken. Joukkuesiirto suoritetaan erillisellä joukkuesiirtolomakkeella. Lomakkeeseen liitetään kirjausvaiheessa kuitti maksetusta kirjaamismaksusta ja joukkuesiirron mukana siirrettävien pelaajien listaus. Yhdellä joukkuesiirrolla voidaan siirtää enintään 30 pelaajaa. Ilman vaadittuja liitteitä joukkuesiirtoja ei käsitellä. Joukkuesiirron kirjaamismaksu on 150 €. 

Sarjamääräykset yksittäisiin otteluihin 

Pääsarjoissa noudatetaan pääsarjojen sarjamääräyksiä, nämä päivitetään salibandy.fi sivustolle jokaisen sarjan omalle infosivulle. Seuraavilla Salibandyliiton tasoilla noudatetaan yksittäisten otteluiden sarjamääräyksiä: Suomen Cupin yksittäiset ottelut, miesten Suomisarja ja 2. div., P22, P19, P17, P16, T21 ja T18 SM-sarjat sekä P22, P19, P17, P16 ja T18 1. divisioonat. 

Lohkojaot 

Alueellisten sarjojen lohkojaot tehdään ilmoittautumisten jälkeen loppukesästä! Lohkojakoja ei tule tiedustella puhelimitse tai sähköpostilla, niistä ilmoitetaan joukkueiden yhteyshenkilöille postitse, kun ne on vahvistettu. Lohkojaot löytyvät valmistuttuaan myös alueiden www-sivuilta. 

Turnaushakemukset 

Seuran tulee ilmoittaa kiinnostuksensa oman kotiturnauksen järjestämisestä palauttamalla turnaushakemuslomake. Huomaa, että turnaushakemukset on palautettava jo sarjaan ilmoittautumisten yhteydessä. Myöhemmin tulleet hakemuksetkin huomioidaan, mikäli turnauksia on vielä jakamatta. Hakemuksiin laitetaan mahdolliset turnauspäivämäärät ja ajat. Hakemukseen merkittävän yhteyshenkilön tulee olla tavoitettavissa myös kesällä! 

Sarjojen alkaminen 

Junioreiden valtakunnallisten sarjojen alku- ja karsintasarjat pelataan syksyn 2023 aikana. Valtakunnallisten sarjojen tarkemmat aikataulut kaudelle 2023-24 löytyvät kausi-infosta. Turnausmuotoiset sarjat alkavat pääosin syyskuun lopulla ja lokakuun aikana. Alueellisten sarjojen alustavat alkamisajat päivitetään kevään aikana alueiden www-sivuilta. Sarjaohjelmat julkaistaan ko. sivuilla hyvissä ajoin ennen sarjojen alkamista. 

Seniorisarjat (M35, M40, M45, M50, M55, M60, M65, N30, N35 ja N40) 

Seniorisarjat alkavat loka-marraskuussa. Kilpailukutsu toimitetaan kesän aikana liiton internet sivuille. Ilmoittautuminen tapahtuu viime kauden tapaan liiton sähköisessä järjestelmässä heti kun kilpailukutsu on julkaistu. Lisätietoa seniorisarjojen omilta sivuilta.

Pelaajasiirrot ja edustusoikeudet 

Myös välivuoden / välivuosia pitäneestä pelaajasta tulee tehdä pelaajasiirto salibandyn Palvelusivustolla. Tällaisen pelaajan siirrossa ei kuitenkaan ole kirjaamismaksua eikä karenssia.

Pelaajasiirto toteutetaan tekemällä pelaajasiirtohakemus liiton sähköisessä pelaajasiirtojärjestelmässä, Salibandyn Palvelusivustolla. Tarkempi ohjeistus löytyy pelaajasiirtojen omalta sivulta. Pelaajasiirtoja voi hakea ajalla 1.6.2023 – 12.1.2024. Vapaa siirtoaika (=ilman vanhan seuran suostumusta) on 1.-30.6.2023. Kirjaamismaksut ja tarkat siirtomääräykset määritellään kilpailusääntöjen luvussa 8 sekä erillisissä pelaajasiirtomääräyksissä. 

Henkilökohtainen pelipassi 

Jokaisella Salibandyliiton sarjassa pelaavalla tulee olla kilpailusääntöjen mukaan voimassa oleva henkilökohtainen pelipassi. Kauden 2023–24 pelipassikausi on 1.8.2023–31.7.2024. Pelipassit lunastetaan liiton internet sivujen kautta. Myyntijärjestelmä on Suomisport. Järjestelmä tarjoaa käyttäjälleen paljon parannuksia, mm. täysin reaaliaikaisen maksun kaikilla yleisimmillä maksutavoilla. Pelipassitiedot myös päivittyvät tulospalveluun minimiviiveellä. Lisätietoja uuden kauden pelipasseista julkaistaan ennen kesää osoitteessa salibandy.fi 

Pelipassikortti (mobiilikortti) 

Kauden 2023-24 pelipassikortin toimitustapa on Suomisport mobiilisivut ja erillinen mobiiliaplikaatio. Löydät viimeisimmän pelipassikorttitiedon täältä. 

Tärkeät päivämäärät 

Olemme listanneet merkittävimpiä pelikauden takarajoja ja muita tärkeitä päivämääriä kausi-infon ”Tärkeät päivämäärät” -sivun alle.

Kausi-info on Salibandyliiton julkaisema tietopaketti tulevaan pelikauteen. Kaudelle 2023-24 infopaketti julkaistaan www-versiona ja ladattavana pdf-versiona.