Yleistä

Kilpailusäännöt

Uudet kilpailusäännöt tulevat voimaan 1.5.2021 ja löytyvät täältä. Sääntövaliokunnan tekemästä tiivistelmästä käy ilmi tärkeimmät muutokset. Tiivistelmän löydät tästä kausi-infosta. Tutustukaa kilpailusääntöihin huolella!

Sarjatoimintaan ilmoittautuminen

Seura ilmoittaa joukkueensa liiton sarjatoimintaan sähköisessä järjestelmässä. Lisätietoa täällä. Kaikkiin sarjoihin ilmoittaudutaan sähköisesti, myös harrastesarjoihin! Kaudella 2021-22 sarjaan ilmoittamiset hoidetaan salibandyn Palvelusivuston kautta. Tätä varten seura tarvitsee Palvelusivuston tunnuksen (muotoa A12345678). Tunnus on sama mitä seura käyttää pelaajasiirtojen kirjaamiseen.

Myöhästyneet sarjaan ilmoittautumiset

Sarjaan ilmoittautumisen takarajan jälkeen seuralle määrätään kilpailusääntöjen §30 mukainen osallistumismaksun korotus. Kaudella 2021–22 osallistumismaksun korotus on 100 euroa / aikuisjoukkue ja 50 euroa / juniorijoukkue. Mahdollinen korotus laskutetaan ilmoittautumisjärjestelmässä lisäämällä korotusmaksu loppusummaan. Uusille seuroille ei ole korotettua osallistumismaksua.

Erääntyneet laskut

Mikäli seuralla tai sen joukkueella on erääntyneitä avoimia laskuja = mitä tahansa Salibandyliiton lähettämiä maksamattomia laskuja, seuran pääsy sarjaan ilmoittamisjärjestelmään evätään kunnes velvoitteet on hoidettu kuntoon. Kaikki erääntyneet laskut on maksettava ennen sarjaan ilmoittamista mikäli joukkue aikoo säilyttää sarjapaikkansa. Maksuasioissa yhteys liiton asiakaspalveluun p. 0400-529017 (ma-pe klo 9.30-16.30).

Joukkueen sarjamaksut sähköisestä ilmoittautumisjärjestelmästä

Seura saa joukkueidensa sarjamaksut* sähköisestä ilmoittautumisjärjestelmästä. Huomaa, että jokainen lasku sisältää 1-3 erää. Talleta lasku(t) huolellisesti ja muista kaikki erät ajallaan. Seura ja joukkue voivat seurata laskujen tilanteita Palvelusivustolla. Maksamattomista laskuista myös muistutetaan kertaalleen ennen kuin ne siirretään Intrum Justitiaan. Huom: Intrumille siirretyt laskut voivat aiheuttaa seuralle huomattavia lisäkuluja! Eri sarjojen osallistumismaksut löydät tästä kausi-infosta.

* P18 sarjan SM-karsintoihin ja P21 1. div. karsintoihin osallistuvat joukkueet ilmoittautuvat ensin karsintoihin ja sijoitusten selvittyä uudelleen joko SM-sarjaan, 1. div. tai aluesarjaan.

Joukkueen nimi ja lyhenne

Samassa sarjassa pelaavat seuran joukkueet erotetaan toisistaan roomalaisin numeroin, esim. Testi Team I ja Testi Team II. Joukkueen poikkeavan nimen käytöstä tulee maksaa Kilpailusääntöjen mukainen 85 euron kirjaamismaksu. Tämä tapahtuu ilmoittamalla sarjavastaavalle poikkeavan nimen käytöstä. Sarjavastaavan hyväksynnän jälkeen liitto muokkaa joukkuenimen halutuksi ja toimittaa kilpailusääntöjen mukaisen laskun poikkeavan joukkuenimen käytöstä. Poikkeavalla nimellä tarkoitetaan seuranimestä eroavaa joukkuenimeä. Esim. jos seuran rekisteröity nimi on Testi Team ja sen joukkue haluaa käyttää sarjatoiminnassa nimeä Pelihirmut, on kyseessä poikkeava nimi.

Seurat eivät ilmoittautumisjärjestelmässä itse voi muokata joukkuenimiä. Joukkuenimet pohjautuvat edellisellä kaudella käytettyihin nimiin, myös juniorisarjoissa. Mikäli seuralla on useampia juniorijoukkueita samassa ikäluokassa, voidaan roomalaisen numeron käyttö korvata lisänimellä seuran nimilyhenteen kanssa (Esim. AC HaKi Vintiöt). Tällöin ei peritä poikkeavan nimen käyttömaksua.

Alue- ja sarjavastaavat lisäävät kaikki uudet aikuis- ja juniorijoukkueet ilmoittamisjärjestelmään. Mikäli siis jokin joukkue puuttuu tai pitää lisätä uutena, yhteys omaan aluevastaavaan.

Tarkemmat joukkuemääräykset on kerrottu Kilpailusäännöissä §28.

Vapautuvat sarjapaikat

Mahdollisesti vapautuvat sarjapaikat täytetään pääsarjojen osalta Liittohallituksen toimesta ja muiden valtakunnallisten sekä naisten 1. div., miesten Suomisarjan ja 2. div. osalta kilpailuvaliokunnan toimesta. Alueellisten alempien sarjojen vapautuvat sarjapaikat täytetään aluekohtaisesti. Liitto tarjoaa vapautuvia sarjapaikkoja joukkueille edellisen kauden menestyksen ja alueellisten kriteereitten perusteella. Ylempää sarjapaikkaa ei voi hakea!

Sarjapaikan siirtohakemukset

Alemmilla sarjatasoilla (miesten 3.-6. div. ja naisten 2.-4. div.) sekä juniorisarjoissa (pois lukien P21  SM-sarja) seura voi anoa perustellusta syystä sarjapaikkansa siirtoa toiselle seuralle ajalla 1.-23.5.2021. P14 ja T14 sekä niitä nuorempien ikäluokkien sarjapaikan siirtohakemus on jätettävä ajalla 1.5.-16.6. Tarkat siirtomääräykset ja kirjaamismaksun suuruus määritellään Kilpailusäännöissä §29.

Siirtohakemus tehdään käyttämällä sähköistä sarjapaikansiirtolomaketta. Ennen hakemuksen palauttamista sarjapaikan luovuttavan joukkueen on ilmoittauduttava omalle sarjapaikalleen! Sarjapaikan siirtoa voidaan hakea vain perustellusta syystä, josta on tehtävä kirjallinen selvitys. Pelaajien allekirjoitukset otetaan covid19-tilanteen vuoksi Vismasign palvelussa, jossa tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Tästä on annettu tarkemmat ohjeet lomakkeen yhteydessä. Seura huolehtii, että pelaajat hyväksyvät sarjapaikansiirtoon liittyvän pelaajasiirron.

Sarjamääräykset yksittäisiin otteluihin

Pääsarjoissa noudatetaan pääsarjojen sarjamääräyksiä, nämä päivitetään salibandy.fi sivustolle jokaisen sarjan omalle infosivulle. Seuraavilla Salibandyliiton tasoilla noudatetaan yksittäisten otteluiden sarjamääräyksiä: Suomen Cupin yksittäiset ottelut, miesten Suomisarja ja 2. div., P21, P18, P16, T21 ja T18 SM-sarjat sekä P21, P18, P16 ja T18 1. divisioonat.

Lohkojaot

Alueellisten sarjojen lohkojaot tehdään ilmoittautumisten jälkeen loppukesästä! Lohkojakoja ei tule tiedustella puhelimitse tai sähköpostilla, niistä ilmoitetaan joukkueiden yhteyshenkilöille postitse, kun ne on vahvistettu. Lohkojaot löytyvät valmistuttuaan myös alueiden www-sivuilta.

Turnaushakemukset

Seuran tulee ilmoittaa kiinnostuksensa oman kotiturnauksen järjestämisestä palauttamalla turnaushakemuslomake. Huomaa, että turnaushakemukset on palautettava jo sarjaan ilmoittautumisten yhteydessä. Myöhemmin tulleet hakemuksetkin huomioidaan, mikäli turnauksia on vielä jakamatta. Hakemuksiin laitetaan mahdolliset turnauspäivämäärät ja ajat. Hakemukseen merkittävän yhteyshenkilön tulee olla tavoitettavissa myös kesällä!

Sarjojen alkaminen

Junioreiden valtakunnallisten sarjojen karsinnat ja karsintasarjat pelataan syksyn 2021 aikana. Valtakunnallisten sarjojen tarkemmat aikataulut kaudelle 2021-22 löytyvät kausi-infosta. Turnausmuotoiset sarjat alkavat pääosin syyskuun lopulla ja lokakuun aikana. Alueellisten sarjojen alustavat alkamisajat päivitetään kevään aikana alueiden www-sivuilta. Sarjaohjelmat julkaistaan ko. sivuilla hyvissä ajoin ennen sarjojen alkamista.

Seniorisarjat (M35, M40, M45, M50, M55, M60, M65, N30, N35 ja N40)

Seniorisarjat alkavat loka-marraskuussa. Kilpailukutsu toimitetaan kesän aikana liiton internet sivuille. Ilmoittautuminen tapahtuu viime kauden tapaan liiton sähköisessä järjestelmässä heti kun kilpailukutsu on julkaistu.

Pelaajasiirrot ja edustusoikeudet

Myös välivuoden / välivuosia pitäneestä pelaajasta tulee tehdä pelaajasiirto salibandyn Palvelusivustolla. Tällaisen pelaajan siirrossa ei kuitenkaan ole kirjaamismaksua eikä karenssia, mutta vanhan seuran hyväksyntä tarvitaan.

Pelaajasiirto toteutetaan tekemällä pelaajasiirtohakemus liiton sähköisessä pelaajasiirtojärjestelmässä, Salibandyn Palvelusivustolla. Tarkempi ohjeistus löytyy pelaajasiirtojen omalta sivulta. Pelaajasiirtoja voi hakea ajalla 1.6.2021 – 15.1.2022. Vapaa siirtoaika (=ilman vanhan seuran suostumusta) on 1.-30.6.2021. Kirjaamismaksut ja tarkat siirtomääräykset määritellään kilpailusääntöjen luvussa 8 sekä erillisissä pelaajasiirtomääräyksissä.

Henkilökohtainen pelipassi

Jokaisella Salibandyliiton sarjassa pelaavalla tulee olla kilpailusääntöjen mukaan voimassa oleva henkilökohtainen pelipassi. Kauden 2021–22 pelipassikausi on 1.8.2021–31.7.2022. Pelipassit lunastetaan liiton internet sivujen kautta. Myyntijärjestelmä on Suomisport. Järjestelmä tarjoaa käyttäjälleen paljon parannuksia, mm. täysin reaaliaikaisen maksun kaikilla yleisimmillä maksutavoilla. Pelipassitiedot myös päivittyvät tulospalveluun minimiviiveellä. Lisätietoja uuden kauden pelipasseista julkaistaan ennen kesää osoitteessa salibandy.fi

Pelipassikortti (mobiilikortti)

Kauden 2021-22 pelipassikortin toimitustapa on Suomisport mobiilisivut ja erillinen mobiiliaplikaatio. Löydät viimeisimmän pelipassikorttitiedon täältä.

Tärkeät päivämäärät

Olemme listanneet merkittävimpiä pelikauden takarajoja ja muita tärkeitä päivämääriä kausi-infon ”Tärkeät päivämäärät” -sivun alle.

Kausi-info on Salibandyliiton julkaisema tietopaketti tulevaan pelikauteen. Kaudelle 2021-22 infopaketti julkaistaan www-versiona ja ladattavana pdf-versiona.