R-edustukset

R-edustuksien hakeminen alkaa 6.8.2021 ja päättyy 1.2.2022. Prosessi tulee viedä loppuun asti (kirjata, hyväksyä ja maksaa) annettuun takarajaan mennessä.

R-edustukset kirjataan Palvelusivustolla. Tiedustelut liiton asiakaspalvelusta: p. 0400-529017 (ma-pe 9.30-16.30) tai asiakaspalvelu@salibandy.fi Vastaamme myös Facebook pikaviesteihin.


2001–2007 syntyneelle juniori-ikäiselle pelaajalle voidaan myöntää rinnakkaisedustusoikeus toiseen seuraan. Rinnakkaisedustusta voidaan hakea ajalla 6.8.2021-1.2.2022. Samalle pelaajalle voidaan rinnakkaisedustusoikeus myöntää enintään kaksi kertaa kauden aikana. Y-pelaaja tai farmisopimuspelaaja ei voi saada rinnakkaisedustusoikeutta.

Pikaohje:
Rinnakkaisedustusten haku kaudella 2021-22 tapahtuu sähköisesti, salibandyn Palvelusivustolla, työkalulla nimeltä ”R-edustushakemukset ja maksaminen”. Hakuprosessin käynnistää seura, jonka joukkueeseen R-edustusta haetaan. Hakemuksen kirjaamisen jälkeen edustusoikeuden omistava seura hyväksyy sen omalla Palvelusivuston käyttäjätunnuksellaan. Hyväksyntä aktivoi hakeneelle seuralle reaaliaikaisen verkkomaksun, jolla suoritetaan kilpailusääntöjen mukainen kirjaamismaksu. Hakemus astuu voimaan maksuhetkestä (karenssi on poistunut). Tämä edustusoikeuden alkamispäivä on ilmoitettu myös hyväksyttyjen hakemusten listalla.

Rinnakkaisedustusoikeuden voi saada:

 1. Juniori-ikäinen pelaaja edustamaan toisen seuran aikuisjoukkuetta, joka on eri sarjatasolla, kuin oman seuran aikuisjoukkue. Rinnakkaisedustusoikeuden ollessa voimassa, pelaaja voi edustaa vain sitä aikuisten joukkuetta, johon rinnakkaisedustus on myönnetty.
 2. Juniori-ikäinen pelaaja edustamaan toisen seuran yhtä tai useampaa juniorijoukkuetta, mikäli
  pelaajan seuralla ei ole joukkuetta Salibandyliiton sarjoissa siinä sarjassa, johon
  rinnakkaisedustusoikeuden ilmoitus kohdistuu.
  – Kun rinnakkaisedustus tehdään samaan ikäluokkaan, toisen joukkueista tulee pelata junioreiden valtakunnallista sarjaa ja toisen alueellista kilpasarjaa.
  – Kun rinnakkaisedustus tehdään toiseen ikäluokkaan, pelaajan joukkueiden tulee pelata joko valtakunnallisessa sarjassa tai kilpasarjassa.
  Pelaaja saa pelata rinnakkaisedustuksella vain yhdessä joukkueessa kussakin ikäluokassa. Yhteen juniorijoukkueeseen voidaan nimetä enintään kuusi rinnakkaisedustuspelaajaa, jotka kaikki voidaan merkitä yhden ottelun ottelukokoonpanoon.
  R-pelaaja saa pelioikeuden alueellisen sarjan joukkueessa aikaisintaan kolmantena päivänä siitä, kun hän on pelannut valtakunnallista sarjaa. R-pelaaja saa pelioikeuden valtakunnallisen sarjan joukkueessa seuraavana päivänä siitä, kun hän on pelannut alueellista sarjaa. R-pelaaja saa pelata ainoastaan toisen sarjan joukkueessa 1.2. jälkeen. R-pelaaja kiinnittyy siihen joukkueeseen, jossa hän pelaa ensimmäisen ottelun 1.2. jälkeen.

Rinnakkaisedustusilmoituksen kirjaamismaksut:
21.9.2021 mennessä tehdyistä rinnakkaisedustusoikeuden ilmoituksista suoritetaan liitolle kirjaamismaksuna 20 €. Myöhemmin toimitetuista hakemuksista peritään kirjaamismaksu, jonka suuruus määräytyy sen mukaan, mihin sarjaan hakemus tehdään: Pääsarjat 120 € / Muut aikuisten sarjat 65 € / P21-P15 ja T21-T16 -juniorisarjat 45 €

Hakemus tehdään ja maksetaan Palvelusivustolla sähköisesti, joten mitään materiaaleja ei tarvitse toimittaa liittoon.

Rinnakkaisedustushakemuksen lopullinen voimaantulo:
Rinnakkaisedustusoikeus astuu voimaan heti kirjaamismaksun maksamisesta. Maksu suoritetaan reaaliaikaisena Paytrail-verkkomaksuna Palvelusivuston kautta. Maksupainike aktivoituu heti kun edustusoikeuden omistava seura on hyväksynyt hakemuksen omalla Palvelusivuston tunnuksellaan. Liitto ilmoittaa hyväksytyistä rinnakkaisedustusoikeuksista internet sivuillaan. Hyväksyttyjen hakemusten listalla on ilmoitettu tarkka voimaan astumispäivämäärä.

Hyväksytyt R-edustukset kaudella 2020-21.
Hyväksytyt R-edustukset kaudella 2021-22.

Rinnakkaisedustusoikeuden päättäminen:
Rinnakkaisedustusoikeuden voimassaolo päättyy automaattisesti kauden 2021-22 lopussa (30.4.2022) Tällöin palautuvat pelaajaan liittyvät seuran oikeudet pelaajan pysyvän edustusoikeuden mukaiseen seuraan.

Rinnakkaisedustus voidaan myös ilmoittaa päättyneeksi 1.2.2022 saakka sähköisesti salibandyn Palvelusivustolla. Päättäminen astuu voimaan heti ilmoituksen kirjaamisesta, edellyttäen että päättämisen kirjaamismaksu on suoritettu samassa yhteydessä (Paytrail). Rinnakkaisedustuksen päättämisestä (ennen 30.4.2022) suoritetaan liitolle 20 €  kirjaamismaksu. Päätetystä R-edustuksesta päivitetään pvm-tiedot internet listalle.

Hyväksytyt R-edustukset kaudella 2020-21.
Hyväksytyt R-edustukset kaudella 2021-22.


Lisätietoja rinnakkaisedustukseen liittyen saa Salibandyliiton asiakaspalvelusta p. 0400- 529017 (ma-pe klo 9.30-16.30) tai asiakaspalvelu@salibandy.fi  Rinnakkaisedustuksesta on kerrottu myös liiton kilpailusäännöissä (§48).