R-edustukset

R-edustukset kirjataan Palvelusivustolla. Ohjeet löytyvät TorneoPal info -sivulta.

Yleistä R-edustuksista:
2010 tai aiemmin syntynyt junioripelaaja voi pelata rinnakkaisedustuksella [R-pelaaja] toisessa seurassa. Y-pelaaja ja farmisopimuspelaaja ei voi saada rinnakkaisedustusoikeutta ja pelaajalla voi olla rinnakkaisedustus ainoastaan yhteen seuraan kerrallaan. Yhteisjoukkueeseen ei voi nimetä rinnakkaisedustuspelaajia, mutta yhteisjoukkueessa pelaavalle pelaajalle voi saada R-edustuksen toiseen seuraan.

R-edustuksen kirjaaminen:
Ilmoitus rinnakkaisedustuksesta tehdään liiton lomakkeella ja liiton menettelyä noudattaen Palvelusivustolla. Ilmoitukseen kirjataan sekä pelaajan että molempien seurojen tiedot. Seuroilla tulee olla ilmoitusta kirjattaessa pelaajan, tai alaikäisen pelaajan holhoojan, hyväksyntä. Molemmat seurat vahvistavat ilmoituksen sähköisesti Palvelusivustolla.

Pelaaja voi saada rinnakkaisedustusoikeuden jonkin alla mainitun vaihtoehdon mukaisesti:

1. Junioripelaaja edustamaan toisen seuran aikuisjoukkuetta, joka on eri sarjatasolla, kuin oman seuran aikuisjoukkue.

Rinnakkaisedustusoikeuden ollessa voimassa, pelaaja voi edustaa sen aikuisten joukkueen lisäksi, johon rinnakkaisedustus on myönnetty, 1.2. saakka, yhtä oman seuransa aikuisten joukkuetta, joka pelaa eri sarjatasolla kuin seura johon R-edustus on myönnetty. R-pelaaja kiinnittyy siihen joukkueeseen, jossa hän pelaa ensimmäisen ottelun 1.2. jälkeen. Jos pelaaja kiinnittyy 1.2. jälkeen alemman sarjatason aikuisjoukkueeseen, on hänellä kertaalleen mahdollisuus siirtyä R-edustusosapuolten välillä ylemmän sarjatason aikuisjoukkueeseen. Tämän jälkeen pelaaja lukittuu loppukaudeksi ylemmän sarjatason aikuisjoukkueeseen.

2. Junioripelaaja edustamaan toisen seuran saman ikäluokan joukkuetta, kun toinen joukkueista pelaa valtakunnallista tai ylialueellista sarjaa ja toinen alueellista sarjaa, jos omalla seuralla ei ole joukkuetta samassa sarjassa.

R-pelaaja saa pelioikeuden alueellisen sarjan joukkueessa aikaisintaan kolmantena päivänä siitä, kun hän on pelannut valtakunnallista tai ylialueellista sarjaa. R-pelaaja saa pelioikeuden valtakunnallisen  tai ylialueellisen sarjan joukkueessa seuraavana päivänä siitä, kun hän on pelannut alueellista sarjaa. Tällaiset R-edustukset ovat voimassa pelikauden loppuun saakka.

Yhteen juniorijoukkueeseen voidaan nimetä enintään kuusi rinnakkaisedustuspelaajaa, jotka kaikki voidaan merkitä yhden ottelun ottelukokoonpanoon.

3. Junioripelaaja edustamaan toisen seuran yhden tai useamman eri ikäluokan joukkuetta, jos omalla seuralla ei ole joukkuetta siinä ikäluokassa. Tällaisissa R-edustuksissa riittää yksi R-ilmoitus, eli ilmoitusta ei tarvitse laatia jokaiseen ikäluokkaan erikseen.  Tällaiset R-edustukset ovat voimassa pelikauden loppuun saakka.

Pelaaja saa pelata rinnakkaisedustuksella vain yhdessä joukkueessa kussakin ikäluokassa. Yhteen juniorijoukkueeseen voidaan nimetä enintään kuusi rinnakkaisedustuspelaajaa, jotka kaikki voidaan merkitä yhden ottelun ottelukokoonpanoon.

R-edustuksen hakuaika ja voimaantulo:
Rinnakkaisedustus voidaan ilmoittaa pelikaudella ajalla 6.8.–1.2. Samalla pelaajalla voi olla rinnakkaisedustusoikeus enintään kaksi kertaa kauden aikana.

Rinnakkaisedustusoikeus astuu voimaan heti ilmoituksen toimittamisesta liittoon. Liitto ilmoittaa hyväksytyistä rinnakkaisedustusoikeuksista internet -sivuillaan.

Kirjaamismaksut:
21.9 mennessä tehdyistä rinnakkaisedustusoikeuden ilmoituksista suoritetaan liitolle kirjaamismaksuna 30 €. Myöhemmin toimitetuista ilmoituksista suoritetaan kirjaamismaksu, jonka suuruus määräytyy sen mukaan, mihin sarjaan ilmoitus tehdään:

Pääsarjat 130 €
Muut aikuisten sarjat 70 €
P15-22 ja T16-21 sarjat 50 €

R-edustuksen päättäminen ja päättyminen:
Rinnakkaisedustus voidaan ilmoittaa päättyneeksi 1.2. saakka. Päättämisilmoitus tehdään liiton lomakkeella Palvelusivustolla. Rinnakkaisedustuksen päättämisestä suoritetaan liitolle 30 € kirjaamismaksu.

Rinnakkaisedustuksen päättäminen astuu voimaan heti ilmoituksen toimittamisesta liittoon. Liitto ilmoittaa rinnakkaisedustusoikeuksien päättämisistä internet sivuillaan.

Kun R-pelaaja siirtyy pelaajasiirron kautta, päättyy tämän pelaajan rinnakkaisedustusoikeus samalla ilman erillistä ilmoitusta.

Mikäli kilpailukauden aikana syntyy erimielisyys seurojen välille R-pelaajan peluutuksesta, noudatetaan sen seuran kantaa, jossa pelaajalla olisi edustusoikeus ilman rinnakkaisedustusoikeutta. Rinnakkaisedustusoikeuden voimassaolo päättyy kaikilla automaattisesti kilpailukauden lopussa 30.4. Tällöin palautuvat pelaajaan liittyvät seuran oikeudet pelaajan pysyvän edustusoikeuden mukaiseen seuraan.

Liitolla on oikeus peruuttaa rinnakkaisedustusoikeus, jos ilmenee, että ilmoituksessa on esitetty erheellisiä tietoja. Tämän lisäksi noudatetaan liiton rangaistusseuraamuksia. Merkinnöistä ottelupöytäkirjaan on säädetty 36 § ja ToimM.

Linkkejä:

Lisätietoja:
Salibandyliiton asiakaspalvelu auttaa kaikissa edustusoikeusasioissa, p. 0400- 529017 tai asiakaspalvelu@salibandy.fi  Rinnakkaisedustuksesta on kerrottu myös liiton kilpailusäännöissä (§48).