R-edustukset

R-edustuksien hakeminen alkaa 6.8.2022 ja päättyy 1.2.2023. Prosessi tulee viedä loppuun asti (kirjata, hyväksyä ja maksaa) annettuun takarajaan mennessä.

R-edustukset kirjataan Palvelusivustolla. Tiedustelut liiton asiakaspalvelusta: p. 0400-529017 tai asiakaspalvelu@salibandy.fi


Pikaohje:
Rinnakkaisedustusten haku kaudella 2022-23 tapahtuu sähköisesti, salibandyn Palvelusivustolla, työkalulla nimeltä ”R-edustushakemukset ja maksaminen”. Hakuprosessin käynnistää seura, jonka joukkueeseen R-edustusta haetaan. Hakemuksen kirjaamisen jälkeen edustusoikeuden omistava seura hyväksyy sen omalla Palvelusivuston käyttäjätunnuksellaan. Hyväksyntä aktivoi hakeneelle seuralle reaaliaikaisen verkkomaksun, jolla suoritetaan kilpailusääntöjen mukainen kirjaamismaksu. Hakemus astuu voimaan maksuhetkestä (karenssi on poistunut). Tämä edustusoikeuden alkamispäivä on ilmoitettu myös hyväksyttyjen hakemusten listalla.

Samalla pelaajalla voi olla rinnakkaisedustusoikeus enintään kaksi kertaa kauden aikana.

Pelaaja voi saada rinnakkaisedustusoikeuden jonkin alla mainitun vaihtoehdon mukaisesti:

1. Juniori-ikäinen pelaaja edustamaan toisen seuran aikuisjoukkuetta, joka on eri sarjatasolla, kuin oman seuran aikuisjoukkue.

Rinnakkaisedustusoikeuden ollessa voimassa, pelaaja voi edustaa sen aikuisten joukkueen lisäksi, johon rinnakkaisedustus on myönnetty, 1.2. saakka yhtä oman seuransa aikuisten joukkuetta, joka pelaa eri sarjatasolla R-pelaaja kiinnittyy siihen joukkueeseen, jossa hän pelaa ensimmäisen ottelun 1.2. jälkeen.

2. Juniori-ikäinen pelaaja edustamaan toisen seuran saman ikäluokan joukkuetta, kun toinen joukkueista pelaa valtakunnallista sarjaa ja toinen alueellista kilpasarjaa, jos omalla seuralla ei ole joukkuetta samassa sarjassa.

R-pelaaja saa pelioikeuden alueellisen sarjan joukkueessa aikaisintaan kolmantena päivänä siitä, kun hän on pelannut valtakunnallista sarjaa. R-pelaaja saa pelioikeuden valtakunnallisen sarjan joukkueessa seuraavana päivänä siitä, kun hän on pelannut alueellista sarjaa. Tämän kohdan mukainen R-pelaaja saa pelata ainoastaan toisen sarjan joukkueessa 1.2. jälkeen. R-pelaaja kiinnittyy siihen joukkueeseen, jossa hän pelaa ensimmäisen ottelun 1.2. jälkeen.

Yhteen juniorijoukkueeseen voidaan nimetä enintään kuusi rinnakkaisedustuspelaajaa, jotka kaikki voidaan merkitä yhden ottelun ottelukokoonpanoon.

3. Juniori-ikäinen pelaaja edustamaan toisen seuran yhden tai useamman eri ikäluokan joukkuetta, jos omalla seuralla ei ole joukkuetta siinä ikäluokassa. Kaikkien pelaajan edustamien juniorijoukkueiden tulee pelata joko valtakunnallisessa sarjassa tai kilpasarjassa.

Pelaaja saa pelata rinnakkaisedustuksella vain yhdessä joukkueessa kussakin ikäluokassa. Yhteen juniorijoukkueeseen voidaan nimetä enintään kuusi rinnakkaisedustuspelaajaa, jotka kaikki voidaan merkitä yhden ottelun ottelukokoonpanoon.

Rinnakkaisedustusilmoituksen kirjaamismaksut:
21.9.2022 mennessä tehdyistä rinnakkaisedustusoikeuden ilmoituksista suoritetaan liitolle kirjaamismaksuna 20 €. Myöhemmin toimitetuista hakemuksista peritään kirjaamismaksu, jonka suuruus määräytyy sen mukaan, mihin sarjaan hakemus tehdään:

Pääsarjat 120 €
Muut aikuisten sarjat 65 €
P15-22 ja T16-21 sarjat 45 €

Hakemus tehdään ja maksetaan Palvelusivustolla sähköisesti, joten mitään materiaaleja ei tarvitse toimittaa liittoon.

Rinnakkaisedustushakemuksen lopullinen voimaantulo:
Rinnakkaisedustusoikeus astuu voimaan heti kirjaamismaksun maksamisesta. Pelaajan pelioikeus tulee kuitenkin tarkistaa erikseen, kts. vaihtoehto 2. Kirjaamismaksu suoritetaan reaaliaikaisena Paytrail-verkkomaksuna, Palvelusivuston kautta. Maksupainike aktivoituu heti kun edustusoikeuden omistava seura on hyväksynyt hakemuksen omalla Palvelusivuston tunnuksellaan. Liitto ilmoittaa hyväksytyistä rinnakkaisedustusoikeuksista internet sivuillaan. Hyväksyttyjen hakemusten listalla on ilmoitettu tarkka voimaan astumispäivämäärä. Huomaa kuitenkin, että pelaajan pelioikeus tulee tarkistaa erikseen, kts. vaihtoehto 2.

Hyväksytyt R-edustukset kaudella 2022-23.
Hyväksytyt R-edustukset kaudella 2021-22.

Rinnakkaisedustusoikeuden päättäminen:
Rinnakkaisedustusoikeuden voimassaolo päättyy automaattisesti kauden 2022-23 lopussa (30.4.2023) Tällöin palautuvat pelaajaan liittyvät seuran oikeudet pelaajan pysyvän edustusoikeuden mukaiseen seuraan.

Rinnakkaisedustus voidaan myös ilmoittaa päättyneeksi 1.2.2023 saakka sähköisesti salibandyn Palvelusivustolla. Päättäminen astuu voimaan heti ilmoituksen kirjaamisesta, edellyttäen että päättämisen kirjaamismaksu on suoritettu samassa yhteydessä (Paytrail). Rinnakkaisedustuksen päättämisestä (ennen 30.4.2023) suoritetaan liitolle 20 €  kirjaamismaksu. Päätetystä R-edustuksesta päivitetään pvm-tiedot internet listalle.

Hyväksytyt R-edustukset kaudella 2022-23.


Lisätietoja rinnakkaisedustukseen liittyen saa Salibandyliiton asiakaspalvelusta p. 0400- 529017 tai asiakaspalvelu@salibandy.fi  Rinnakkaisedustuksesta on kerrottu myös liiton kilpailusäännöissä (§48).