Tulevaisuuden Salibandyseura -kehityshanke alkaa - lähde mukaan kerhotoiminnan työpajoihin

Tulevaisuuden Salibandyseura -kehityshankkeen tavoitteena on tukea seuratoiminnan arkea, luoda yhteisiä toimintatapoja ja vahvistaa seurojen elinvoimaisuutta. Hanke on kaksivuotinen, ja sen aikana seuroille on tarjolle kuusi moduulia, jotka liittyvät seuratoiminnan kehittämiseen. Ensimmäinen kokonaisuus keskittyy kerhotoimintaan.

Kerhotoiminnan käynnistämisen työpajat starttaavat 10. elokuuta. Työpajoissa käydään läpi kerhotoiminnan käynnistämiseen, hallintoon ja markkinointiin liittyviä teemoja. Sen lisäksi työstössä on jokaisen seuran omakohtainen suunnitelma kerhoihin. Oheismateriaalina osallistujat saavat kerhotoiminnan käynnistämisen oppaan sekä työkirjan kehitysprosessin dokumentointia varten.

Kerhotoiminnan käynnistäminen -moduuli on osa Tulevaisuuden salibandyseura -kehityshanketta, joka on avoin ja maksuton Salibandyliiton jäsenseuroille. Tulevaisuuden Salibandyseura -kehityshankkeen koulutuskokonaisuuksien sisällöt ja aikataulut kaudelle 2023-24 ovat seuraavat:

1. Kerhotoiminnan käynnistäminen.

llmoittautuminen: ensimmäinen, kaikille yhteinen, Teams-webinaari on 10.8. klo 17.00-18.30. Ilmoittautuminen täältä: Suomisport.

Sisältö: Moduulin aikana käydään läpi kerhotoiminnan käynnistämiseen, hallintoon ja markkinointiin liittyviä asioita, sekä syvennytään seurakohtaisen suunnitelman työstämiseen.

2. Toimintakäsikirja.

Ilmoittautuminen: avautuu 1.8. ja ensimmäinen kaikille avoin Teams-webinaari on 16.11. klo 17.00-18.30.

Sisältö: Moduulin aikana käydään läpi seuran toimintakäsikirjan sisältöön, rakenteeseen ja perusperiaatteisiin liittyviä asioita, sekä työstetään seuran omaa käsikirjaa.

3. Valmennuslinja

Ilmoittautuminen: avautuu 1.8. ja ensimmäinen kaikille avoin Teams-webinaari on 13.3. klo 17.00-18.30.

Sisältö: Moduulin aikana käydään läpi seuran valmennuslinjan sisältöön, rakenteeseen ja perusperiaatteisiin liittyviä asioita, sekä työstetään seuran omaa valmennuslinjaa.

Kehityshankkeen moduulien sisällöt kaudella 2024-25 ovat:

  • Seuran hyvä hallinto
  • Seuran tärkeä resurssi – ihmiset
  • Vastuullisuus

Mikä on kehityshankkeen hyöty ja kenelle se sopii?

Kehityshanke sopii kaikille seuroille. Se edellyttää sitoutumista moduulin aikaiseen kehitystyöhön, jonka vuoksi suosittelemme seuran kehitystyöryhmän tai -tiimin rakentamista. Hanketta voi hyödyntää yksittäisenä seuran kehitystoimena, osana laajempaa seurakehitysprosessia tai Tähtiseura-ohjelman mukaista kehitystyötä. Salibandyliiton koordinoimien seuratoiminnan kehittämisen ja harrastustoiminnan -tukien hakeminen voi tulevaisuudessa olla sidottu kehityshankkeeseen.

Lue lisää: 

Tulevaisuuden Salibandyseura -hankkeen ensimmäinen osa keskittyy kerhotoimintaan – ilmoittaudu mukaan nyt! – Suomen Salibandyliitto

Tulevaisuuden Salibandyseura -kehityshanke starttaa – mistä on kyse? – Suomen Salibandyliitto

Elina Anttonen
Kehityspäällikkö, seuratoiminta
Seuratoiminnan johtamisen tuki ja kehittäminen, suora seuratuki, Tähtiseuratoiminnan johtaminen ja kehittäminen, kouluyhteistyö.

Jaa artikkeli