Pelaaminen

Pelaajat ja salibandyseurat: kauden 24-25 suunnittelu vauhdissa - tietopaketti ja ilmoittautumisten tärkeät päivämäärät

On se aika vuodesta, kun katseet käännetään kohti alkavaa kautta. Tässä lista Salibandyliiton sarjatoiminnasta, alueellisista sarjoihin ilmoittautumisten päivämääristä ja aikatauluista. Ilmoittautuminen tapahtuu TorneoPal-palvelusivustolla. 

Salibandyliitto kehittää vahvasti alueellista pelitoimintaa ensi kaudelle. Asiat olivat vahvasti esillä alueellisilla kehityspäivillä helmi-maaliskuussa, joiden pohjalta luotiin kymmenen muutosta alueelliseen pelitoimintaan. Kymmenen kohdan lista on muodostunut seuroilta tulleista palautteista, pelaajille, valmentajille, joukkueenjohtajille ja erotuomareille suunnatusta alueellisen sarjatoiminnan kehityskyselystä, kilpailusääntöjen muutosehdotuksista sekä alueellisista kehitysriihistä, seuratapaamisista ja seurapalavereista.

Lue lisää: Kymmenen muutosta alueelliseen pelitoimintaan kaudelle 2024-2025 – ilmoittautuminen kauteen on nyt käynnissä

Tulevan kauden ilmoittautumiset on porrastettu alueiden ja sarjojen mukaan. Katso oman alueesi ja sarjasi ilmoittautuminen alta löytyvistä linkeistä ja sivustoilta.

Aikuisten ja junioreiden sarjat alueellisesti 

Aikuisten sarjoihin ilmoittautuminen tapahtuu alueellisesti. Salibandyliiton ja pelaamisen alueet on jaettu maantieteellisen sijainnin pohjalta seitsemään: Etelä-Suomi, Länsirannikko, Sisä-Suomi, Kaakkois-Suomi, Savo-Karjala, Pohjanmaa ja Pohjois-Suomi. Junioreille löytyy niin kilpa-, haastaja- kuin Säbäkipinäsarjoja sekä 3v3, 4v4 ja Kortteliiga -pelimuotoja.

Etelä-Suomi

Etelä-Suomen ilmoittautumiset alkoivat toukokuun alussa ja jatkuvat sarjakohtaisesti aina 12. elokuuta saakka. Etelä-Suomessa pelataan aikuisten sarjoja naisten 2. divisioonasta – 4. divisioonaan ja miesten sarjoissa 2. divisioonasta – 6. divisioonaan.

Junioreiden osalta ilmoittautumiset jatkuvat Säbäkipinäsarjoissa aina syyskuun alkuun. Etelän junnu-infon muistio on julkaistu.

Tarkemmat päivämäärät ja lisätiedot: https://salibandy.fi/fi/sarjat/alueelliset-sarjat/etela-suomi/

Länsirannikko

Länsirannikolla ilmoittautumiset alkoivat toukokuun alussa ja jatkuvat sarjakohtaisesti aina 5. elokuuta saakka. Länsirannikolla pelataan aikuisten sarjoja naisten 2. divisioonasta – 4. divisioonaan ja miesten sarjoissa 2. divisioonasta – 5. divisioonaan.

Junioreiden osalta ilmoittautumiset jatkuvat Säbäkipinäsarjoissa aina elokuun loppuun. Länsirannikolla pelataan juniorisarjassa myös Kortteliliigaa.

Tarkemmat päivämäärät ja lisätiedot: https://salibandy.fi/fi/sarjat/alueelliset-sarjat/lansirannikko/

Sisä-Suomi

Sisä-Suomen ilmoittautumiset alkoivat toukokuun alussa ja jatkuvat sarjakohtaisesti aina 5. elokuuta saakka. Sisä-Suomessa pelataan aikuisten sarjoja naisten 2. divisioonasta – 3. divisioonaan ja miesten sarjoissa 2. divisioonasta – 6. divisioonaan.

Junioreiden osalta ilmoittautumiset jatkuvat Säbäkipinäsarjassa sarjakohtaisesti aina lokakuun alkuun.

Tarkemmat päivämäärät ja lisätiedot: https://salibandy.fi/fi/sarjat/alueelliset-sarjat/sisa-suomi/

Kaakkois-Suomi

Kaakkois-Suomen aikuisten sarjojen ilmoittautumiset alkoivat toukokuun alussa ja jatkuvat sarjakohtaisesti aina 12. elokuuta saakka. Kaakkois-Suomessa pelataan miesten sarjoja 2. divisioonasta – 5. divisioonaan. , sekä yritetään saada parin kauden jälkeen myös naisten alueellista sarjatoimintaa käyntiin 2.divisioonan muodossa.

Junioreiden osalta ilmoittautumiset jatkuvat sarjakohtaisesti pitkälle syyskuun puolellle. Kaakkois-Suomessa pelataan myös 3v3 ja 4v4 -pelimuodoilla juniorisarjoja. P8 ikäluokassa kokeilussa on Kortteliliiga-toteutus, jossa turnauksen vastuuseura/-joukkue vastaa turnauksen hallikuluista.

Tarkemmat päivämäärät ja lisätiedot: https://salibandy.fi/fi/sarjat/alueelliset-sarjat/kaakkois-suomi/

Savo-Karjala

Savo-Karjalan ilmoittautumiset alkoivat toukokuun alussa ja jatkuvat sarjakohtaisesti aina 12. elokuuta saakka. Savo-Karjalassa pelataan aikuisten sarjoja naisten 2. divisioonasta – 3. divisioonaan ja miesten sarjoissa 2. divisioonasta – 5. divisioonaan.

Junioreiden osalta ilmoittautumiset jatkuvat sarjakohtaisesti aina syyskuun loppuun. Savo-Karjalasta löytyy junioreille myös 3v3 ja 4v4 -pelimuotoja.

Tarkemmat päivämäärät ja lisätiedot: https://salibandy.fi/fi/sarjat/alueelliset-sarjat/savo-karjala/

Pohjanmaa

Pohjanmaan ilmoittautumiset alkoivat toukokuun alussa ja jatkuvat sarjakohtaisesti aina 13. elokuuta saakka. Pohjanmaalla pelataan aikuisten sarjoja naisten 2. divisioonasta – 3. divisioonaan ja miesten sarjoissa 2. divisioonasta – 5. divisioonaan.

Junioreiden osalta ilmoittautumiset jatkuvat sarjakohtaisesti aina syyskuun alkuun. Pohjanmaalta löytyy junioreille myös 3v3 ja 4v4 -pelimuotoja.

Tarkemmat päivämäärät ja lisätiedot: https://salibandy.fi/fi/sarjat/alueelliset-sarjat/pohjanmaa/

Pohjois-Suomi

Pohjois-Suomen ilmoittautumiset ovat avautuneet toukokuun alussa ja jatkuvat sarjakohtaisesti aina 13. elokuuta saakka. Pohjois-Suomessa pelataan aikuisten sarjoja naisten 2. divisioonasta – 3. divisioonaan ja miesten sarjoissa 2. divisioonasta – 5. divisioonaan.

Junioreiden osalta ilmoittautumiset jatkuvat sarjakohtaisesti aina syyskuun alkuun. Pohjois-Suomesta löytyy junioreille 4v4 -pelimuotoa.

Tarkemmat päivämäärät ja lisätiedot: https://salibandy.fi/fi/sarjat/alueelliset-sarjat/pohjois-suomi/

Seniorisarjat

Seniorisarjoja pelataan kymmenessä eri SM-tason sarjassa: M35, M40, M45, M50, M55, M60, M65, M70, N30 ja N40. Haastajasarjoja on neljä: M35 (ES), M40 (ES), M45 (ES) ja M50 (ES). Sarjojen ilmoittautuminen avautuu 31.5. ja päättyy 15.9. SM-sarjat ovat valtakunnallisia ja haastajasarjat alueellisia sarjoja. Peliaika kaikissa sarjoissa on 3 x 15 min juoksevaa aikaa.

Tarkemmat päivämäärät ja lisätiedot: https://salibandy.fi/fi/sarjat/seniorisarjat/

Kerää kaverit kasaan ja ilmoittaudu mukaan uuteen 3v3 -sarjaan

Hauskaa, helppoa ja nopeatempoista – sitä on 3v3 -pelaaminen. Kasaa kaveriporukka ja tule mukaan pelaamaan! Löydä joukkueellenne sopivat turnaukset tai järjestä omasi. Seuroille 3v3 -turnauksen järjestäminen on oiva tapa varankeruuseen, uusien pelimahdollisuuksien tarjoamiseen sekä turnaus on matalamman kynnyksen tapahtuma, johon osallistua voi kuka tahansa. 3v3-sarjan toimintaa järjestetään kaikilla alueilla ja kaikkina sarjoina: miehet, naiset, seka, pojat 13-15v. ja tytöt 13-15v.

Lisätiedot (lisätietoja myös aluesivuilta): https://salibandy.fi/fi/palvelut/ilmoittautuminen/3v3-pelimuoto/ 

Kouvolan Lakritsi Suomen Cup

Salibandyn perinteikkään Suomen Cupin mestaruudesta pelataan 36. kerran. Suomen Cupin hallitseva mestari on TPS Turusta (naiset) ja Nokian KrP Nokialta (miehet). Suomen Cup käynnistyy alueellisilla turnausmuotoisilla kierroksilla elokuun lopussa ja huipentuu alkuvuodesta 2025 pelattaviin finaaleihin. Ilmoittautuminen Kouvolan Lakritsi Suomen Cupiin päättyy sunnuntaina 4.8.2024.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: https://salibandy.fi/fi/sarjat/suomen-cup/

Jaa artikkeli