Salibandyliiton hallituksen ehdokasesittely 14: Ville Vannesluoma

Salibandyliiton jäsenistö valitsee uuden hallituksen liiton varsinaisessa kokouksessa lauantaina 28.11.2020 Helsingissä.

Puheenjohtajaksi on ehdolla kolme henkilöä ja hallituksen jäseniksi 20 henkilöä. Yksi henkilö on ehdolla molempiin tehtäviin.

Kaikki ehdokkaat näet täältä.

Olen ehdolla: Hallituksen jäsen

Perustiedot
Nimi: Ville Vannesluoma
Ikä: 31
Koulutus: Liikuntaneuvoja
Ammatti: Asiakaspalvelija
Kotikunta: Espoo
Ehdottanut seura/t: Morning Glory ry

Missä tehtävissä toimit ja olet aiemmin toiminut salibandyn parissa?
Olen toiminut juniorivalmentajana yli 10 vuotta pääkaupunkiseudulla. Ensimmäiset kuusi vuotta olin päätyöni ohella yhden joukkueen mukana valmennuksessa (mm. Icehearts ja SSV).

Tämän jälkeen olin vakituisena työntekijänä ensin Westend Indiansissa, jossa kävin samalla liikuntaneuvojan koulutusta oppisopimuksella. Indiansissa toimin usean joukkueen vastuuvalmentajana, yleisenä toimistoapulaisena, sekä osana viestintätiimiä. Kahden vuoden jälkeen siirryin Esport Oilersin riveihin, jossa pääsin vastaamaan koko ikäluokan valmennuksen toimivuudesta F-juniori-ikäisten ikäluokkavastaavana.

Lisäksi olen viimeisten neljän vuoden ajan toiminut salibandyseura Morning Gloryn managerina ja vastannut seuran pyörittämiseen vaadittavista toimenpiteistä.

Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
Hyväntekeväisyysjärjestö Icehearts ry:n apuvalmentajana toimiminen vapaaehtoistyöntekijänä hieman yli vuoden ajan. Puolitoista vuotta jääkiekkotoimittajana Suomen suurimmassa jääkiekkoon keskittyvässä verkkolehdessä, Jatkoaika.comissa.

Miksi päätit lähteä ehdokkaaksi Salibandyliiton hallitukseen?
Päätin lähteä mukaan, sillä koen että osaamiseni sekä kokemukseni juniorisalibandyssä ja alasarjatason seuratoiminnassa auttaisi kehittämään salibandyä harrastusmuotona tasokkaampaan ja monipuolisempaan suuntaan. Mielestäni hallitus tarvitsee laajaa tietotaitoa jokaiselta salibandyn osa-alueelta ja pystyn tarjoamaan sitä hyvin monipuolisesti.

Olen hyvin motivoitunut toimimaan hallituksessa ja auttamaan lajia kehittymään omalla osaamisellani. Haluan pitää huolta, että myös tyttäreni voi kasvettuaan ja niin halutessaan nauttia tästä itselle rakkaasta lajista hyvillä mielin.

Haluan, että laji on mahdollisimman helppo aloittaa ja kynnys joukkueeseen liittymiseen on niin pieni kuin mahdollista, asui missä päin Suomea tahansa.

Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Korona on saanut tilan vähintäänkin sekavaksi. Ei tiedä, pelataanko vielä kahden viikon päästä tai pystytäänkö kausi pelaamaan loppuun asti ilman taukoja. Kaiken kaikkiaan tilanne on todella poikkeuksellinen. Mielestäni yleisten ohjeistusten kanssa on pystytty toimimaan niin hyvin kuin mahdollista, jotta kaikki osapuolet ovat saaneet nauttia lajin harrastamisesta mahdollisuuksien mukaan.

Jos jätetään koronatilanne huomioimatta, niin ehdottomasti parhaiten on onnistunut viime vuosina miesten maajoukkue ja sen valmennus. Petteri Nykky on tehnyt upeaa työtä Suomen peräsimessä ja pitänyt huolta, että Suomi on maailman ykkösmaa salibandyssä.

Parannettavaa on omasta mielestäni eniten tulospalvelun kehittämisessä ja sen toiminnan takaamisessa jokaisena peliviikonloppuna. Salibandy on joukkuelaji, jossa tulokset, tilastot ja liveseuranta on yksi tärkeimmistä asioista ja mikäli se ei toimi moitteettomasti joka viikonloppu, on liveseuranta todella hankalaa. Lisäksi tulospalvelun yksinkertaisuus, käytettävyys ja ulkoasu on heikko.

Vapaa sana
Tiedän, että ehdokkuuteni ei ole peräisin suuresta ja tunnetusta pääsarjatason seurasta. Sen voi lukea myös valtikseni. Minulla ei ole velvoitteita suuriin seuroihin, ja pystyn toimimaan päätöksissäni mahdollisimman puolueettomasti.

Videon kuvaus ja editointi: Jyrki Paajanen/Siilimedia

Jaa artikkeli