Liiton kokous lauantaina: Uusi luottamusjohto valitaan – seuraa tapahtumia suorassa lähetyksessä

Salibandyliiton jäsenseurojen edustajat valitsevat puheenjohtajan ja hallituksen jäsenet lauantaina 25.11. liiton varsinaisessa kokouksessa. Kokous alkaa klo 11 ja suoraa lähetystä voi seurata Vimeo-palvelussa.

Kolmen vuoden välein järjestettävä liiton varsinainen kokous pidetään tällä kertaa Helsingissä, mutta kokousedustajat voivat osallistua tasavertaisesti myös etäyhteyden kautta Teams-palvelussa. Kaikki äänestykset tehdään eVaali.fi-palvelussa.

Salibandyliiton varsinainen kokous
Aika: Lauantai 25.11. klo 11 (valtakirjojen tarkastus klo 9 alkaen)
Paikka: Taitotalon kongressikeskus, auditorio
Osoite: Valimotie 8, 00380 Helsinki
Osallistumismuoto (hybridi): Paikan päällä tai Teams-etäyhteydellä
Lähetys: Vimeo-palvelu (linkki julkaistaan lauantaiaamuna)

Kokouksen suurin mielenkiinto kohdistuu uuden luottamusjohdon valintaan. Puheenjohtajan paikalle jäsenseurat ovat määräaikaan (26.10.2023) mennessä asettaneet kaksi henkilöä. He ovat nykyinen puheenjohtaja Kaarina Vuori ja Petri Hirvonen. Hallituspaikkoja tavoittelee kaikkiaan 16 ehdokasta. Yksi henkilö on ehdolla niin puheenjohtajaksi kuin jäseneksi.

Kaikki ehdokkaat kärkiteemoineen on esitelty salibandy.fi-sivuilla täällä.

Liiton kokouksessa käsitellään myös muita asioita. Esityslista on julkaistu täällä.

Hallitus esittää liiton kokoukselle muutoksia Salibandyliiton toimintasääntöihin. Toimintasäännöt on esitarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa. Mikäli kokous hyväksyy toimintasääntöjen muutokset, hallitus esittää, että ne otetaan heti käyttöön.

Muutosesityksiä muun muassa ovat:
– Hallituksen maksimijäsenmäärää nostetaan yhdellä, esityksen mukaan puheenjohtaja + 6-9 hallituksen jäsentä (nykyisissä säännöissä 1 + 6-8)

– Hallituksessa voi olla yhtä sukupuolta enintään 2/3 (nykyisissä säännöissä: Hallituksen jäsenten tulee edustaa useampaa kuin yhtä sukupuolta)

– Hallitukseen tulee kiintiöpaikka pelaajien valitsemalle edustajalle (uusi sääntö)

– Yksi henkilö voi toimia yhdessä roolissa hallituksessa enintään kolme kautta (uusi sääntö)

Tulevalle hallituskaudelle nykyinen hallitus esittää, että uuteen hallitukseen valitaan maksimimäärä eli puheenjohtaja ja 9 hallituksen jäsentä. Näistä yksi paikka menee urheilijoiden valitsemalle edustajalle seurojen ehdolle asettamien henkilöiden ulkopuolelta), joten hallitusvaalissa on avoinna 8 hallituksen jäsenen paikkaa.

Näin ollen koko hallituksessa (sisältäen puheenjohtajan, hallitusvaalissa valittavat hallituksen jäsenet sekä urheilijajäsenen) voi olla enintään 6 samaa sukupuolta olevaa henkilöä.

Uuden hallituksen kolmen vuoden toimikausi alkaa 1.1.2024 ja päättyy 31.12.2026.

Liiton kokoukseen edustajansa on vahvistanut reilut 70 jäsenseuraa.

Hallitusvaalissa yli 500 jäsenen seuroilla on 1+2 ääntä, yli 100 jäsenen seuroilla 1+1 ääntä ja lopuilla 1 ääni. Salibandyliitolla on kaikkiaan yli 700 jäsenseuraa. Äänimäärät on vahvistettu 31.5.2023 pelipassitilanteen mukaan.

Liiton kokouksen infosivu: salibandy.fi/liitonkokous

Jaa artikkeli