Webinaari: vastuullisuus urheiluseuran toiminnassa

Vastuullinen toiminta ja näkyvät vastuullisuusteot tulevat jatkossa olemaan entistäkin merkityksellisempiä vetovoimatekijöitä seuratoiminnassa. Maksuton ja kaikille seuratoimijoille tarkoitettu webinaari aiheesta pidetään tiistaina 9.4.

– Meidän tulee organisoida toimintamme jatkossa entistäkin vastuullisemmin, jotta myös tulevat sukupolvet pääsevät nauttimaan liikunnan riemuista, toteaa Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen ja jatkaa:

– Salibandyliitto julkaisi vuosi sitten vastuullisuusohjelmansa, josta on kopioitavissa hyviä ja vastuullisia käytäntöjä myös seuratoimintaan.

Vastuullisuusviestintään on olemassa myös resursseja säästäviä valmiita teknisiä ratkaisuja. Sellaisen alustan tarjoaa muun muassa Planet Company.

– Kokemuksemme mukaan yritykset ja muut organisaatiot tekevät jo nyt paljon vastuullisuustekoja. Haasteena on kuitenkin se, että monesti vastuullisuusviestintä loistaa poissaolollaan tai se jää pyörimään ylätason hienoihin tavoitteisin. Haluamme osaltamme varmistaa, että tieto positiivisista teoista saavuttaa eri sidosryhmät, toteaa Matti Miettinen (COO ja Co-founder, Planet Company), joka on yksi webinaarin puhujista.

– Liittämällä vastuullisuusteot mukaan kerrontaan, saattaa se auttaa toimijaa saavuttamaan uusia kumppanuuksia. Vastuullisuusviestintä on onnistuessaan uskottavaa ja ymmärrettävää sekä se lisää läpinäkyvyyttä, Miettinen jatkaa.

Webinaarissa kuullaan myös seuratason case-esimerkki, kun Koovee ry:n toiminnanjohtaja Juuso Laamanen kertoo Kooveen vastuullisuustekojen ja -viestinnän taustoja käytännön esimerkein.

– Vastuullisuustekojen miettiminen on johtanut toiminnassamme ympäristöohjelman tekemiseen asti. Se, että pystymme viestimään nyt ymmärrettävämmin vastuullisuusteoistamme, on auttanut monissa uusissa eri asiayhteyksissä esittelemään toimintaamme niin sisäisesti kuin myös ulkoisesti entistä vakuuttavammin ja uudella tavoin luoden uutta arvoa toimintaamme sekä yhteistyökumppaneillemme, Laamanen kertoo.

Tervetuloa kuulolle ”Vastuullisuus urheiluseuratoiminnassa” -webinaariin tiistaina 9.4.2024 klo 16.00-17.30.

Ilmoittaudu (Suomisport):  Vastuullisuus urheiluseuratoiminnassa -webinaari 9.4. klo 16-17.30

HUOM! Tulossa webinaari ti 23.4. klo 16-18: ”Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen”

Tässä webinaarissa saat tietoa yhdenvertaisten ja tasa-arvoisten toimintamallien edistämisestä urheiluseuratoiminnassa. Kuulet myös ajantasaisimmat tiedot siitä, miten yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasiat ovat salibandyssa, kun nostamme esiin huomionarvoisimmat tulokset loppuvuonna 2023 lajiyhteisölle toteutetusta yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokyselystä.

Ilmoittautuminen jo menossa täällä.

Kuvituskuva: Juha Hautakangas

Jaa artikkeli