Ulkonapelaamisen kesäkiertueet yhtä vaille paketissa - Lue kooste Ideapark Lempäälästä

Salibandy goes Ideapark -tapahtumassa liikutettiin kauppakeskuksen väkeä salibandyn merkeissä koko sunnuntain. Ulkona pelattiin Tupla+ Katusähly-finaalit ja sisällä Sunsäbä-tapahtumassa oli junioreiden pelejä, Stadiumin Säbätaiturit kilpailuja ja lavalla huikeita esiintyjiä. SunSäbä-kiertueella on vielä yksi tapahtuma jäljellä Ideapark Seinäjoella.

SunSäbä-kiertue on nyt loppusuoralla, sillä kuusi tapahtumaa seitsemästä on pidetty. Kesäkiertue starttasi Kuopiosta elokuun alussa, jossa kauniissa Bellanrannassa pelattiin pienpeliturnaus erittäin lämpöisissä ja kesäisissä tunnelmissa. SunSäbä-kiertue jatkui seuraavana viikonloppuna Jyväskylässä, missä tapahtuma oli osa O2-Jyväskylän kauden aloitusta. Tapahtumassa pelailtiin ja harjoiteltiin multisport-alustalla ja kumppaneiden pisteillä oli vilkkaasti väkeä. Jyväskylästä alkoi SunSäbä-kiertueen vauhdikas viikko, sillä kiertue jatkui heti tiistaina Janakkalassa. SC Urbansin järjestämässä SunSäbä-tapahtumassa liikutettiin lähes kaikkia Janakkalan koululaisia ja seuran pelaajia. Saman viikon lauantaina SunSäbä-tapahtumaa vietettiin Huittisissa, jossa multisport-alustalla liikkui pelaajia aina perhesählystä miesten edustusjoukkueeseen asti. Viimeisimpänä kesäkiertue pysähtyi Pöytyällä. Tapahtuma alkoi aktiivisten koululaisten ja päiväkoti-ikäisten touhuamisella SunSäbä-alueella. Päivä oli aurinkoinen ja iltapäivällä Pöytyän Urheilijoiden omat pelaajat valtasivat tapahtuma-alueen. Päivä sujui erittäin aktiivisissa merkeissä.

SunSäbä jatkuu vielä Ideapark Seinäjoella, jonne on tulossa tämän vuoden kesäkiertueen viimeinen tapahtuma! Seinäjoella kiertue vierailee 31.10, joten merkkaa päivämäärä ylös ja pysy kuulolla. Lisätietoja ja aikataulut tulossa lähempänä tapahtumaa.

Tupla+ Katusähly-kiertueeseen kuului viisi osakilpailua ja finaalit. Onneksi tänäkin vuonna kiertue oli mahdollista järjestää, että useaa paikkakuntaa liikuttanutta kiertuetta ei tarvinnut kokonaan perua. Kiertueen sujumisesta voit lukea lisää täältä. 

Tubettaja Boheemi Tupla + -pisteeellä. Kuva: Jyri Hömmö.

Ideapark Lempäälän SunSäbä-tapahtumassa riitti väkeä, kun Keskusaukiolle oli pystytetty multisport-alusta, MM-kisapiste, Anna mahdollisuus -kampanjan keräyspiste, Stadiumin tarkkuuslaukaisu, Tupla+ laukaisututka, Carunan Säbäfortuna SM-kiertueen kilpailu, Grohen kuvausseinä ja Ideaparkin ringit. Multisport-alustalla riitti koko päiväksi vilskettä ja vilinää, sillä kenttä oli koko ajan käytössä ja päivän mittaan yleisöä löysi hyvin paikalle seuraamaan kuntapäättäjien, junioreiden ja Stadiumin Säbätaitureiden otteita. Kumppaneiden toimintapisteillä riitti myös väkeä niin SC Classicin junioreista kuin myös Ideaparkin asiakkaista. Carunan Säbäfortunan pisteellä ollut Mikko Sällinen kertoi, että Säbäfortunaa pelattiin niin paljon, ettei Mikko ollut kertaakaan yksin pisteellä vaan aina oli vähintään muutama pelaaja paikalla.

SunSäbä-tapahtuman lavan pääsivät päivän aikana valtaamaan valoisat Mikirotta ja Boheemi sekä musiikkipuolesta huolta piti Yksi Totuus –yhtye. Tapahtuman juontamisesta puolestaan piti huolen aina yhtä iloinen ja nauravainen Gabriel Airaksinen. Kumppanien pisteitä pääsivät kiertämään myös Mikirotta ja Boheemi, jotka kisailivat jokaisella pisteellä eikä hikipisaroilta voitu välttyä, kun he ottivat toisistaan mittaa. Tutka taisi tuottaa heille eniten harmaita hiuksia, sillä Tubettajat yrittivät rikkoa päivän ennätystä (173 km/h) todeten sen kuitenkin olleen äärimmäisen kova suoritus!

Ulkona Tupla+ Katusähly-finaalipelit etenivät suunnitelmien mukaisesti. Joukkueet saivat nauttia viileästä, mutta aurinkoisesta päivästä. Naisten sarjan voitto meni runkosarjan perusteella VKTP/naiset joukkueelle ja firmasarjassa voiton vei Tulisijamestarit. Miesten sarjan voittajaksi itsensä taistelivat Siipipeikot. Voittajien haastattelusta selvisi, että tie kultaan ei ollut helppo. Elias Viljamaa totesi, että kaikki pelit olivat tiukkoja, sillä vastassa oli kovia joukkueita koko ajan. Hannu Ikkala kertoi, että jokaisessa pelissä itsensä voittoon taistellut joukkue oli kuitenkin aluksi tappioasemassa! Miesten joukkue oli selkeästi äärimmäisen voitontahtoinen joukkue, sillä he onnistuivat aina löytämään lisävaihteen ja tekemään tarvittavat maalit voittoon.

Tulisijamestarit voittivat katusählyn Suomen mestaruuden 2020 firmasarjassa. Kuva: Jyri Hömmö.

SunSäbä-kiertueen yhtenä tavoitteena on parantaa kuntien ulkona liikkumisen olosuhteita multisport-alustan avulla. Olosuhdetyöstä vastaavan Esko Kyyhkysen mukaan SunSäbä-kiertue on tuonut Multisport-alustalle hyvää näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Kiertue tuo ulkona pelaamista vahvasti näkyville ja on osa Salibandyliiton olosuhdetyötä. Kyyhkynen mainitsee hyvänä esimerkkinä Pöytyän, jossa SunSäbä vieraili tänäkin vuonna. Siellä kunnan ja seuran yhdessä mahdollistama multisport-alusta on liikuttanut lapsia ja nuoria laajalla volyymilla ja kenttä on erittäin kovalla käytöllä paikkakunnalla. Yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen jatkaa, että tänä vuonna uusia rekisteröityjä kenttiä on noussut kuusi, joten edelleen töitä riittää, jotta kuntiin saataisiin toimivat ulkona pelaamisen puitteet.

Ideaparkin SunSäbä-tapahtumassa oli kuntapäättäjien turnaus, mistä Kinnunen kertoi, että kuntien virkamiehiä ja luottamusjohtoa olisi hyvä saada enemmänkin pelaamaan ja siten saataisiin lisättyä tietoisuutta heillekin tällaisesta mahdollisuudesta. ”Kenttä on kuitenkin edullinen verrattuna useaan muuhun alustaan”, Kyyhkynen lisäsi.

SunSäbä-kiertue jatkuu lokakuun lopussa Seinäjoen Ideparkissa. Lisätietoja tapahtumasta päivitetään SunSäbä-nettisivuille. 

Teksti: Tanja Mäntylä

Kuvat: Jyri Hömmö

Jaa artikkeli