SunSäbä

SunSäbä on kesäkiertueella esiteltävä konsepti, joka tuo salibandyn ulkoilmaan ja haluaa parantaa kuntien lähiliikuntamahdollisuuksia koko Suomessa. SunSäbä pilotoitiin ensimmäistä kertaa vuonna 2018. Salibandyn MM-kisat pelataan Helsingissä joulukuussa 2020 ja SunSäbä on osa virallista MM-kisamatkaa. SunSäbä -tapahtumat järjestetään tiiviissä yhteistyössä paikallisten salibandyseurojen kanssa.

SunSäbä-kiertue järjestetään tänä vuonna seitsemän paikkakunnan mittaisena tapahtumakiertueena. Kiertueen ensimmäinen tapahtuma järjestetään tulevana lauantaina Kuopiossa ja viimeinen Ideaparkissa, Seinäjoella lokakuun lopussa. Tapahtumat kestävät yhdestä kolmeen päivään ja sisältävät paikkakuntakohtaisesti erilaista ohjelmaa lapsista aikuisiin. Katso kesän kiertuekalenteri yläpuolelta tai täältä. 

Kiertuekalenteri ja ohjelmatiedot

8.8. Kuopio (Welhot), Tapahtumaohjelma ja lisätiedot

16.8. Jyväskylä (O2-Jyväskylä)

18.-20.8. Janakkala (SC Urbans)

21.-22.8. Huittinen (SBS Rupu)

27.-28.8. Pöytyä (Pöytyän Urheilijat)

13.9. Ideapark Lempäälä (Classic)

31.10. Ideapark Seinäjoki (SPV)

SunSäbä on ulkoilmaan soveltuva salibandyn muoto, jota pelataan erityisellä Multisport-alustalla. SunSäbä-kesäkiertueen visio on palauttaa palloilu raittiiseen ulkoilmaan ja tuoda salibandy Suomen suosituimmaksi pihapeliksi. SunSäbä-kiertue toteutetaan tapahtumamuotoisesti. Paikallinen salibandyseura vastaa tapahtumaohjelmasta. Kiertuekalenteri kuluvalle vuodelle julkaistaan keväällä.

Katusählystä SunSäbä eroaa siinä, että sitä pelataan isoihin maaleihin ja maalivahdein. Kenttäpelaajien määrä voi kentän koosta riippuen vaihdella vaikkapa kolmesta viiteen. Multisport-alusta tekee pelistä salibandyn kaltaisen pallon hallitsemisen ollessa samankaltaista kuin halliolosuhteissa.

SunSäbä on lähiliikunnan olosuhdetyötä, joka haluaa rohkaista ja innostaa kaikkia Suomen kuntia rakentamaan lisää lähiliikuntapaikkoja kaikenikäisiä liikuttamaan. Lähiliikuntapaikaksi soveltuu erinomaisesti helposti koottava, huollettava ja siirrettävä Multisport-alusta. SunSäbä ei aja vain salibandyn etua, vaan sama alusta sopii lähes lajiin kuin lajiin.

Lisätietoja

Tiina Koivisto
Tiimiesimies Etelä-Suomi, Länsirannikko, Sisä-Suomi. Pelaamisen kehittäjä. Aluevastaava Länsirannikko (31.12.2020 asti)
naisten 1. divisioona, harrastesarjat: aikuiset ja lapset, sunsäbä, tupaliiga, kouluyhteistyö, työpaikkasalibandy
Esko Kyyhkynen
Olosuhde- ja sarjapäällikkö
olosuhdetyö, A-tyttöjen SM-sarja, B-tyttöjen SM-sarja, sääntövaliokunnan sihteeri