SunSäbä

Kuva: Jarmo Koskela

SunSäbä on ulkona pelaamisen kiertue, jossa salibandy viedään pelattavaksi Multisport -ulkoalustalle. Kiertue järjestetään tapahtumamuotoisesti yhdessä paikallisten salibandyseurojen kanssa. 

SunSäbä on ulkoilmaan soveltuva salibandyn muoto, jota pelataan erityisellä Multisport-alustalla. SunSäbä-kesäkiertueen visio on palauttaa palloilu raittiiseen ulkoilmaan ja tuoda salibandy Suomen suosituimmaksi pihapeliksi. SunSäbä-kiertue toteutetaan tapahtumamuotoisesti.

SunSäbä on lähiliikunnan olosuhdetyötä, joka haluaa rohkaista ja innostaa kaikkia Suomen kuntia rakentamaan lisää lähiliikuntapaikkoja kaikenikäisiä liikuttamaan. Lähiliikuntapaikaksi soveltuu erinomaisesti helposti koottava, huollettava ja siirrettävä Multisport-alusta. SunSäbä ei aja vain salibandyn etua, vaan sama alusta sopii lähes lajiin kuin lajiin.

SunSäbä-tapahtumat järjestetään tiiviissä yhteistyössä paikallisten salibandyseurojen kanssa, jonka myötä myös tapahtumasisällöt ovat aina paikkakuntakohtaiset ja seuran tarpeisiin vastaavat. SunSäbä-kiertueella nähdäänkin siis turnaustapahtumien lisäksi niin seuran avajaistapahtumia, näytösotteluita kuin lajiin tutustumispäiviä.

SunSäbä on osa virallista MM-kotikisamatkaa. MM-kisahuuma näkyy muun muassa tapahtumien ilmeessä ja oheispistesisällössä, sillä kisakumppanit ovat tuoneet erilaisia salibandyaiheisia aktiviteettejä tapahtumiin. SunSäbä-tapahtuma-alueella pääseekin siis testaamaan muun muassa tarkkuuslaukaisua ja laukaisututkaa sekä kisailemaan erilaisissa kisoissa.

Kesän 2021 tapahtumien aikataulut julkaistaan ennen juhannusta.

Jokaisella paikkakunnalla kesän 2021 aikana on luvassa ainakin seuraavat toiminnot:

Ideapark Rinkipelaamisen SM-osaturnaukset säännöt

Stadium Säbätaiturikilpailun SM-osaturnaukset säännöt

Caruna Säbäfortuna SM-osaturnaukset

Tupla+ laukaisututka

Slapshooter tarkkuuslaukaus-piste

Paikkakuntakohtaiset ohjelmat: 

9-11.7. Kokkola (peruttu!)

18.7. Pietarsaari

24.7. Helsinki Rautatientori

31.7. Lappeenranta

7-8.8. Salo

14.8. Seinäjoki

16-17.8. Rovaniemi

20-21.8. Jyväskylä (peruttu)

22-24.8. Nurmijärvi

27.8. Porvoo

2.9. Turku

4.9. Heinola

5.9. Lahti

6-7.9. Orimattila

11.9. Helsinki Tripla (peruttu)

12-13.9. Järvenpää

SunSäbä-tapahtumajärjestäjän mainosjuliste

Lisätietoja

Tiina Koivisto
Seuratoimintapäällikkö, länsi
lasten ja nuorten harrastaminen, kouluyhteistyö