Salibandyliiton tulospalvelun tilanne

Salibandyliiton tulospalvelussa on ollut kauden alusta lähtien merkittäviä haasteita. Ohessa tiivis katsaus kolmen pääkohdan kautta tämänhetkiseen tilanteeseen.

Toimintavarmuus

– Merkittävin ongelma on ollut toimintavarmuus. Salibandyliiton verkkosivusto on hidastellut ja kaatuillut tulospalvelun teknisten ongelmien takia. Ongelma ei ole ollut palvelinten kapasiteetin riittämättömyydessä vaan verkkosivun tulospalvelun kyvyssä käsitellä useita yhtäaikaisia otteluita ja niiden tapahtumia. Palveluntarjoaja on pyrkinyt parantamaan toimintavarmuutta, mutta toistaiseksi laihoin tuloksin.

– Lisähaasteen on muodostanut kunnianhimoinen pyrkimys tuottaa tulospalvelun dataa suoraan tilastointilähteestä ilman aiemmin käytössä olleita, hidastavia välivaiheita. Toteutuksen yhteydessä on törmätty useisiin yllättäviin lisähaasteisiin, joiden ratkaiseminen on valitettavasti kestänyt liian kauan.

– Tuleva viikonloppu on tulospalvelulle jälleen koetinkivi, sillä pelejä on yli 850. Jos tulospalvelu ei kestä pystyssä, on Salibandyliitto varautunut siirtymään toistaiseksi kokonaan varatulospalvelun käyttöön.

Käyttöliittymä

– Salibandyliiton verkkosivujen toinen merkittävä haaste on kömpelö käyttöliittymä. Käyttöliittymän osalta teossa on jo uudistus, joka muuttaa tulospalvelun navigointia ja näkymiä merkittävästi. Uudistunut käyttöliittymä on tarkoitus julkaista lokakuun loppupuolella. Käyttöliittymän kehitys olisi pitänyt saada jo selkeästi aiemmin tekoon, mutta ns. peruskallio eli toimintavarmuuden ja datan lukeminen ovat vieneet liikaa huomioita ja resursseja elo-syyskuussa.

Aikataulut

– Kolmas merkittävä haasteita ja ongelmia aiheuttanut asia on verkkosivuprojektin aikataulujen venyminen. Erinäisistä syistä erityisesti tulospalvelua päästiin koodaamaan liian myöhään, minkä takia myös testaus jäi olemattomaksi.

Salibandyliiton tulospalvelun tilanne on äärimmäisen harmillinen ja iso pettymys. Yhteydenpito palveluntarjoajan kanssa on päivittäistä ja tilanteen korjaamiseksi ponnistellaan. Salibandyliitto on tilanteesta pahoillaan kaikille lajin seuraajille.

Varatulospalvelu: etusivu
Varatulospalvelu: päivän ottelut

Jaa artikkeli