Salibandyliiton uusi tulospalvelu ja sarjahallinta toiminnassa – "Ominaisuuksia lisätään jatkuvasti"

Salibandyliitto on siirtynyt kaudesta 2023-2024 alkaen käyttämään sarjahallinnassa ja tulospalvelussa TorneoPalin järjestelmiä. Vastaavaa palvelua muista suurista lajeista käyttävät jo ennestään jalkapallo, koripallo ja lentopallo.

Uuden palvelukokonaisuuden rakennus on ollut käynnissä jo pitkään. Palvelusivusto aukesi 27. huhtikuuta, tulospalvelu 4. elokuuta ja otteluiden tilastointi 19. elokuuta.

Kyseessä on yksi Salibandyliiton keskeisimmistä ja tärkeimmistä palveluista. Pelkästään julkisessa tulospalvelussa on vuosittain 20-40 miljoonaa sivunäyttöä. Tulospalvelua ja sarjatoiminnan hallintaa käyttävät kaikki Salibandyliiton noin 700 jäsenseuraa ja 2 500 joukkuetta. Salibandyliiton alaisia otteluita pelataan vuosittain yli 25 000.

– On perusteltua sanoa, että tämä on meidän suurin järjestelmäuudistus yli kymmeneen vuoteen. Aivan nappiin ei kaikki kuitenkaan ole mennyt. Hieman olemme aikataulusta perässä, Salibandyliiton viestintää vetävä Jussi Ojala kommentoi ja jatkaa:

– Julkinen puoli näyttää jo todella hyvältä, tilastointi toimii ja ensimmäisten kokemusten perusteella palvelu toimii vakaasti. Palvelun ilmeestä on paljon tullutkin posia. Enemmän on vielä tekemistä ns. konehuoneen puolella, mikä näkyy seurojen ja joukkueiden käyttäjille. Ominaisuuksia lisätään jatkuvasti ja palvelua hiotaan. Aiheellisesti palautetta on seuroilta jonkun verran tullut, mutta myös paljon ymmärrystä. Pieni kärsivällisyys tässä kohtaa on toiveemme.

Parin viime viikon aikana palvelukokonaisuuteen on lisätty mm. kokoonpanojen luonti, useimmat edustusoikeushakemukset on sähköistetty, tilastorajapinnat on avattu itsepalveluna seuroille ja joukkueille ja F-liigan uudistettu tulospalvelu on julkaistu.

Seuraavaksi kehityslistalla on mm. loput edustusoikeustoiminnot, laajemman tilastodatan tuominen tulospalveluun, yhteistyökumppaneiden rajapinnat, pääsarjojen tilastoinnin erityistyökalut (laukaisukartta, plus/miinukset jne.) sekä iso määrä pienempiä viilauksia tulospalveluun ja palvelusivustolle.

– Palvelun potentiaali on aikaisempaan verrattuna valtava. Kunhan saamme yhdessä TorneoPalin kanssa piiskattua palvelua parempaan kuntoon, niin olen vakuuttunut, että sarjahallinta on nopeampaa, seurojen käyttökokemus helpottuu, datasta saadaan revittyä paljon enemmän irti ja mikä tärkeintä: koko systeemi pysyy pystyssä, oli liikennettä ja matseja kuinka paljon tahansa, Ojala päättää.

TorneoPal-infot kootusti: salibandy.fi/torneopal

Salibandyliiton tulospalvelu: tulospalvelu.salibandy.fi/

Jaa artikkeli