Blue Fox ja SS Nova voittoihin naisten 1. divisioonan välierissä

Naisten 1. divisioonan välierävaihe alkoi tänään, kun Blue Fox kaatoi vieraissa Northern Starsin 4-3 ja SS Nova samoin vieraissa SPV:n jatkoajalla 6-5.

Northern Stars nousi toisessa erässä vielä kahden maalin takaa tasoihin, mutta kolmannessa laukoi ottelun hahmo Lina Nyby Blue Foxille ensin johto-osuman ja sitten vielä neljännen maalin. Kotijoukkueen Tilda Tarkkisen ylivoimakavennus jäi illan viimeiseksi. Lina Nyby teki Blue Foxin osumista kolme, ja maalin sekä syötön merkkautti Suvi Hautala.

Seinäjoella nousi SPV ensin kahden maalin takaa tasoihin ja toisen erän lopuksi vielä yhden takamatkalta vieraiden omalla maalilla. Kolmannen erän aliussa Maiju Parttimaa iski Novan uudelleen johtoon, ja seitsemän minuuttia ennen loppua Hanna-Riitta Tölli kasvatti eron kahteen. Leena Sippola kavensi, mutta kiri näytti kaatuvan, kun SPV:n Janika Pietilä laputettiin punaisella kortilla suihkuun puolitoista minuuttia ennen loppua. SPV veti alivoimallakin maalivahdin penkille, ja 13 sekuntia ennen täyttä aikaa Vilma Kosonen löi pelin tasoihin. Viiden minuutin jäähy jatkui kuitenkin jatkoajalla, ja ajassa 63.02 Henriikka Keinänen laukoi ylivoimalla avausvoiton Novalle.

Välierien voittajat kohtaavat finaaleissa, joiden voittaja nousee ensi kaudeksi F-liigan tasolohko B:hen. Finaalien häviäjä pääsee vielä karsimaan liigapaikasta Lohjan Salibandya vastaan.

Finaalipaikka aukeaa kahdella voitolla, ja toiset kohtaamiset nähdään heti sunnuntaina.