Jokerit ja KaPa-65 karussa naisten 1. divisioonan lohkoissa

Naisten 1. divisioonan kolmessa lohkossa on ehditty jouluun mennessä pelata kymmenisen kierrosta ja sarja noin puolivälissä. Kauden päätteeksi kunkin lohkon ykkönen ja kakkonen jatkavat loppusarjaan, jonka kaksi parasta yltävät vielä F-liigan karsintaan.

A-lohkon jatkopaikat näyttävät olevan kolmen kauppa, kun O2-Jyväskylä (17 pistettä), HaHe (17) ja Team Sastis (16) ovat repineet eroa pääjoukkoon. B-lohkossa on KaPa-65 19 pisteellään karussa muilta, mutta 13 pistettä kerännyt kakkonen Rangers on viivan yläpuolella enää maalieron turvin. Vastaava on tilanne C-lohkossa, jota Jokerit johtaa puhtaalla pelillä mutta kakkonen LASB ed on vain pisteen edellä kolmonen Blackbirdsiä.

A-lohkossa vie pistepörssiä Team Sastiksen maalitykki Niina-Riikka Hilden tehoilla 23+4, ja B-lohkossa on etumatkaa muihin ottanut 16 maalia tehnyt ja kuusi syöttänyt Heli Kuusiluoto. C-lohkossa dominoi liigasta tuttuja nimiä vilisevä Jokerit, jolla on peräti kuutoisjohto. Ykkösenä komeilee 20 maalin ja 12 syöttöpisteen Anna Ylikojola.

Vähintään kolmanneksen peleistä urakoineiden maalivahtien torjuntatilastossa on A-lohkossa kärjessä O2-Jyväskylä II:n Mailis Elomaa prosentilla 87,67, B-lohkossa jo 1995 liigassa torjunut LoSBin konkari Jenni Sassi (89,72) ja C-lohkossa LASBin Katja Lehtonen (86,05).

Lohkojen häntäpäässä on uhkana karsiminen sarjapaikasta tai jopa suora putoaminen. Vain yhdeksän joukkueen A-lohkossa on SieSi viimeisenä kaksi pistettä FBC Remixiä jäljessä. Kymmenen joukkueen B-lohkon hännänhuippu SBS Rupu on jäänyt neljä pistettä Gunnersista, joka kuitenkin on tasapisteissä karsintaviivan yläpuolella olevan LoSBin kanssa. Yhdeksän joukkueen voimin pelataan myös lohko C, jossa RSS Panthers on viimeisenä pisteen perässä SB Vantaata ja SBSV:tä.

Pelit jatkuvat kaikissa kolmessa lohkossa 8. tammikuuta.

Kuvat Jokerit Salibandyn kanavista

Jaa artikkeli