Naisten 1. divisioonan loppusarjassa panoksena kaksi paikkaa F-liigan karsintaan - tässä joukkueet ja ohjelma

Kuusi joukkuetta tavoittelee kahdesta jäljellä olevasta paikasta F-liigan naisten sarjan karsintaan, kun naisten 1. divisioonan loppusarja pelataan viikonloppuna Lahdessa.

Puitteet loppusarjalle tarjoaa Paavolan uusi kampus Lahdessa. Loppusarjaan osallistuu jokaisesta runkosarjan kolmesta lohkosta kaksi parasta joukkuetta. A-lohkosta mukana ovat kuitenkin 2. ja 4. sijoittuneet (HaHe ja SBT PaPo). A-lohkon voittanut O2-Jyväskylä II ja kolmonen Team Sastis eivät voi loppusarjaan osallistua, sillä näillä seuroilla on jo joukkue F-liigassa.

Runkosarjan menestyksen perusteella joukkueet on jaettu kahteen kolmen joukkueen lohkoon.

Lohko A
Jokerit (C1/runkosarjan paras 1.)
SalBa (B2)
SBT PaPo (A4)

A-lohkon ottelut tulospalvelussa.

Lohko B
HaHe (A2)
KaPa-65 (B1)
LASB ed (C2)

B-lohkon ottelut tulospalvelussa.

Lohkovaihe pelataan yksinkertaisena sarjana lauantaina peliajan ollessa 3 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Voitosta saa kaksi ja tasapelistä yhden pisteen. Jos ottelu päättyy tasan, suoritetaan rangaistuslaukauskilpailu viidellä laukojalla. Rangaistuslaukauskilpailun tulos ratkaisee näiden joukkueiden keskinäisen sijoituksen, jos ne päätyvät keskenään tasapisteisiin, eikä samoissa pisteissä ole muita joukkueita. Rangaistuslaukauskilpailun voitosta ei saa sarjapisteitä.

Ottelut
La 19.3.
klo 11 LASB ed – KaPa-65 (B-lohko)
klo 12.30 Jokerit – SBT PaPo (A-lohko)
klo 14 KaPa-65 – HaHe (B-lohko)
klo 15.30 SBT PaPo – SalBa (A-lohko)
klo 17 HaHe – LASB ed (B-lohko)
klo 18.30 SalBa – Jokerit (A-lohko)

Sunnuntaina ristiinkarsinta

Loppusarjan lohkovaiheen lohkovoittajat pelaavat sunnuntaina ristiinkarsinnan toisen lohkon 2. sijoittuneita vastaan. Näiden voittajat etenevät naisten F-liigakarsinnan 2. vaiheeseen.

Su 20.3.
klo 11 A1 – B2
klo 14.30 B1 – A2

Jatkopelit tulospalvelussa.

Ristiinkarsinnassa peliaika on 3 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa. Jos varsinainen peliaika päättyy tasan, edessä on 10 minuutin jatkoaika, joka päättyy ensimmäiseen hyväksyttyyn maaliin. Mikäli ratkaisua ei synny jatkoajalla, ratkaistaan ottelun voittaja viiden laukojan rangaistuslaukauskilpailussa.

F-liigakarsinnan 2. vaiheen (paras viidestä) runkopelipäivät ovat: la 26.3., su 27.3., ke 30.3., sekä tarvittaessa la 2.4. ja su 3.4.

Kuva: Esa Takalo (B-lohkon ottelusta KaPa-65 – SBS Tamppi)

Jaa artikkeli