Sarjatoiminta

Viimeksi päivitetty 26.9.2018 15:09

Sarjaan ilmoittamisen edellytys on seuran jäsenyys Salibandyliitossa (pl. harrastesarjat). Kaikki sarjailmoittautumiset tehdään sähköisesti salibandyn Palvelusivustolla.

Ilmoittaminen tapahtuu tuttuun tapaan sähköisesti Salibandyn Palvelusivustolla. Lisätietoa takarajoista ja hinnoista löytyy kausi-infossa. Ilmoittaminen tehdään käyttäen seuratunnusta (muotoa A12345678). Tunnus on sama mitä seurat käyttävät pelaajasiirtojen tekemiseen. Palvelusivustolla näytetään vain ne sarjat joissa ilmoittaminen on avoinna.

Uutta kaudella 2018-19:
Sarjaan ilmoittamisen edellytyksenä on rekisteriselosteen hyväksyminen ja seuran yhteyshenkilö-roolin asettaminen. Aiemmilta kausilta totutusti myös ilmoitettavalla joukkueella pitää olla yhteyshenkilö-rooli, eikä seuralla saa olla mitään rästejä tai velvoitteita Salibandyliittoa kohtaan. Tutustukaa huolella sarjaan ilmoittamisen ohjeeseen.

>> SIIRRY SALIBANDYN PALVELUSIVUSTOLLE !

Katso tästä eri sarjoihin ilmoitetut joukkueet

Huomioikaa etenkin seuraavat asiat ennen sarjaan ilmoittamista:

 • Seuralle ja joukkueelle pitää lisätä yhteyshenkilö. Joukkueen ilmoittaminen sarjaan ei onnistu ilman yhteyshenkilöä. Yhteyshenkilöiden lisäämisestä on kerrottu tarkemmin ohjeessa. Huomioikaa se, että mikään muu rooli kuin "yhteyshenkilö" EI kelpaa sarjaan ilmoittamisessa.
 • Seuran tulee hyväksyä järjestelmän rekisteriseloste, jotta sarjaan ilmoittaminen onnistuu.
 • Sarjaan ilmoittamiseen kirjaudutaan seuran tunnuksella (A-alkuinen tunnus). EI siis joukkuetunnuksella (SBT-alkuinen tunnus). Tunnus-asioissa palvelee liiton palvelunumero 0400-529017 (ma-pe 9.30-16).
 • Sarjaan ilmoittamiset ovat käynnissä kausi-infon takarajojen mukaisesti.
 • Seura EI enää voi itse lisätä joukkueita Palvelusivustolla. Kaikki uudet joukkueet lisää alue/sarjavastaava! Voitte olla yhteydessä myös liiton puhelinpalveluun 0400-529017.
 • Mikäli seuralla on mitä tahansa rästejä Salibandyliitolle, ilmoittaminen on estetty. Ota tällöin yhteyttä liiton jäsensihteeriin.
 • Seura ei voi ilmoittaa joukkueita ns. vieraalle alueelle. Esim. Etelä-Suomen seura ei oletuksena voi ilmoittaa joukkuetta Pohjois-Suomen sarjoihin. Sen sijaan kaikki seurat voivat ilmoittaa joukkueita valtakunnallisiin sarjoihin, esim. PA-SM.
 • Tutustuthan ohjeeseen ennen sarjaan ilmoittamisen tekemistä.

Sarjaan ilmoittaminen lyhyesti:

 • Joukkueen ilmoittaminen tapahtuu Palvelusivustolla seuratunnusta käyttäen.
 • Mikäli seuralla on mitä tahansa aiempia maksurästejä, sarjaan ilmoittaminen on estetty. Tällöin tulee ottaa yhteyttä oman alueen aluevastaavaan tai liiton jäsensihteeriin rästien hoitamiseksi.
 • Ilmoittavalla seuralla tulee olla lisättynä yhteyshenkilö-rooli ja ennen ilmoittamista seuran tulee hyväksyä järjestelmän rekisteriseloste.
 • Sarjailmoittautumisessa valitaan ensin sarjataso (esim. M6Div). Alue tulee automaattisesti sarjahallinnasta, eli Etelä-Suomen seura näkee vain Etelä-Suomen sarjavalikoiman, lisättynä valtakunnallisilla sarjoilla.
 • Joukkueen kohdalla seuralle tarjotaan edelliskauden tietojen perusteella joukkuelistausta. Listasta valitaan haluttu joukkue, esim. TESTIJOUKKUE IV. Viime kaudesta poiketen listalla näkyvät nyt kaikki juniorijoukkueetkin, eikä niitä voi enää lisätä itse.
 • Tarkistathan huolella, että ilmoitat oikean joukkueen oikeaan sarjaan!
 • Mikäli listalla ei ole sopivaa joukkuetta valittavissa (esim. kokonaan uusi joukkue) tulee olla yhteydessä sarjavastaavaan, joka lisää joukkueen Palvelusivustolle.
 • Joukkueella tulee olla yhteyshenkilö. Mikäli se puuttuu, ilmoittaminen sarjaan ei onnistu. Lisää joukkueelle tällöin ensin yhteyshenkilö ja palaa ilmoittamiseen. Huomaa, että tässä yhteydessä tarkoitetaan yhteyshenkilö -roolia. Mikään muu rooli ei käy, esim. joukkueenjohtaja.
 • Ilmoittamisen hyväksynnän jälkeen järjestelmä muodostaa joukkueesta kaksi eräisen sarjalaskun näkyviin seuran ja joukkueen Palvelusivustolle. Poikkeuksena esim. junioreiden SM-karsinnat ja Suomen Cupit joissa sarjamaksu maksetaan yhdessä erässä. Seura maksaa sarjalaskut eräpäiviin mennessä ja tarkkailee maksutilanteita Palvelusivustolla.
 • Joukkue kiinnittyy valittuun sarjaan ja jää odottamaan sarjavastaavan lopullista hyväksyntää.
 • Joukkueen yhteyshenkilö saa sähköpostiinsa vahvistuksen ja linkit sarjalaskuihin.
 • Jako lohkoihin tapahtuu ilmoittautumisten jälkeen. Sarjavastaava on tarvittaessa yhteydessä mikäli jokin sarja ei toteudu esim. vähäisen ilmoittautumismäärän vuoksi.

Poikkeavan nimen käyttö aikuisten sarjoissa:
Mikäli joukkue haluaa pelata seuranimestä poikkeavalla joukkuenimellä, niin siitä tulee maksaa Kilpailusääntöjen mukainen lisämaksu 85 euroa. Ilmoittautumisjärjestelmä ei mahdollista joukkuenimen muuttamista, vaan siitä tulee olla erikseen yhteydessä sarjavastaavaan. Poikkeavan joukkuenimen tulee olla asiallinen ja lopullisen hyväksynnän tekee liitto. Hyväksynnän jälkeen liitto toimittaa seuralle 85 euron suuruisen laskun per hyväksytty nimiehdotus ja sarjavastaava muutta joukkuenimen Palvelusivustolle.

Myöhässä tehtävä ilmoittautuminen ja korotettu osallistumismaksu:
Mikäli sarjaan ilmoittautumisessa ei ole valittavissa tiettyä sarjatasoa, todennäköisin syy on se, että ilmoittautuminen on päättynyt. Ole tällöin yhteydessä sarjavastaavaan ja tiedustele mahdollisuudesta ilmoittaa joukkue myöhässä. Takarajan jälkeen Salibandyliitto voi määrätä korotetun ilmoittautumismaksun. Kaudella 2017-18 korotus on 100€/aikuisjoukkue tai 50€/juniorijoukkue. Summa lisätään automaattisesti sarjamaksuun. Uuden jäsenseuran joukkueilla ei ole korotettuja maksuja.

Lisää tietoa kauden 2018-19 sarjoista:
Sarjakauden tuhti infopaketti on luettavissa kausi-info julkaisusta huhtikuun lopusta lähtien. Sarjojen omilla alasivuilla voi myös seurata ilmoittautumisten tilanteita.

Uudet seurat huomio!
Mikäli seuranne ei ole vielä Salibandyliiton jäsenseura, tai ette ole aiemmin pelanneet liiton sarjoissa, saatte tarpeellisen informaation sivulta "Uudet seurat". Sarjatoimintaan voivat ilmoittautua vain hyväksytyt jäsenseurat, joille on myönnetty Palvelusivuston seuratunnus. Jäsenasioissa palvelee liiton jäsensihteeri p. 044-7629970.

ONGELMIA?
Tutustuthan ilmoittautumisjärjestelmän ohjeeseen (alapuolella) etukäteen. Mikäli ongelma ei ratkea, ole yhteydessä Salibandyliiton palvelunumeroon 0400-529017 (ma-pe klo 9.30-16) tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)salibandy.fi Voit lähettää meille myös yksityisviestin Facebookissa.

Ohje: Näin ilmoitat joukkueen sarjaan (päivitetty 1.5.2018 / versio 2.0.)
CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSector AlarmSokos HotelsSubwayTeho sportTuplaUnihocVeikkausViking LineVW-HyötyautotXZ
Fais est. 1993StadiumTalgraf

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.