Kilpailuvaliokunta linjasi: HIFK:lta jäänyttä Suomisarjan paikkaa ei täytetä – sarjajärjestelmään muutos

Salibandyliiton kilpailuvaliokunta on käsitellyt Suomisarjan C-lohkon tilanteen HIFK:n luovuttua sarjapaikastaan. Myös kyseisen lohkon sarjajärjestelmään tulee pieni muutos.

Asia tuli Salibandyliiton kilpailuvaliokunnan pöydälle HIFK:n ilmoitettua viime viikolla, että se ei käytä sille aiemmin myönnettyä paikkaa Suomisarjassa.

Kilpailuvaliokunta tarjosi vapautunutta C-lohkon paikkaa täyttöjärjestyksen mukaisesti SPV:n II-joukkueelle. Kun SPV II ei halunnut ottaa paikkaa vastaan, kilpailuvaliokunta on päättänyt C-lohkon pelaamisesta yhdeksän joukkueen kesken.

Sarjajärjestelmään tämä tuo sen muutoksen, että C-lohkossa pelataan kaksinkertaisen runkosarjan lisäksi kolme kolmen joukkueen kaksinkertaista välisarjaa.

A- ja B-lohkoissa pelataan alkuperäisen sarjajärjestelmän mukaisesti kaksinkertaisen runkosarjan lisäksi kaksi viiden joukkueen yksinkertaista välisarjaa.

Joukkuekohtainen ottelumäärä A- ja B-lohkoissa on 22 kpl. C-lohkossa 20 kpl.

Jokaisen lohkon viimeiselle sijalle jäänyt tippuu 2.divisioonaan kaudelle 2021-22. Lohkon kolmanneksi ja toiseksi viimeiseksi jäävät joukkueet karsivat Suomisarjapaikastaan keväällä 2021.

Miesten Suomisarja on kaudelle 2020-21 perustettu uusi sarjataso Divarin ja 2. divisioonan väliin. Suomisarja pelataan kolmessa lohkossa, lohkoissa A ja B on kymmenen joukkuetta ja C-lohkossa yhdeksän joukkuetta HIFK:n jäätyä pois.

Lohkojako.

Katso myös: Suomisarjan esittely

Jaa artikkeli