Classic on lyöty – Nokian KrP ja SPV TEHO Sport Suomen Cupin finaaliin!

Miesten TEHO Sport Suomen Cupin finaalissa 20.2. Riihimäen Cocks Areenalla kohtaavat Nokian KrP ja SPV. KrP löi Tampereella Classicin 8-6 ja SPV Espoossa Westend Indiansin 9-6.

Cupmestari vaihtuu, sillä edelliset kolme kertaa pokaalin oli nostanut Classic. Classicille viime kauden finaalissa Tallinnassa taipuneelle Nokian KrP:lle loppuottelupaikka on historian toinen.  SPV ylsi finaaliin kaudella 2010-2011, jolloin se löi loppuottelussa Ilveksen.

Tänään Nokian KrP alkoi tehdä eroa toisessa erässä Sami Johanssonin 2–3-kavennuksen jälkeen, kun Nico Jonaeson iski alivoimalla 2-4 ja Anton Roth peitetyn laukauksen jälkeen puolittaisesta läpiajosta takatolppaa nuollen 2-5. Heti päätöserän alkuun ei nähty Classicin kavennusta vaan Henri Johanssonin poikkisyötöstä taiturimaisesti maalivahti Lassi Torisevan alta ohjaama 2-6.

KrP:n pelatessa jonkin aikaa huolimattomasti tarttui Classic välittömästi tilaisuuteen ja oli hetkessä maalin päässä Eemeli Salinin, Nico Salon ja Tuukka Salon viimeisteltyä. Aikalisän ottanut KrP sai kuitenkin pelinsä rauhoitettua ja nousi uudelleen. Kymmenen minuuttia ennen loppua torjui Miro Tuomala Eemeli Salinin läpiajon, ja sitten iski KrP. Nico Jonaeson löi irtopallon ilmasta rystyltä sisään, ja perään Joona Rantala päätti poikkisyöttelyn 5–8-maaliin. Classicin loppurynnistys ei tuottanut kuin Nico Salon kavennuksen.

Johanssonit olivat tämän ottelun tehomiehet, kun Sami kirjautti Classicin ja Henri Nokian paidassa saldon 1+3.

Esa Takalon ottelukuviin

Tappio oli kauden kaikki 18 F-liigan otteluaan voittaneelle Classicille tämän kauden ensimmäinen.

Espoossa dominoi peliä 40 minuuttia Westend Indiansin puolustaja Otto Lehkosuo, joka laukoi yhden maalin ja syötti kolme muuta Indiansin rakentaessa toiselle tauolle lupaavan 4–3-johdon. Päätöserä oli kuitenkin vieraiden. Jukka-Pekka Pelto-Arvo ohjasi selkä maaliin päin kavennuksen, ja perään nähtiin suoraviivaistakin suoraviivaisempi hyökkäys, kun Ville Kuusela löi keskialueella pallon vastustajan lavasta ylhäällä kärkkyneelle Joni-Arttu Siepille ja tämä kiskaisi SPV:n edelle. Aapo Lokasaaren kaukolaukaus, Janne Aution osuma ja isäntien oma maali muuttivat tilanteeksi jo 4-8 ennen kuin päätösminuutti näki vielä isäntien kaksi maalia ja SPV:n yhdeksännen.

Isäntien illan kaikki maalit rakentaneen Otto Lehkosuon illan tehoiksi paisui lopulta 2+4, SPV:n tehokkain oli kolmen maalin Joni-Arttu Sieppi.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Naisten loppuottelijoiksi olivat jo aikaisemmin selviytyneet välierässä Kooveen kaatanut FBC Loisto ja eilen omassaan Classicin lyönyt hallitseva cupmestari SB-Pro.

Suomen Cupin finaalit mitellään 20. helmikuuta Riihimäen Cocks Areenalla. Lue lisää finaalihuipennuksesta

Kuva: Esa Takalo